Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

За час роботи таборів випадків отруєння дітей не зафіксовано

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Лариса Козлова. «Жоден табір не відкрився без певного акту, який підписаний МНС, СЕС та управлінням охорони здоров'я. Складені графіки регулярного відвідування таборів, взяття проб води та продуктів харчування. Я можу сказати, що вже минув майже місяць, деякі зміни закінчені. Але на сьогоднішній день випадків отруєння в області не було. Це питання на жорсткому контролі, як у адміністрації, так і у профільного міністерства», - зазначила Лариса Козлова.

За минулу добу правопорушень у фан-зоні не зафіксовано

За інформацією Харківського координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку за минулу добу, 19 червня 2012 року, фан-зону Харкова відвідало близько 50 тисяч осіб. Правопорушень зафіксовано не було.

У таборах Харківської області будуть проводитися тематичні зміни

Як зазначила сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Лариса Козлова, за підсумками торгів на придбання безоплатних путівок для оздоровлення дітей було прийнято рішення, що за гроші обласного бюджету в таборах будуть проводитися тематичні зміни. «Кожен табір запропонував нам варіант тематичної зміни. Звичайно, переміг самий цікавий варіант. Були розроблені сценарії, були об'їзди цих таборів. Під час яких ми переконалися в тому, що є матеріальна база, є умови для проведення певної тематичної зміни», - сказала Лариса Козлова.

На виставці «Дивовижний текстиль» буде представлено художні роботи в різних техніках рукоділля

21 червня в 16.00 у виставковому залі обласного центру культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) буде відкрито виставку «Дивовижний текстиль». В експозиції буде представлено багате розмаїття робіт – від народних мотивів до сучасної творчості. Глядачі познайомляться з творчістю майстрів, що працюють в різних техніках рукоділля – валяння, в'язання, плетіння.

На сьогоднішній день в Харківській області відкрито 99,3% закладів оздоровлення та відпочинку для дітей

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо сказала заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Лариса Козлова. «Цього року ми запланували відкрити 852 заклади оздоровлення та відпочинку. А саме, 794 табори з денним перебуванням, де вже практично закінчується відпочинок для 83 тис. дітей. На сьогоднішній день відкрито 32 стаціонарних закладів оздоровлення, де вже відпочивають близько 5тис. діток. Також у нас є вже наметові містечка і працюють 19 таборів праці та відпочинку, де відпочиває більше 1 тисячі діток. Тобто на сьогоднішній день у нас відкрито від плану 99,3% закладів. 100% таборів запрацює вже з липня місяця», - сказала Лариса Козлова.

Події дня

Сьогодні о 15:00 в прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Василя Хоми. Тема: «Робота міжвідомчого регіонального штабу з безпеки та правопорядку під час проведення матчів Євро-2012 в Харкові»

Основне завдання сьогодні – захистити соціально нужденних людей від обвалу цін, в першу чергу на харчові продукти

«Основне завдання сьогодні – захистити соціально нужденних людей від обвалу цін, в першу чергу на харчові продукти. Необхідно порівняти розмір мінімальної пенсії та зарплати зі споживчим кошиком, щоб зрозуміти, чи здатна сьогодні людина, заплативши за комунальні послуги, прохарчуватися», - зазначив сьогодні під час засідання тристоронньої соціально-економічної ради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Реалізація соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича буде сприяти вирішенню кадрових проблем промислових підприємств

Сьогодні заступник голови ХОДА Андрій Моченков закликав керівників великих промислових підприємств Харківщини якомога ширше поінформувати своїх співробітників про умови Програми щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла. Максимально активна участь співробітників промислових гігантів Харківщини в цій програмі дозволить підприємствам вирішити кадрові проблеми, - підкреслив заступник керівника області в ході наради з питань реалізації соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла та з метою надання допомоги щодо забезпечення працівників промислових підприємств житлом.

У Харківській області планують збільшити норму потреби в житловій площі до 10 кв.м на людину

Відповідне доручення управлінню містобудування та архітектури ХОДА сьогодні в ході наради з питань реалізації соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла та з метою надання допомоги щодо забезпечення працівників промислових підприємств житлом дав перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Затримки з виплати стипендій на Харківщині немає

Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, з посиланням на інформацію в.о. ректора Харківського національного медичного університету (далі - ХНМУ) Капусника В.А. та в.о. ректора Харківського національного університету будівництва та архітектури (далі ХНУБА) Гончаренка Д.Ф., надало відповідь стосовно стану виплати стипендій у цих вузах.

Будівництво доступного житла означає ривок у розвитку промисловості Харківської області

Всі 60 млн. грн., які надійдуть до Харківської області в рамках фінансування Програми здешевлення іпотечних кредитів для будівництва доступного житла, необхідно вкласти в розвиток будівництва. Про це перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб сказав в ході наради з питань реалізації соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла та з метою надання допомоги щодо забезпечення працівників промислових підприємств.  

З початку реалізації Програми здешевлення іпотечних кредитів для будівництва доступного житла в Харківське обласне управління «Ощадбанку» звернулося 40 клієнтів

Харківське обласне управління ВАТ «Державний ощадний банк України» готове до реалізації соціальних ініціатив Президента України. Управлінням банку затверджена відповідна програма з кредитування фізичних осіб для практичної реалізації рішення Кабінету Міністрів № 343 «Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов». Про це сьогодні в ході наради з питань реалізації соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла та з метою надання допомоги щодо забезпечення працівників промислових підприємств житлом сказала начальник філії Харківського обласного управління ВАТ «Державний ощадний банк України» Оксана Сороколіта.

У 2012 році фінансування Програми здешевлення іпотечних кредитів для будівництва доступного житла в Харківській області складе більше 60 мільйонів гривень

На даний момент на Харківщину вже надійшла частина коштів, передбачених для регіону в рамках фінансування Програми здешевлення іпотечних кредитів для будівництва доступного житла. Про це повідомив сьогодні в ході наради з питань реалізації соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла та з метою надання допомоги щодо забезпечення працівників промислових підприємств житлом заступник начальника управління містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Юрій Фурсов.

Програма здешевлення іпотечних кредитів для будівництва доступного житла пропонує найкращі умови для людей

Про це під час наради з питань реалізації соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла та з метою надання допомоги щодо забезпечення працівників промислових підприємств житлом сказав перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Я вважаю, що кращих умов, коли людина оплачує тільки 3% річних, а решту 13% оплачує держава, не придумаєш. Будь-яка математика зводиться до того, що дана програма пропонує найкращі умови, які можна на сьогоднішній день запропонувати. Ніхто ні в світі, ні в Європі таких умов для будівництва житла не запропонував, крім нашого уряду», - зазначив Валентин Дулуб.

У Харківській області виплачується найбільша в Україні компенсація донорам крові

«У Харківській області виплачується найбільша в Україні компенсація донорам крові – 35 грн. за 1 донацію (450 грам). У той же час в деяких інших регіонах України ця сума набагато менша», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його інформацією, 2250 мешканців Харківської області мають звання «Почесний донор України». За 2011 рік в Обласному центрі служби крові перероблено 16,0 тис.л консервованої крові. Заготовлено 8,6 тис.л еритроцитів; свіжозамороженої плазми – 9,2 тис.л.; свіжозаморожена плазма видана в лікувально-профілактичні заклади та на виробництво препаратів.

Завдяки новому обладнанню всі компоненти та препарати крові, які виготовляються в обласному центрі служби, будуть повністю безпечні

З метою підвищення інфекційній безпеки донорської крові в обласному центрі служби крові встановлено сучасний хемілюмінісцентний аналізатор «ARCHITECT-2000» фірми Abbott (США). Наявність такого обладнання підвищує рівень і якість діагностики інфекцій в крові та надає можливість централізації обстежень донорської крові, заготовленої у відділеннях трансфузіології міста і області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Харківській області виділено 235 млн. грн. на на компенсацію різниці в тарифах

Кабінет міністрів України виділив Харківській області 235 млн. грн. на компенсацію різниці в тарифах. Про це повідомив начальник Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації Сергій Овсянников сьогодні під час засідання комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування Харківської облради. «Позавчора вийшла постанова Кабміну про проведення розрахунків з різниці в тарифах. Загальна сума для Харківської області визначена в розмірі 235 млн. 159 тис. грн. Ці кошти дадуть право готуватися і проводити клірингові розрахунки по теплу і по воді», – підкреслив він.

В перший тиждень роботи на «Гарячу лінію для підприємців» надійшло 7 звернень

В рамках системної роботи з підтримки підприємництва 12 червня 2012 року в Харківській області розпочала роботу «Гаряча лінія для підприємців», започаткована Департаментом економіки та міжнародних відносин спільно з Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва. Поставити свої запитання можна у робочий час з 9.00 до 13.00 та з 14.00 до 18.00 за телефоном 0 800 50 31 91. За період з 12.06.2012 по 15.06.2012 на „гарячу лінію” надійшло 7 звернень з таких питань: - нарахування та сплата Єдиного соціального внеску суб’єктами підприємницької діяльності до Пенсійного фонду України; - порядок реєстрації підприємства з іноземними інвестиціями; - надання пільг для підприємства з іноземними інвестиціями; - правомочність проведення перевірки суб’єкта підприємницької діяльності Державною податковою інспекцією згідно з актом перевірки; - відмова суб’єкту підприємницької діяльності у реєстрації платника ПДВ на основі реєстраційної заяви; - роз’яснення надання необхідних документів для реєстрації електронних ключів для подання звітності до Державної податкової інспекції.

За минулу добу правопорушень у фан-зоні не зафіксовано

За інформацією Харківського координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку за минулу добу, 18 червня 2012 року, фан-зону Харкова відвідало близько 2 тисяч осіб. Правопорушень зафіксовано не було. Медична допомога знадобилася 6 людям, 2 з них госпіталізовані в медичні заклади міста Харкова. Протягом доби фан-зону, аеропорт і залізничний вокзал обслуговувало 12 автомобілів швидкої допомоги. Смертей, надзвичайних подій або нещасних випадків не зафіксовано.

Євген Савін вручив нагороди футбольній команді школи №20 – переможцю Всеукраїнських змагань на призи клубу «Шкіряний м'яч»

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін зустрівся з футбольною командою Харківської загальноосвітньої школи №20, яка взяла участь у Всеукраїнських змаганнях з футболу на призи клубу «Шкіряний м'яч» і стала переможцем у наймолодшій віковій групі (2000 р. народження). Заступник губернатора привітав спортсменів і тренерів з перемогою і передав вітання від голови ХОДА Михайла Добкіна. Він передав юним футболістам м'ячі з автографом губернатора, а голкіперам команди – комплекти воротарської форми. Також тренери команди Євген Назаров і Віталій Сахно були відзначені Подяками голови ХОДА.

Підприємства Харківщини запрошуються на XI Міжнародну виставку-ярмарок «Тур’євроцентр – Закарпаття 2012»

14-15 вересня 2012 року за адресою: м. Ужгород, вул. Толстого, 12 у приміщенні Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв відбудеться XI Міжнародна виставка - ярмарок „Тур'євроцентр - Закарпаття 2012". Взяти участь у заході запрошуються всі туристичні підприємства Харківщини. У рамках виставки-ярмарку відбудуться наступні заходи: міжнародна науково-практична конференція з розвитку туризму в Закарпатській області; презентація сільського туризму Закарпаття; майстер-клас з приготування національних страв та виготовлення сувенірної продукції; дегустація закарпатських вин та медопродуктів.

У філософському кафе обговорять допустимі межі близькості

21 червня о 16.30 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного центру культури та мистецтва (Держпром, 4 під'їзд, вхід з боку площі Свободи) відбудеться чергова зустріч у форматі філософського кафе. Ведучий – письменник Анатолій Кутнік поведе розмову на тему «Допустима близькість».

Потрібно вірити в успіх нашої збірної, і я ставлю на перемогу української команди. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін побажав успіху збірній України з футболу в матчі з командою Англії і заявив, що вірить у перемогу українських футболістів. «Якщо мій робочий графік дозволить мені бути присутнім на матчі, я буду там обов'язково. Я не люблю давати прогнози, але, з іншого боку, думки матеріалізуються, тому потрібно вірити в успіх нашої збірної, і я ставлю на перемогу української команди. Рахунок прогнозувати не буду. Це буде не повторення подвигу греків, це буде наш гідний результат. Бажаю хлопцям максимально проявити свою майстерність і обіграти збірну Англії», - сказав Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні о 10:00 в спортивному комплексі Національного Університету «Юридична Академія України ім. Ярослава Мудрого» (вул. Пушкінська, 104) відбудеться нагородження футбольної команди загальноосвітньої школи № 20 - переможця Всеукраїнських змагань на призи клубу «Шкіряний м'яч» о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться нарада з питань реалізації соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва (придбання) житла та з метою надання допомоги щодо забезпечення працівників промислових підприємств житлом о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, вхід з боку площі Свободи) буде відкритий арт-проект Михайла Палаєва «Під стукіт коліс ...» 

Харківський театр опери та балету передано у державну власність

Як повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, Кабінет Міністрів України схвалив проект розпорядження «Про погодження передачі цілісного майнового комплексу Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка у державну власність». Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 18 червня 2012 року.

Ряд питань, що цікавлять Харківську область, отримали позитивну відповідь за підсумками візиту Прем'єр-міністра України Миколи Азарова

Як зазначив сьогодні на брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, судячи з коментарів, які Прем'єр-міністр України Микола Азаров надавав засобам масової інформації, він залишився дуже задоволений побаченим в Харківській області. «Найголовніше - по ряду питань, які дуже сильно цікавили Харківську область, зокрема, фінансування ряду напрямків, в тому числі ДП «Завод ім. Шевченка», ми почули позитивну відповідь, і представники облдержадміністрації вже відпрацьовують всі необхідні документи з апаратом Кабінету міністрів», - підкреслив Михайло Добкін.

Головний підсумок Євро-2012 – визнання України як європейської держави, а Харкова – як одного з найкращих міст Європи. Михайло Добкін

Головний підсумок Чемпіонату Європи з футболу 2012 року – це визнання світовою громадськістю України як європейської держави, а Харкова – як одного з найкращих міст Європи. Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні в ході брифінгу. «Ми багато говоримо про прагнення до Європейського союзу, про те, що потрібно інтегруватися в Європу. Насправді, Європу необхідно будувати тут. І коли до нас приїжджає велика кількість людей, що живуть в благополучних країнах, – голландців, німців, поляків, – і вони бачать абсолютно звичні їм умови, зрозумілу їм архітектуру міста, європейський менталітет жителів – вони відчувають себе в Європі. Абсолютно немає необхідності говорити, що ми не є частиною європейського простору. Після Євро-2012 ми продовжуємо залишатися частиною Європи географічно, і ментально можемо на 100% відчувати себе європейцями», – підкреслив він.

Підписано Меморандум про співробітництво між Харківською облдержадміністрацією і УДП «Укрпошта»

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін та генеральний директор УДП поштового зв'язку «Укрпошта» Оксана Плотникова підписали Меморандум про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією і «Укрпоштою». Мета цього документа - підвищення якості поштових послуг в Харківській області, для чого планується об'єднати зусилля сторін і активізувати діяльність з ремонту відділень зв'язку, встановлення поштових скриньок, забезпечення листонош велосипедами та по інших важливих питаннях.

Ряду харків'ян присуджено Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 червня 2012 р. №361 «Про присудження Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України» цього року присуджено  60 премій.  Від Харківської області нагороджені: у номінації «За виробничі досягнення» - Авраменко Сергій, старший науковий співробітник лабораторії рослинництва і сортовивчення Інституту рослинництва імені В. Я. Юр’єва Національної академії аграрних наук та Сухорад Іван - старший оперуповноважений в особливо важливих справах департаменту Служби безпеки; 

Від роботи центру служби крові залежить успіх хірургів і лікарів, які рятують людські життя. Михайло Добкін

Під час брифінгу після відкриття модернізованої зали для заготівлі крові та її компонентів в обласному центрі служби крові голова Харківської ОДА Михайло Добкін висловив слова подяки всім тим, хто вніс свою лепту і підтримував роботу даного медичного закладу на належному рівні. «Без чесного, професійного відношення трудових колективів ніякі гроші, ніяке нове суперсучасне обладнання не дозволить вирішити головну задачу - забезпечити професійну, якісну, доступну медичну допомогу. Ті завдання, які вирішуються в даному центрі працюють на інтереси не тільки нашого регіону, але й на інші області. Від того, як спрацюють тут, багато в чому буде залежати успіх тих професійних хірургів і лікарів інших професій, які рятують людські життя. Я впевнений, це далеко не фінальна точка у фінансуванні даного медичного закладу. Все, що необхідно для професійної роботи, щоб ми йшли в ногу з часом, щоб ми не відставали від високих європейських стандартів, з нашого боку буде зроблено», - сказав Михайло Добкін.

Архів документів