Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Великобурлуцькому районі розпочався обласний семінар із збирання ранніх зернових культур урожаю 2011 року

У Будинку культури сел. Великий Бурлук розпочалася пленарна частина обласного семінару-наради із збирання ранніх зернових культур урожаю 2012 року. Учасники семінару обговорять стан підготовки та організації збирання ранніх зернових і зернобобових культур урожаю 2012 року, формування продовольчих ресурсів області на 2012-2013 маркетинговий рік, готовність хлібоприймальних підприємств і елеваторів області до приймання зерна нового врожаю тощо. 

Оздоровленням та відпочинком вже забезпечена половина дітей Харківської області

Станом на 22 червня на території області відкрито 851 заклад оздоровлення та відпочинку. Зокрема, працює 32 стаціонарних заклади, 798 таборів з денним перебуванням, 2 наметових містечка, 19 дитячих закладів праці та відпочинку та 6 спеціалізованих дитячих санаторіїв галузі охорони здоров'я області. Також на оздоровлення та відпочинок за межі області (до санаторно-курортних та оздоровчих закладів, баз відпочинку, пансіонатів, кемпінгів тощо) виїхало 14958 дітей.

Олександр Кваснєвський і Патрік Кокс вшанували пам'ять польських офіцерів, розстріляних в Харкові у 1940 році

Спостерігачі від Європейського парламенту в Україні, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та екс-президент Європарламенту Патрік Кокс поклали вінки і квіти до Українсько-польського Меморіалу жертвам тоталітаризму і вшанували пам'ять безвинно загиблих польських офіцерів. Участь у церемонії також взяли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат і представники громадськості.

У Харківській філармонії завершується 83-й концертний сезон

4 липня останні звуки концертного сезону відлунають в Органному залі. За участю органіста Станіслава Калініна і Академічного симфонічного оркестру Харківської філармонії під керуванням головного диригента, заслуженого діяча мистецтв України Юрія Янко прозвучить музика великих геніїв - І.С. Баха, його сина К.Ф.Е. Баха, а також вперше у Харкові - Концерт для органа з оркестром №13 Г.Ф.Генделя.

Завдяки соціальній ініціативі Президента України придбання житла стало можливим

На початку цього року Президент України виступив з соціальною ініціативою щодо забезпечення громадян, які потребують поліпшення житлових умов, житлом. На підставі цієї ініціативи Кабінетом Міністрів України ухвалена Постанова №343 від 25.04.2012 р. зі змінами, згідно з якою громадянин, який потребує поліпшення житлових умов, може взяти кредит під 3% річних. Завдяки цій ініциативі широкі верстви населення мають можливість вирішити для себе одну з найболючіших проблем – житлове питання. Такі вигідні умови для придбання житла створені вперше за роки незалежності України. 

Увага! Оголошується акредитація!

Завтра, 26 червня, о 14:00 у Олексіївській виправній колонії №25 (м. Харків, вул. Цезаря Кюї, 44) відбудеться спільна нарада з питання: «Залучення потенціалу підприємств та установ області в цільових, галузевих і регіональних програмах соціально-економічного розвитку міста Харкова та Харківської області, у виготовленні продукції для потреб підприємств різних форм власності та створення додаткових робочих місць для засуджених». Представникам ЗМІ, які бажають висвітлювати цю подію, прохання акредитуватися сьогодні, до 17:00. Дзвонити за телефоном: 700-03-31.

За вихідні правопорушень у фан-зоні не зафіксовано

За інформацією Харківського координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час Євро 2012, в період з 23 по 25 червня 2012 року, фан-зону Харкова відвідало близько 7 тисяч осіб. Правопорушень зафіксовано не було.

Події дня

Сьогодні, 25 червня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція президента Національної академії правових наук України, академіка Національної академії наук України, доктора юридичних наук, професора, члена Конституційної Асамблеї Василя Тація.

Збір представників ЗМІ перенесено на 12:00

До уваги представників ЗМІ, акредитованих для висвітлення обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2012 року на базі господарств Великобурлуцького району: збір журналістів у понеділок, 25 червня, о 12:00 біля будівлі Будинку рад з боку вул. Іванова.

Привітання Михайла Добкіна із Днем державної служби України

Шановні колеги! Вітаю Вас із професійним святом – Днем державної служби України. Кожен з Вас виконує особливу функцію, є тим ланцюгом, що з’єднує мешканців області зі структурами органів державної влади. На вас покладається величезна відповідальність, адже від ваших професіоналізму та компетентності залежить якість роботи всього державного апарату і темпи соціально-економічних перетворень у державі. Бажаю Вам здоров’я та натхнення, гідних умов праці та професійного росту. Голова Харківської обласної державної адміністрації                                                  Михайло Добкін

Борги із зарплати та внесків до Пенсійного фонду в Богодухівському районі повинні бути ліквідовані до кінця 2012 року

Сьогодні в Богодухівському районі під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. За інформацією Ігоря Шурми, у районі борги із зарплати мають 4 економічно активних підприємства: ТОВ «Богодухівсількомсервіс» - 51,5 тис.грн.; Богодухівське УВП УТОС – 21 тис.грн.; ТОВ «Богодухівський комбікормовий завод» - 8,1 тис.грн., КП «Богодухіввода» - 42,9 тис.грн. Загальна сума заборгованості станом на 1 червня склала 123,5 тис. гри. (збільшилась до початку року на 18,1 тис. гри. або на 17,2%).

Переможці малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини» отримали почесні нагороди

Відбулося урочисте нагородження переможців малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини» серед учнів 3-8 класів загальноосвітніх шкіл міста та області. Почесні призи юним спортсменам вручили заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін, начальник Головного управління з питань сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, Начальник Головного управління освіти ХОДА Роман Шаповал і почесний громадянин Харкова, чемпіон, заслужений майстер спорту Юрій Поярков.

Мешканці Богодухівського району, хворі на гемофілію, будуть забезпечені необхідними медичними препаратами

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні в ході робочої поїздки до Богодухівського району провів особистий прийом громадян. Під час прийому до заступника голови ХОДА звернулися 2 мешканці району, хворі на гемофілію, щодо забезпечення необхідними для лікування медичними препаратами. Питання було вирішене безпосередньо під час прийому - люди будуть забезпечені ліками в повному обсязі.

В облдержадміністрації розглянуть варіанти допомоги мешканці селища Бабаї, будинок якої згорів внаслідок удару блискавки

В ході робочої поїздки до Харківського району заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися надання матеріальної допомоги та забезпечення житлом. У тому числі, до Василя Хоми за допомогою звернулася мешканка селища Бабаї, житловий будинок якої згорів внаслідок удару блискавки. З метою вирішення проблеми він запропонував жінці декілька варіантів надання допомоги. Серед яких була пропозиція взяти участь в Президентській програмі «Доступне житло». Вирішення усіх порушених питань заступник голови – керівник апарату ХОДА взяв під особистий контроль.

Митники Харківщини гідно склали іспит на професіоналізм, яким стало проведення Євро 2012

Сьогодні заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома взяв участь в урочистостях з нагоди Дня митної служби України. Він привітав митників з професійним святом, побажав міцного здоров'я, щастя, успіхів у роботі, наснаги у виконанні нових відповідальних завдань. «Митна служба один із важливих підрозділів структури виконавчої влади України. Від її діяльності в усі часи, і сьогодні це особливо актуально, залежав і буде залежати розвиток і діяльність як окремих галузей, так і економіки в цілому. Професіоналізм, почуття обов'язку, відповідальність, самовіддана праця завжди виділяли працівників митної служби серед інших службовців. На сьогодні справжнім іспитом на професіоналізм стало проведення Євро 2012 в Харкові. Цей іспит підтвердив високу кваліфікацію харківських митників, їх злагоджену та ефективну роботу», - зазначив Василь Хома.

Ми зустрічали багато хороших людей під час наших попередніх поїздок, але і уявити собі не могли, що нас чекає в Харкові

Як заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, іноземні уболівальники, які відвідали Харків, особисто переконалися в тому, що негативні «страшилки», які вони читали раніше в своїй пресі про Україну, не мають під собою найменшої підстави. «Побачивши на власні очі Харків, познайомившись з нашими гостинними людьми, вони з подивом відзначили, що все те, в чому їх переконували раніше ЗМІ, виявилося неправдою. Перебувати в першій столиці для них було приємно і комфортно, і тепер уболівальники, які побачили Харків, запрошують своїх співвітчизників відвідати наше місто. Євро-2012 принесло нам атмосферу свята, яку відчули і харків'яни, і іноземні гості міста. А голландські вболівальники, три ходи яких стали одними з найбільш яскравих подій Євро в Харкові, на своєму сайті вже подякували нашому місту і всім харків'янам за гостинність. «Ми зустрічали багато хороших людей під час наших попередніх поїздок, але і уявити собі не могли, що нас чекає в Харкові» - так відгукуються голландці про наше місто», - сказав Юрій Сапронов.

П'ята частина української тіньової економіки ховається в сільськогосподарському секторі

За інформацією Державної податкової служби України, близько 20% тіньової економіки країни знаходиться в аграрно-промисловому комплексі. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Не випадково серед тих, хто з'являвся на серіях наших «дощок ганьби» – бігбордах зі списком підприємств, які виплачують зарплату нижче встановленого державою мінімального рівня, були присутні і сільськогосподарські підприємства. Усього ж близько чверті зарплат українцям виплачується «в конвертах». Держава не повинна і не буде підтримувати тих, хто йде в тінь. Якщо держава надає спеціальний режим оподаткування для виробників сільськогосподарської продукції, це ніяк не означає, що вони повинні ухилятися від оподаткування зовсім», – зазначив Юрій Сапронов.

За минулу добу правопорушень у фан-зоні не зафіксовано

За інформацією Харківського координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час Євро 2012 за минулу добу, 21 червня 2012 року, фан-зону Харкова відвідало близько 1 тисячі осіб. Правопорушень зафіксовано не було. Медична допомога знадобилася 2 людям, 1 з них був госпіталізований до КЗОЗ «Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова». Протягом доби фан-зону, аеропорт і залізничний вокзал обслуговувало 6 автомобілів швидкої допомоги. Смертей, надзвичайних подій або нещасних випадків не зафіксовано.

Герої Великої Вітчизняної війни назавжди залишаться в пам'яті харків'ян

Харківщина робить все можливе для ветеранів Великої Вітчизняної війни, зазначив у ході покладання квітів до Меморіалу Слави з нагоди 71-ї річниці з початку Великої Вітчизняної війни та Дня Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні заступник голови ХОДА Євген Савін. «Ми намагаємося приділяти максимальну увагу нашим ветеранам. Я не кажу тільки про медичне обслуговування, мова йде про додаткові виплати, пенсії та багато іншого. Сьогодні кожному голові районної державної адміністрації рекомендовано мати в радниках представника ветеранської організації. Ветерани війни, чорнобильці і афганці об'їжджають райони, спілкуються з місцевими ветеранами та дізнаються про проблеми, які їх турбують. У рішенні проблем беруть участь представники обласної та районних адміністрацій. Ми робимо все можливе для наших ветеранів. Ми постійно приділяємо їм увагу, хоча хотілося б зробити ще більше, відразу вирішити всі їх проблеми», – підкреслив заступник губернатора.

Перший всеукраїнський студентський фестиваль з ігрових видів спорту приймає Харківщина

Урочисте відкриття Фестивалю відбулося 21 червня на базі Харківської державної зооветеринарної академії за участю голови Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України В’ячеслава Гамова, начальника Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Дмитра Перепелиці, ректора Харківської державної зооветеринарної академії Валерія Головко. Студенти більше 50 вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації з 19 областей України будуть змагатися за перемогу у 10 видах спорту: баскетболі, волейболі, гандболі, регбі, футболі, бадмінтоні, пляжному волейболі, тенісі, настільному тенісі та футзалі.

У Харкові вшанували пам'ять загиблих під час Великої Вітчизняної війни

Сьогодні – 71-а річниця з початку Великої Вітчизняної війни, яка забрала життя мільйонів наших співвітчизників. З нагоди Дня Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні на Меморіалі Слави відбулося урочисте покладання квітів. Вклонитися пам'яті загиблих прийшли заступник голови ХОДА Євген Савін, заступник голови ХОДА Андрій Моченков, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, заступники мера Світлана Горбунова-Рубан та Михайло Фатєєв, заступник голови облради Людмила Давидова, Генеральний консул Росії в Харкові Сергій Семенов, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, Герої Радянського союзу та учасники бойових дій.

Привітання Голови Нацдержслужби України В'ячеслава Толкованова з Днем державної служби

Шановні колеги! Щиро вітаю Вас з професійним святом - Днем державної служби. Ваш внесок у становлення та розвиток незалежної Української держави є безцінним. Державний службовець - це представник особливої професії, що несе відповідальність за стан справ як у конкретному регіоні, так і у державі в цілому. Нехай і надалі Ваш професіоналізм, високі моральні та ділові якості, відданість справі сприяють зміцненню стабільності у суспільстві, економічному зростанню України, підвищенню добробуту громадян. Міцного здоров'я, наснаги, невичерпної енергії та нових здобутків у виконанні Вашого почесного і відповідального обов'язку на благо України та її народу! З повагою, Голова Нацдержслужби України                                                                                      В. Толкованов

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 22 червня, о 9:00 на Меморіалі Слави (Білгородське шосе, 1) відбудеться церемонія покладання квітів з нагоди до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні та 71-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років; О 15:00 у Харківському центрі естетичного виховання «Будинок учителя» Харківської обласної ради (м. Харків, вул. Скрипника, 14) відбудеться урочисте нагородження переможців малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини» серед учнів 3-8-х класів загальноосвітніх шкіл області

У липні 2012 року на Харківщині відбудеться «Літня школа молодого підприємця»

З 20 по 22 липня 2012 року у Харківській області відбудеться «Літня школа молодого підприємця», організована Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва та Харківським обласним центром молоді. Метою Школи є підтримка ініціатив молоді щодо створення та розвитку власної справи. Взяти участь у майстер-класах знакових підприємців, стати активними учасниками тренінгів та семінарів щодо ведення підприємницької діяльності, навчитися презентувати власні бізнес-ідеї для залучення початкових інвестицій, створити проект власного бізнесу та пройти «старт-ап креш-тест» на безоплатній основі зможуть 45 представників молоді Харківщини.

Медичний комітет УЄФА високо оцінив рівень надання медичної допомоги на стадіонах Євро-2012

Як зазначив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, медичний комітет УЄФА високо оцінив рівень надання медичної допомоги на стадіонах Євро-2012, в тому числі, на харківському стадіоні «Металіст». За словами Ігоря Шурми, голова Медичного Комітету УЄФА Мішель Д'Хооге зазначив, що послуги невідкладної медичної допомоги футболістам та уболівальникам на чемпіонаті Європи-2012 в Польщі та Україні відповідають необхідним стандартам УЄФА.

У Харкові відкрито універсальний фірмовий центр продажу послуг та обслуговування абонентів «Укртелекому»

Відкрито універсальний фірмовий центр продажу послуг та обслуговування абонентів «Укртелеком» на пр. Косіора, 83 у м. Харкові. В урочистій церемонії взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. Він привітав співробітників «Укртелекому» та жителів міста із цією подією, та висловив надію, що майбутні абоненти зможуть отримати тут найновіші телекомунікаційні послуги.

На базі Катеринівського сільського будинку культури відкриється культурно-спортивний центр

В ході робочої поїздки до Лозівського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін оглянув Катеринівський сільський будинок культури, відвідав Катеринівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів та Лозівський районний міжшкільний НВК, та провів зустріч з мешканцями села Катеринівка. Будинок культури потребує серйозного ремонту та реконструкції. На даний момент врятувати будівлю вдалося силами сільської ради, яка розташувалася на 1-му поверсі закладу. Євген Савін пообіцяв розглянути можливість створення на його базі культурно-спортивного центру села, оскільки населення с. Катеринівка складає близько 2500 осіб.

Євген Савін відкрив дитячий садок у с. Чернігівське Лозівського району

З 20 червня відновлено роботу дошкільного підрозділу Чернігівського навчально-виховного комплексу Лозівської районної ради Харківської області, який не працював 15 років. В урочистостях з нагоди відновлення роботи дитячого садка взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Він привітав малечу та батьків зі святом від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна та подарував садку телевізор та пилосос.

На реконструкцію Коробочкинського НВК Чугуївського району виділено 14 млн. грн. з державного бюджету

У 2012 році на реконструкцію Коробочкинського навчально-виховного комплексу Чугуївського району з державного бюджету виділено кошти у сумі 14 млн. 50 тис. грн. На ці кошти планується виконати роботи з реконструкції колишнього будинку культури для розміщення Коробочкинського НВК: облаштування фасаду будівлі, ремонт покрівлі, заміну вікон, ремонт їдальні, туалетів, спортивної та актової зал, електромонтажні та загальнобудівельні роботи в приміщеннях, благоустрій території. Про це повідомив 20 червня в ході робочої поїздки до Чугуївського району заступник голови облдержадміністрації Євген Савін. Він також ознайомився із станом приміщень НВК та ходом ремонтних робіт.

Василь Хома привітав держслужбовців Харківщини з професійним святом

Сьогодні в Малому залі Будинку рад за участю заступника голови - керівника апарату ХОДА Василя Хоми відбулися урочистості з нагоди Дня державного службовця. Він побажала держслужбовцям хорошого і радісного настрою, а також і надалі виконувати свою роботу відповідально і якісно.

Архів документів