Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харкові відбудеться круглий стіл «Суспільно-правові проблеми формування і розвитку недержавних суб’єктів сектору безпеки України»

15 червня об 11.00 у Харкові на базі президії Національної академії правових наук України (вул. Пушкінська, 70, 2-й поверх) відбудеться круглий стіл «Суспільно-правові проблеми формування і розвитку недержавних суб’єктів сектору безпеки України». Участь у засіданні візьмуть президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, президент Національної академії правових наук України Василь Тацій, а також представники державних установ та організацій, що відповідають за безпеку суспільства, керівники профільних наукових та вищих навчальних закладів і приватних підприємств, що надають послуги або виробляють продукцію з безпеки підприємств. У ході засідання учасники обговорять проблеми законодавчої бази та конкурентних ринкових умов розвитку недержавних суб’єктів сектору безпеки України. Акредитація представників ЗМІ за телефонами: (057) 704 93 29, (066) 100 67 33.

До уваги ЗМІ! Акредитація!

Завтра, 15 червня, до Харкова з робочим візитом прибуде Прем'єр-міністр України Микола Азаров. Представникам ЗМІ, які хочуть висвітлювати візит, необхідно АКРЕДИТУВАТИСЯ СЬОГОДНІ, 14 ЧЕРВНЯ, ДО 14.00 за телефонами: 700-03-31, 700-17-49.

Події дня

Сьогодні о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) розпочнеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Реалізація соціальної політики та соціальних ініціатив Президента України у I півріччі 2012 року» о 17:30 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відбудеться зустріч з волонтером AIESEC з Китаю Розі Кьянг

На Дергачівському полігоні твердих побутових відходів проводяться екологічні заходи

З метою вирішення першочергових завдань щодо збереження навколишнього середовища КП «Муніципальна компанія поводження з відходами» проводить низку екологічних заходів. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, для проведення робіт пошарової ізоляції у 2012 році на Дергачівський полігон ТПВ завезено та укладено 34,8 тис. куб. м ґрунту на площі 2200 кв. м та регулярно вивозиться фільтрат. Зокрема, у поточному році вивезено 656 куб. м фільтрату.

Едуард Ставицький і Михайло Добкін зустрілися з керівництвом компанії «Shell» в Україні

Сьогодні Міністр екології та природних ресурсів України Едуард Ставицький і голова ХОДА Михайло Добкін зустрілися з керівником компанії «Shell» в Україні Грехемом Тайлі. В ході зустрічі сторони обговорили перспективи роботи компанії в Харківській області, а також питання реалізації соціальних та екологічних проектів на території регіону.

Ми стали свідками відкриття Центру для утримання тварин європейського класу. Михайло Добкін

Про це голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сказав в ході урочистого відкриття в Харкові Центру утримання бездомних тварин. «Сьогодні ми всі стали свідками відкриття Центру для утримання тварин європейського класу. Ми можемо показати, що у нас відкриваються такі центри. Нехай це перший, але не за горами закладка фундаменту другого такого центру в Харкові, а пізніше можуть приєднатися й інші області, – зазначив губернатор. – Ситуація в Україні змінюється, і наше суспільство навчилося долати складнощі навіть у важкий фінансовий час».

У Харкові відкрився Центр утримання бездомних тварин

Сьогодні в Харкові відкрито Центр утримання бездомних тварин. У церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, Міністр екології та природних ресурсів України Едуард Ставицький. «Цей центр – яскравий приклад державного партнерства з органами місцевого самоврядування. Ще в грудні місяці було ухвалено рішення – постанова Кабінету Міністрів про те, щоб дати можливість місцевому самоврядуванню впроваджувати гроші екологічного фонду в такі прекрасні проекти, як захист тварин. Результат не змусив себе довго чекати. Минуло 5 місяців, і ми бачимо прекрасний центр, який дозволить усім скептикам зрозуміти, наскільки дії влади гуманні. Харківська область є прикладом для всіх інших областей України в тому, як треба поступати з коштами, які надходять в екологічні фонди», – сказав Едуард Ставицький.

Колишні військовослужбовці Харківщини отримали нові спеціальності завдяки програмі НАТО «Партнерство заради миру»

Сьогодні у Національному технічному університеті "ХПІ" відбулася урочиста церемонія випуску дев'ятого етапу професійного навчання колишніх військовослужбовців, що фінансується Трастовим фондом програми НАТО «Партнерство заради миру». Участь у церемонії взяли Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс, ректор НТУ «ХПІ» Леонід Товажнянський, проректор Хмельницького національного університету Михайло Войнаренко. 60 випускників отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка та сертифікати НАТО за спеціальностями: «Менеджмент підприємницької діяльності», «Комп’ютерні мережі та системи», «Маркетинг на ринку товарів та послуг». Набуті знання і навички за новими цивільними спеціальностями мають допомогти їм із подальшим працевлаштуванням.

Оркестр Харківської обласної філармонії виступить у Берліні

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор і головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко. «Це величезна подія. Оркестр Харківської філармонії запросили 25 вересня на концерт у знаменитому Берлінському Концертхаусі. Перед нами виступлять оркестри з Відня, Дрездена, Лос-Анжелеса, Лондона – можете собі уявити, в якій ми будемо компанії. Ми ведемо переговори, можливо, з нами буде виступати видатний скрипаль Ілля Рєпін. Наш оркестр виконає музику Шостаковича і Чайковського», – зазначив диригент.

Будівництво органного залу Харківської філармонії не припиняється ні на день

Сесія Харківської облради розгляне питання виділення частини коштів на завершення реконструкції Харківської обласної філармонії. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. За словами директора і головного диригента Харківської обласної філармонії Юрія Янка, повна сума, необхідна на завершення ремонту філармонії, становить десятки мільйонів гривень. Частину коштів до кінця року виділить обласна рада, а також очікується, що на ці цілі надійде близько 10 млн. грн. державної субвенції.

Орган прибув в Харківську обласну філармонію

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, орган, виготовлений німецькою фірмою «Александр Шуке», прибув до Харківської філармонії, де буде зберігатися до закінчення ремонту концертного залу. «Це подія національного масштабу. Вперше за 30 років Україна придбала дуже серйозний інструмент дуже високої якості, і я вас всіх від душі з цим вітаю. Ми стали володарями унікального інструменту», – підкреслив директор і головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко.

Складних хворих буде госпіталізовано в медичні заклади Харківської області

12 червня заступник голови ХОДА Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у громадській приймальні Харківської обласної державної адміністрації. До заступника голови області з різними питаннями звернулося 15 осіб. Зокрема, в ході прийому мова йшла про госпіталізацію в обласні медичні установи, про проведення операції з приводу катаракти, забезпечення слуховими апаратами, отримання курсу дельфінотерапії, заміни кульшових суглобів, а також про питання пенсійного забезпечення. Всі питання, які громадяни підняли в ході прийому, Ігор Шурма взяв на особистий контроль, складні хворі будуть госпіталізовані в медичні заклади області.

На базі Харківського регіонального перинатального центру планується створити тренінговий центр для підвищення кваліфікації співробітників

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, найближчим часом планується створити тренінговий центр на базі Харківського регіонального перинатального центру, де медичний персонал зміг би навчатися новітнім методикам роботи. Тренери для цього центру вже підготовлені. За словами заступника керівника області, співробітники перинатального центру регулярно відвідують різні курси і тренінги. Зокрема, в рамках співпраці з проектом «Здоров'я матері та дитини» та благодійним фондом В. Пінчука «Колиски надії» з моменту відкриття Харківського регіонального перинатального центру проведено 9 тренінгів для співробітників. Також з 11.06 по 15.06 і з 02.07 по 06.07.2012 для лікарів і медичних сестер центру організовано стажування на робочому місці в Житомирському перинатальному центрі, що має 8-річний успішний досвід впровадження в Україні сучасних перинатальних технологій.

На Харківщині буде розроблена програма раннього втручання для глибоконедоношених дітей

У Харківській області планується розробити та впровадити програму раннього втручання для глибоконедоношених дітей та катамнестичного спостереження дітей 1 року життя. Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, на даний момент з метою реалізації Національного проекту на Харківщині розроблена Обласна Концепція регіоналізації перинатальної допомоги. Цей документ регламентує рівні надання перинатальної допомоги в обласних та міських лікувальних установах, показання та розподіл потоків пацієнтів між 1, 2 і 3 рівнем, крім того, розроблено обласний протокол міжгоспітального транспортування вагітних і новонароджених.

Проблеми, що виникли при роботі Регіонального перинатального центру, потрібно вирішувати на державному та обласному рівні

Аналіз роботи Харківського регіонального перинатального центру показав ряд проблем, які необхідно вирішувати на державному та обласному рівнях, - заявив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Зокрема, за його словами, мова йде про вирішення кадрового питання - в установі відчувається сьогодні дефіцит неонатологів, дитячих анестезіологів, неврологів, реабілітологів та середнього медичного персоналу. Крім цього проблемним питанням є відсутність одноразового витратного матеріалу і дорогих медикаментів для надання невідкладної допомоги та виходжування глибоконедоношених новонароджених: розчинів для внутрішньовенного харчування, препаратів для медикаментозної корекції відкритої артеріальної протоки, профілактики РС-інфекції.

За час роботи перинатального центру в нього поступило більше тисячі жінок

Як повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма, з 2 березня по 12 червня 2012 року в Харківський регіональний перинатальний центр поступило 1136 жінок. «У гінекологічне відділення поступило 653 жінки, проведено 306 операції, з них 54% - ендоскопічні. У відділення патології вагітності поступило 333 вагітних, з них 96,5% жительки районів області. Було 267 пологів, при яких практично 90% жінок були з важкою екстагенітальною патологією. Всього народилося 273 дитини, з них 119 дівчаток та 154 хлопчики», - сказав Ігор Шурма.

У Харкові відбудеться зустріч з волонтером AIESEC з Китаю Розі Кьянг

14 червня о 17.30 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» волонтер AIESEC з Китаю Розі Кьянг зустрінеться з харків’янами, щоб розповісти про традиції, релігію, побут і культуру Китаю. Організатором зустрічі є міжнародна молодіжна організація AIESEC спільно з художньою галереєю «Мистецтво Слобожанщини». Довідка: AIESEC - це міжнародна молодіжна організація, що об'єднує активну молодь з 111 країн світу. Члени організації - студенти та випускники, які кожен день розвиваються особистісно та професійно на шляху формування себе як лідерів, які хочуть і знають, як змінювати світ на краще.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 13 червня, о 14:00 за адресою пр. Гагаріна, 358 відбудеться урочисте відкриття Харківського міського центру утримання бездомних тварин Збір представників ЗМІ біля головного входу в міськвиконком о 13:00. О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) відбудеться прес-конференція начальника управління культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова і директора - головного диригента Харківської обласної філармонії Юрія Янко. Тема: "Прибуття органу в Харківську філармонію" О 14:30 в НТУ «Харківський політехнічний інститут» (вул. Фрунзе, 21) відбудеться урочиста церемонія випуску дев'ятого етапу професійного навчання колишніх військовослужбовців, що фінансується Трастовим фондом програми НАТО «Партнерство заради миру».

У комунікаційному центрі спілкування з батьками буде направлено на вирішення їх проблем

Про це сьогодні під час презентації комунікаційного центру для прийомних батьків та батьків-вихователів області, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також для звичайних родин, які виховують дітей сказав заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. «Ми не повинні забувати про те, що ті люди, які займаються вихованням дітей, вони теж мають якісь проблеми та потребують спілкування. Цей комунікаційний центр власне створений для тих батьків і дітей, які зможуть прийти і отримати допомогу. Тобто це є щось нове у роботі з сім’ями, які займаються вихованням дітей. Адже взяти дітей на виховання – це одне. А виховати їх, випустити їх в життя добрими людьми, які на сьогоднішній день зможуть стати повноцінною гордістю усієї громади – це інше. І навчання їхнє, і виховання потребує корекції. Тому гуманітарно-педагогічні і медичні працівники будуть у цьому безпосередніми учасниками», - зазначив Ігор Шурма.

У Харкові відкриється комунікаційний центр для прийомних батьків та батьків-вихователів області, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Сьогодні у Харкові відбулася презентація комунікаційного центру для прийомних батьків та батьків-вихователів області, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також для звичайних родин, які виховують дітей. Він розташований за адресою: вул. Фрунзе, 5. Центр організований нідерландським благодійним фондом «Дихання» в межах проведення чемпіонату з футболу «ЄВРО - 2012», за участю приватного сімейного центру «Лелека» та за підтримки Харківської обласної державної адміністрації.

Євген Савін взяв участь в онлайн-проекті обласної бібліотеки для дітей «VIP – персона без краватки»

В Харківській обласній бібліотеці для дітей відбулася автограф-сесія з заступником голови обласної державної адміністрації Євгеном Савіним «VIP – персона без краватки». В ході зустрічі питання заступнику губернатора могли задати як безпосередні гості бібліотеки, так і читачі різного віку з Чугуївського, Зміївського, Зачепилівського і Дергачівського районів з допомогою скайп-зв'язку. «Ми сьогодні тестуємо цей чудовий проект, який дає можливість з центру нашої області, м. Харків, спілкуватися з бібліотеками всіх районів. У бібліотеці, що добре працює, де трудяться люди, які люблять свою справу, завжди є читачі, де б вона не знаходилась і який би книжковий фонд у неї не був. Комп'ютеризація бібліотек – це хай не самий новий крок у сфері науково-технічного прогресу, але величезний стрибок у розвитку бібліотечної справи», – зазначив Євген Савін.

Завтра відбудеться урочиста церемонія випуску дев'ятого етапу професійного навчання колишніх військовослужбовців

13 червня 2012 року о 14:00 в Національному технічному університеті "Харківський політехнічний інститут" відбудеться Урочиста церемонія випуску дев'ятого етапу професійного навчання колишніх військовослужбовців, організованого за підтримки Трастового фонду Програми НАТО «Партнерство заради миру». Участь в заході візьмуть Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс, Менеджер програм НАТО в Україні Крістофер Штаудт, представники Харківської обласної державної адміністрації, керівництво НТУ "ХПІ", директор Хмельницького центру перепідготовки та соціальної адаптації, проректор Хмельницького національного університету Михайло Войнаренко.

У Харківській обласній бібліотеці для дітей відбудеться автограф-сесія «VIP – персона без краватки»

12 червня о 13.30 у Харківській обласній бібліотеці для дітей (вул. Артема, 43) відбудеться автограф-сесія «VIP – персона без краватки» із заступником голови обласної державної адміністрації Євгеном Савіним.  На зустріч також запрошений голова сенату, професор Міжнародної Балтійської Академії Станіслав Бука (Латвія, м. Рига), представники депутатського корпусу.

На Харківщині розпочала роботу «Гаряча лінія для підприємців»

В рамках системної роботи з підтримки підприємництва в Харківській області розпочала роботу «Гаряча лінія для підприємців», започаткована Департаментом економіки та міжнародних відносин спільно з Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва.

На Харківщині відбувся футбольний турнір, присвячений відкриттю ЄВРО-2012

Участь у турнірі взяли 16 дитячих команд спортивних клубів за місцем мешкання, кожна з яких представляла учасників Чемпіонату Європи. За яку саме країну грати вирішило жеребкування. Переможцями змагань стали юні футболісти клуба «Ровесник» Харківського району, що представляли збірну Росії. Друге місце у клуба «Алмаз» Червонозаводського району м.Харкова (Німеччина), трете місце посіли хлопці з клубу «Кругозір» Чугуївського району (Україна).

Події дня

Сегодня, 12 червня, о 17:00 у Харкові за адресою вул. Фрунзе, 5 відбудеться презентація комунікаційного центру для прийомних батьків та батьків-вихователів області, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Відбулося перше засідання комісії з вирішення проблем мешканців гуртожитків

Сьогодні в Малій залі Будинку Рад під керівництвом першого заступника голови Харківської ОДА Валентина Дулуба відбулося перше засідання Харківської обласної комісії з вирішення проблем мешканців гуртожитків, яка була створена 22 травня 2012 року. В ході засідання були розглянуті питання інвентаризації і приватизації гуртожитків, а також визначено подальший план дій комісії.

Для новоствореного дитячого будинку сімейного типу виділено окремий будинок в дитячому містечку «Отрадне»

8 червня у Харківському приватному дитячому містечку «Отрадне» відбулося урочисте відкриття дитячого будинку сімейного типу на базі прийомної родини мешканки Чугуївського району Тетяни Старченко. Участь у заході взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та президент Нідерландського благодійного фонду «Дихання» Ніко де Борст. Як повідомив Ігор Шурма, новоствореному дитячому будинку сімейного типу Харківським благодійним фондом «Соціальна служба допомоги» передано в користування окремий будинок на території приватного дитячого містечка «Отрадне», яке розташоване в лісопарковій зоні Харкова.

Створення ОСББ дозволить жителям будинків самостійно і оперативно вирішувати більшість значущих питань

Відбулося перше засідання Харківської регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків «ОСББ: налагодження діалогу з владою» під головуванням першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба. Відкриваючи засідання, він нагадав, що за підсумками 2011 року Харківська область посіла 2-е місце серед регіонів України по створенню ОСББ, і заявив, що перед областю стоїть завдання не зменшувати темпи і показувати не менш високі результати.

Продовжується прийом документів на конкурс для формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»

З 10 травня до 25 червня триває прийом документів від бажаючих взяти участь у конкурсі на формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації». До участі в конкурсі допускаються громадяни України, які на день подання документів не досягли сорока років, відповідають установленим законом вимогам для вступу на державну службу, вільно володіють державною мовою та однією з мов Європейського Союзу.

Архів документів