Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

За час проведення матчів Євро-2012 у Харкові за медичною допомогою звернулось 232 особи

Протягом 7-17 червня за медичною допомогою до лікувальних закладів Харкова звернулось 232 особи. На стадіоні «Металіст» - 97 осіб, у фан-зоні на площі Свободи – 133, у міжнародному аеропорту «Харків» та на залізничному вокзалі – по 1 особі. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  За його інформацією, 57 осіб було госпіталізовано. Серед них: 30 українців, 11 голландців, 5 німців, по 3 англійця та росіянина, 2 ізраїльтянина, по 1 громадянину Австралії, Данії, Грузії. Вони госпіталізовані до Харківської клінічної лікарні №14; Харківської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги; міської багатопрофільної лікарні №17; Обласної клінічної лікарні – Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф; Обласний клінічний центр урології та нефрології, Обласної клінічної інфекційної лікарні, міської клінічної лікарні №27 та інші.

Медичні працівники Харківщини отримали державні нагороди

З нагоди Дня медичного працівника Президент України Віктор Янукович присвоїв почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» завідувачеві кафедри Харківської медичної академії післядипломної освіти, доктору медичних наук, професору Ользі Грищенко. Відповідний указ глави держави опублікований на офіційному сайті Президента України. Також медаль «За працю і доблесть» отримала медична сестра Люботинської центральної міської лікарні Світлана Приходько.

Микола Азаров – в ефірі Харківського державного обласного телебачення

У суботу, 16 червня, о 19:30 в ефір Харківського державного обласного телебачення вийде програма «Харків-live», гостем якої є Премьер-міністр України Микола Азаров.

В Україні планується запровадити систему компенсацій пацієнтам частини вартості призначених ліків

Як зазначив сьогодні в ході святкування Дня медичного працівника в Харкові Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров, в даний час однією з проблем в Україні є самолікування. «Ми практично повністю розвалили систему лікування як такого. Лікар має виписувати на ліки рецепт, а хворий знати, що препарат призначений йому лікарем, і йти в аптеку з цим рецептом. У певний момент ми досягнемо того, що будемо компенсувати хворому частину вартості ліків – тобто, рецепт стане документом суворої фінансової звітності. Ми йдемо по шляху створення такої системи, яка діє в Європі», – заявив Прем'єр-міністр.

Уряд знизить ціни на ряд лікарських засобів

Уряд України має намір запровадити регулювання цін на ряд лікарських препаратів. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Микола Азаров, вітаючи харківських медиків з їхнім професійним святом. «Ми йдемо шляхом здешевлення цілого ряду лікарських позицій і встановлення референтних цін, особливо в тих випадках, де наші імпортери значно завищують вартість препаратів. Референтні ціни визначаються шляхом усереднення цін, діючих у наших сусідів – Польщі, Словаччині, Росії та інших країн. Ми проводимо аналіз в аптечних мережах і говоримо нашим імпортерам: "А чому у нас ліки мають коштувати в 3 рази дорожче, ніж у Польщі?! Тільки тому, що ви домовилися між собою і тримаєте монополію? Так ми не дозволимо цього робити"», – зазначив Прем'єр-міністр.

Ігор Шурма вручив почесні нагороди ХОДА медичним працівникам

Сьогодні в ході урочистостей з нагоди Дня медичного працівника заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та заступник голови обласної ради Людмила Давидова вручили почесні нагороди ХОДА та облради. Звертаючись до присутніх, Ігор Шурма зазначив: «Від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та від себе особисто щиро вас всіх вітаю з Днем медичного працівника. Бажаю, передусім, того, за що ми постійно боремося – міцного здоров’я. Бажаю вам ніколи в житті не позбутися милосердя і доброти, щоб ви всю душу віддавали своїм пацієнтам незалежно від того ким працюєте, тому що ви є останньою надією багатьох людей, а прийшовши додому, ви в своєму серці зберегли тепло для своїх батьків, дітей, чоловіків, дружин, щоб ваша родина була щасливою від того, що ви ходите кожен день на роботу з гордо піднятою головою, оскільки несете звання медика».

Сергія Мотузного призначено головою Вовчанської райдержадміністрації

Сергій Мотузний призначений на посаду голови Вовчанської районної державної адміністрації Харківської області. Відповідне розпорядження сьогодні підписав Президент України Віктор Янукович. Сьогодні ж Президент України підписав розпорядження про звільнення з посади колишнього керівника Вовчанської райдержадміністрації - Віталія Панова.

Олександр Толстанов привітав медиків Харківщини зі святом

Сьогодні в ході урочистостей з нагоди Дня медичного працівника з професійним святом медиків Харківщини привітав заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов. Він побажав медичним працівникам області наснаги, здоров’я, миру і добра, передав їм поздоровлення і найтепліші побажання від Віце-прем'єр-міністра України - Міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, а також доручив головам РДА та головним лікарям центральних районних лікарень на офіційних заходах у присутності колективу вручити нагороди співробітникам Центральних районних лікарень, сільських амбулаторій та ФАПів.

Віталія Алексейчука призначено на посаду голови Дергачівської райдержадміністрації

Віталій Алексейчук призначений на посаду голови Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області. Відповідне розпорядження сьогодні підписав Президент України Віктор Янукович.

Реформа медицини не повинна погіршувати медичне обслуговування людей. Микола Азаров

Як зазначив у ході урочистих заходів в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.Лисенка з нагоди Дня медичного працівника Прем'єр-Міністр України Микола Азаров, в країні необхідно провести медичну реформу так, щоб вона не створювала незручності для людей.

Уряд України приділяє велику увагу розвитку високотехнологічних інноваційних підприємств

Уряд України буде активно підтримувати високотехнологічні підприємства та впровадження інновацій в різні сфери державної економіки. Про це повідомив сьогодні в ході відвідування ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД» та технопарку «Слобожанщина» Прем'єр-міністр України Микола Азаров. Він зазначив, що ці підприємства розробляють та виготовляють продукцію найвищого рівня, і ряд його розробок значно перевершує світові аналоги. Микола Азаров підкреслив, що розвитку таких підприємств буде приділено першочергову увагу.

Євро-2012 відкрило Україну світові та Європі

«Євро-2012 виконало свою функцію – відкрило світові та Європі Україну. Іноземці на власні очі побачили, які в нас гостинні люди», - підкреслив Прем’єр-міністр України Микола Азаров у Харкові під час урочистих заходів з нагоди Дня медичного працівника. Він також зазначив, що напередодні чемпіонату Європи з футболу у світових та вітчизняних ЗМІ проти України проводилася цілеспрямована кампанія з погіршення її іміджу. Стверджувалося, що в Україні є політичні репресії, расизм та інші негативні речі. «Вони створювали атмосферу, що Україна – це країна, у якій процвітає расизм, злочинність, проституція – стільки бруду на нас вилили, але однаково люди до нас їдуть і на власні очі бачать, що Україна – це чудова країна, та їх міфи розбиваються об нашу реальність», – підкреслив Микола Азаров.

Микола Азаров привітав з професійним святом медпрацівників Харківської області

Сьогодні в рамках робочого візиту в Харківську область Прем'єр-міністр України Микола Азаров взяв участь в урочистих заходах у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.Лисенка з нагоди Дня медичного працівника. Також в урочистостях взяли участь заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов, голова ХОДА Михайло Добкін, його заступник Ігор Шурма. Глава Кабінету Міністрів привітав медиків Харківщини з професійним святом, побажав їм здоров'я, професійних успіхів і процвітання. Також у ході урочистих заходів Прем'єр-міністр вручив кращим медпрацівникам Харківщини Почесні грамоти Кабінету Міністрів України. «Я хочу привітати всіх медиків із їх професійним святом. Ми приділяємо надзвичайно велику увагу розвитку медицини і будемо продовжувати це в майбутньому», - зазначив Микола Азаров.

На рахунках місцевих рад знаходиться більше 20 млн. грн., що нараховані в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва

Згідно інформації Головного фінансового управління облдержадміністрації, станом на 12 червня загальна сума коштів, які надійшли у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва і знаходяться на спеціальних рахунках відповідних місцевих рад, складає 20 млн. 197,5 тис. грн. Крім того, на спеціальному рахунку обласного бюджету – 9 млн. 343,7 тис. грн., з них на депозитному рахунку – 9 млн. 340,4 тис.грн. Про це повідомив під час селекторної наради перший заступник начальника Головного управління Держкомзему у Харківській області Юрій Перекупський.

Запуск української нафтопереробки - це завдання №1 для нас. Микола Азаров

Як наголосив сьогодні під час брифінгу в Харкові Прем'єр-міністр України Микола Азаров, для досягнення стабільності на українському ринку нафтопродуктів необхідна активна робота вітчизняних нафтопереробних підприємств. У той же час, за його словами, з цим питанням пов'язаний ряд складнощів.

У Вовчанську відбувся товариський футбольний матч між голландськими уболівальниками та командою районної ДЮСШ

14 червня в Вовчанську відбувся товариський футбольний матч між командою голландських уболівальників і вихованцями Вовчанської дитячо-юнацької спортивної школи. В результаті юні спортсмени з Вовчанська виграли у голландців з рахунком 6:2. Матч був організований за підтримки Вовчанської райдержадміністрації та керівництва міста. Перед початком матчу господарі вітали гостей хлібом-сіллю, відбулися виступи юних артистів і обмін подарунками. Голландські вболівальники подарували вихованцям ДЮСШ футбольну форму з логотипом голландської збірної і футбольні м'ячі, жителі Вовчанська вручили українські сувеніри.

Микола Азаров ознайомився з роботою ДП «ФЕД» та технопарку «Слобожанщина» (доповнено)

Сьогодні в рамках робочого візиту до Харківщини Прем’єр-міністр України Микола Азаров оглянув промислові потужності ДП «ФЕД», а також ознайомився з роботою технопарку «Слобожанщина». «Я знаю про роботу цього підприємства і давно хотів його відвідати, оскільки воно є одним з передових – а може, найбільш передовим – в області виготовлення агрегатів. Дуже приємно, що це машинобудівне підприємство не просто подолало кризу, але вийшло з неї сильнішим і більш технологічно розвиненим. Ті зразки продукції, які тут розробляють і виготовляють, знаходяться на світовому рівні, а в чомусь і перевищують його», – зазначив Прем'єр-міністр.

Першу свердловину по видобутку сланцевого газу на Харківщині планується пробурити в вересні поточного року

Роботи з видобутку сланцевого газу в Харківській області розпочнуться найближчим часом, – повідомив сьогодні Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час брифінгу після введення в експлуатацію нової компресорної установки на Червонодонецькій газокомпресорної станції. За його словами, першу свердловину компанія "Shell" планує пробурити вже у вересні поточного року. «У вересні будуть бурити першу свердловину, таким чином, з моменту винесення рішення до моменту реалізації мине всього три місяці», – сказав голова Уряду. За його словами, керівництво компанії відзначило високу оперативність ухвалення рішень і видачі дозвільних документів як на рівні держави, так і на рівні області.

Сьогодні зроблено великий крок у реалізації завдань Президента України щодо забезпечення енергонезалежності країни. Микола Азаров

Сьогодні в ході урочистої церемонії введення в експлуатацію нових компресорних установок на Червонодонецкій газокомпресорній станції Прем'єр-міністр України Микола Азаров зазначив, що ця подія має велике значення для України в цілому. «Сьогодні ми вводимо в експлуатацію нове сучасне газове обладнання. Відкриття цієї станції дозволить суттєво збільшити видобуток і транспортування газу. Це великий крок в реалізації завдань Президента України щодо забезпечення енергонезалежності країни, – підкреслив він. – Звичайно, нам важко, ціна на газ зашкалює, світова економіка нестабільна. Але такий приклад показує, що Україна за рахунок своєї волі і рішучості досягає поставлених завдань».

На Червонодонецькій газокомпресорній станції введено в експлуатацію нову компресорну установку (доповнено)

Сьогодні Прем’єр-міністр України Микола Азаров взяв участь у введенні в експлуатацію нової компресорної установки на Червонодонецькій газокомпресорній станції. Також у заходах взяли участь Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко, голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, перший заступник голови області Валентин Дулуб. Введення 2 ступені стиснення газу Червонодонецкой ГКС збільшить видобуток газу Шебелинського газоконденсатного родовища на 100 МДГ куб. м в рік.

Микола Азаров ознайомився з роботою філії Харківського обласного управління АТ «Ощадбанк» в Червоному Донці

Сьогодні під час робочого візиту до Харківської області Прем’єр-міністр України Микола Азаров разом з головою ХОДА Михайлом Добкіним та головою Харківської обласної ради Сергієм Черновим ознайомився з роботою територіально відокремленого безбалансового відділення №10020/0475 філії – Харківське обласне управління АТ «Ощадбанк». Сьогодні в цьому відділенні планується здійснити компенсаційні виплати 19 вкладникам. Під час спілкування із Прем’єр-міністром, відвідувачі «Ощадбанку» наголосили, що цього разу процес виплати компенсацій організований набагато краще, ніж у 2008 році. За їх словами, якщо раніше для того, щоб отримати гроші, необхідно було тривалий час провести у чергах, то нині вже через місяць після подання заявки вкладників було запрошено до відділення для отримання компенсації.

За минулу добу правопорушень у фан-зоні не зафіксовано

За інформацією Харківського координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку за минулу добу, 14 червня 2012 року, фан-зону міста Харкова відвідало більше 1 тисячі осіб. Правопорушень не зафіксовано.

Відкриття виставки графіки: полотном може стати навіть залізничний квиток

19 червня о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, вхід з боку площі Свободи) буде представлений арт-проект Михайла Палаєва «Під стукіт коліс ...». Експозиція складається з серії графічних робіт, виконаних прямо на залізничних квитках. Особливість кожної з них в тому, що вони були створені під враженням від конкретної миті. Образи, що викликали подорожі в поїздах, Михайло Палаєв замальовував прямо на квитках гелевою ручкою. Згодом вони були оброблені за допомогою комп'ютерних програм.

Харківщина ліквідує наслідки складних погодних умов

Внаслідок сильного вітру, грози та граду ввечері 14 червня в Валківському, Дергачівському, Харківському районах області та м. Богодухів була повалена велика кількість дерев, пошкоджені дахи будинків, сталися випадки відключення електропостачання. Як повідомляє перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, у м. Валки поривами вітру було пошкоджено дахи декількох житлових будинків, спортивного комплексу, котельної та клубу. Було знеструмлено 300 абонентів. Станом на 8:30 всі населені пункти підключені до електропостачання.

До Харкова прибув Прем'єр-міністр України Микола Азаров

У Міжнародному аеропорту «Харків» приземлився літак Прем'єр-міністра України Миколи Азарова, який прибув в область з робочим візитом. У програмі візиту – участь Миколи Азарова у церемонії введення в експлуатацію нової компресорної установки на Червонодонецькій газокомпресорній станції, ознайомлення з роботою ДП "Харківський машинобудівний завод "ФЕД" і українсько-російського технопарку "Слобожанщина", а також участь в урочистостях з нагоди Дня медичного працівника.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 15 червня, о 11:00 в президії Національної академії правових наук України (м. Харків, вул. Пушкінська, 70, 2-й поверх) розпочнеться круглий стіл «Суспільно-правові проблеми формування і розвитку недержавних суб'єктів сектора безпеки України»  о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться селекторна нарада ХОДА з порядком денним: "Про проведену роботу щодо концентрації коштів, які надходять в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, на рахунку обласної ради та фінансування робіт із землеустрою" 

Майже для 13 млн. пенсіонерів України проведений перерахунок пенсій

«На виконання соціальних ініціатив президента України Віктора Януковича з 1 травня 2012 року здійснено осучаснення зарплати для обчислення пенсій, що дозволило скоротити значну різницю в розмірах пенсій між людьми, які виходять на пенсію зараз, і тими, хто отримує пенсію вже тривалий час. Загалом на сьогодні проведений перерахунок пенсій вже майже 13 млн. пенсіонерів, що становить понад 94% одержувачів пенсій», - повідомив сьогодні в ході відео конференції на тему: «Реалізація соціальної політики та соціальних ініціатив Президента України в I півріччі 2012 року» заступник Міністра соціальної політики України В'ячеслав Коломієць.

У Харківській області ведеться відбір кандидатів для формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»

Ініціатива формування Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» виходить від Адміністрації Президента. Створено робочу групу на чолі з керівником Адміністрації Сергієм Льовочкіним, яка займається відбором кандидатів. Претенденти пройдуть навчання на базі Національної академії державного управління при Президентові України. Про це повідомив сьогодні в ході наради заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома. «Питанням кадрового резерву зараз надається велике значення. З часу здобуття Україною незалежності цей процес носив рваний характер, у зв'язку з чим ми маємо великі кадрові прогалини. Щоб заповнити ці прогалини, необхідно сформувати якісний кадровий резерв», – підкреслив він.

Відбулося перше засідання штабу з підготовки до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Для координації роботи з підготовки до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років, згідно розпорядженню голови облдержадміністрації «Про організаційну роботу по підготовці господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років» від 31.05.2012 № 332 , створено обласний штаб, який очолює перший заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб. Сьогодні відбулося перше засідання даного штабу, на якому були розглянуті організаційні питання і поставлені певні завдання по проведенню штабів.

У Зміївській центральній районній лікарні відкрито новий рентген-кабінет

Сьогодні у КЗОЗ «Зміївська центральна районна лікарня» відкрито новий рентген-кабінет. В урочистій церемонії відкриття взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, голова Зміївської райдержадміністрації Євген Мураєв. «Забезпечення рентген-апаратами поліклінічних відділень районних лікарень – це є суттєвий внесок у боротьбі із захворюваністю, у тому числі і туберкульозу. Тому зараз ведеться робота з технічного переоснащення лікарень. Сучасні рентген-апарати на 3 робочі місця отримають всі міжрайонні лікарні, а центральні районні лікарні будуть оснащені апаратами на 2 робочих місця», - сказав Ігор Шурма.

Архів документів