Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області вживаються заходи для збільшення обсягів виробництва м’яса

Як повідомила сьогодні в ході засідання колегії ХОДА в. о. начальника ГУ агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Олена Кулик, за січень-травень 2012 року усіма категоріями господарств реалізовано на забій худоби та птиці (у живій вазі) – 44,6 тис. тонн, що на 15% менше рівня минулого року, в сільськогосподарських підприємствах скорочення обсягів виробництва м’яса становить – 45%. Проте, в області вживаються заходи для виправлення ситуації, що склалася.

Борги «Міськелектротрансу» в Пенсійний фонд необхідно реструктуризувати

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, борги Харківського комунального підприємства «Міськелектротранс» по платежах до Пенсійного фонду становить 63,2 млн. грн. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що ці борги необхідно реструктурувати. «Ми будемо звертатися до держави, щоб ці борги були реструктуризовані – для міського бюджету це непідйомна сума», – зазначив губернатор.

У сільськогосподарських підприємствах області чисельність великої рогатої худоби збільшилася на 640 голів

«Станом на 1 червня цього року в сільськогосподарських підприємствах області досягнуто приросту чисельності корів: їх налічується на 640 голів більше, ніж було у минулому році. Стабілізація та приріст поголів’я досягнуті майже в усіх районах області», - зазначила сьогодні в ході засідання колегії Харківської ОДА в. о. начальника ГУ агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Олена Кулик.

За 5 місяців 2012 року на Харківщині обсяги виробництва молока, порівняно з минулим роком, збільшилися на 10,2%

За підсумками роботи галузі тваринництва за січень-травень поточного року досягнута стабілізація та покращення ситуації в галузі молочного скотарства. Про це сьогодні під час засідання колегії ХОДА повідомила в. о. начальника ГУ агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Олена Кулик. «За 5 місяців поточного року обсяги виробництва молока порівняно з минулим роком збільшилися на 18,3 тис. тонн або на 10,2% і склали 197 тис. тонн. По сільгосппідприємствам приріст молока становить - 22,4%. Обсяги виробництва збільшилися у всіх районах області, за винятком Валківського, де склали 99% до минулого року», - зазначила вона.

Виставка “Яскраві барви Валківщини” представить живопис сучасних майстрів району

Відкриття виставки відбудеться 27 червня о 15.00 у Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62). Це вже третя експозиція з циклу виставок-презентацій мистецтва районів та міст Харківської області. Раніше глядачі мали змогу ознайомитися із творчістю художників Чугуївського і Зміївського районів, цього разу представлений живопис сучасних майстрів образотворчого мистецтва Валківського району.

За минулу добу правопорушень у фан-зоні не зафіксовано

За інформацією Харківського координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час Євро 2012 за минулу добу, 25 червня 2012 року, фан-зону Харкова відвідало близько 3 тисяч осіб. Правопорушень зафіксовано не було.

За чотири місяці поточного року експорт харківських товарів виріс на 18,2%

Згідно зі статистичними даними, за перші чотири місяці поточного року підприємства та організації Харківщини експортували свою продукцію в 91 країну світу, імпортні товари надходили з 101 країни. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «За січень-квітень 2012 року в грошовому вираженні експортні поставки склали 636,8 млн. дол. США, що на 18,2% більше, ніж за відповідний період минулого року, імпортні надходження склали 913,9 млн. дол. США з ростом 43,8% в порівнянні з січнем-квітнем 2011 року», – зазначив віце-губернатор.

За час проведення матчів Євро-2012 у Харкові за медичною допомогою звернулось 257 осіб

Протягом 7-24 червня за медичною допомогою до лікувальних закладів Харкова звернулось 257 осіб. На стадіоні «Металіст» - 97 осіб, у фан-зоні на площі Свободи – 157, у міжнародному аеропорту «Харків» - 1, на залізничному вокзалі – 2 особи. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його інформацією, 65 осіб було госпіталізовано. Серед них громадяни таких країн: Голландія - 12, Австралія - 1, Україна - 32, Англія - 4, Росія-5, Данія -1, Німеччина – 5, Грузія – 1, Ізраїль – 2, Єгипет – 1, Угорщина – 1. Вони госпіталізовані до Харківської клінічної лікарні №14; Харківської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги; міської багатопрофільної лікарні №17; Обласної клінічної лікарні – Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф; Обласний клінічний центр урології та нефрології, Обласної клінічної інфекційної лікарні, міської клінічної лікарні №27 та інші.

За січень-квітень 2012 найбільший обсяг товарів Харківщина експортувала в країни СНД

Як повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов, за інформацією Головного управління статистики в Харківській області, за чотири місяці поточного року основними ринками збуту товарів регіону були країни СНД (64,5%), Азії (15,4%) і Європи (12,1%). «Найбільші обсяги товарів ми експортували в Російську Федерацію 48,7%, Казахстан – 4,8%, Єгипет – 4,5%, Індію – 3,9%, Латвії – 3,9%, Білорусь – 3,3%, Грузію – 2,4%, Іспанії – 2,3%, Молдову – 2%, Азербайджан – 1,5%»,   – зазначив Юрій Сапронов.

До уваги представників ЗМІ!

Збір представників ЗМІ, які акредитовані для висвітлення наради з питання: «Залучення потенціалу підприємств та установ області в цільових, галузевих і регіональних програмах соціально-економічного розвитку міста Харкова та Харківської області, у виготовленні продукції для потреб підприємств різних форм власності та створення додаткових робочих місць для засуджених» о 13:00 біля Обласного палацу дитячої та юнацької творчості (вул. Сумська, 37/1). При собі мати ПАСПОРТ та редакційне посвідчення!

Події дня

Сьогодні о 10.00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання Колегії ХОДА. Порядок денний: 1. Про хід виконання рішення засідання колегії обласної державної адміністрації від 17 травня 2012 року «Про стан цінової ситуації на споживчому ринку Харківської області». 2. Про хід виконання рішення засідання колегії обласної державної адміністрації від 17 травня 2012 року «Про оплату праці та розрахунки з Пенсійним фондом України». 3. Про хід виконання рішення засідання колегії обласної державної адміністрації від 17 травня 2012 року «Про підсумки в галузі тваринництва та виконання заходів, передбачених Програмою розвитку тваринництва в господарствах Харківської області на 2011-2015 роки». 4. Про підготовку закладів культури і мистецтва до роботи в осінньо- зимовий період 2012-2013 років. 5. Про забезпечення безпеки громадян на водних об'єктах області в літньому оздоровчому періоді 2012 року. 6. Про формування мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів на 2012/2013 навчальний рік. 7. Про роботу місцевих органів влади щодо роботи з дітьми, які виховуються в сім'ях, що опинилися у складних життєвих обставинах. Результативність роботи з повернення дітей на виховання батькам. 8. Про порушення клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України. О 12.10 у залі прийому офіційних делегацій Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться підписання меморандуму про співпрацю між ХОДА та Національною академією медичних наук України О 14.00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління освіти і науки ХОДА Романа Шаповала на тему: "Початок вступної кампанії 2012 року"

Ціни на соціальні сорти хліба залишаться на колишньому рівні

«Минулого роки перед аграріями області було поставлено завдання зібрати 100 тис. тонн зерна в регіональний фонд продовольчого зерна. Це завдання було виконано, завдяки чому ціни на соціальні сорти хліба не підвищувалися. Зібраного торік запасу вистачить ще до серпня. Цього року перед аграріями завдання стоїть таке ж. Упевнений, воно буде виконана, і ціна на соціальні сорти хліба не зміниться», - зазначив сьогодні під час брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Харківській області парк зернозбиральної техніки щорічно оновлюється на 300 млн. грн.

У Харківській області щорічно оновлюється парк зернозбиральної техніки на 300 млн. грн. Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2012 повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Завдання будь-якої влади – створити умови для успішного ведення бізнесу або будь-якої іншої діяльності. Якщо говорити про поповнення парку новою технікою, то найголовніше завдання влади – допомогти сільгосппідприємствам отримати доступні наскільки це можливо кредити. У цьому плані, відповідно до статистики та звітності, ми щорічно більш ніж на 300 млн. грн. поповнюємо парк техніки. Рекордним був 2011 рік – тоді на техніку було витрачено близько 500 млн. грн.», – зазначив губернатор.

Серед 95 членів Конституційної асамблеї біля 20 представників Харківщини

Серед 95 членів Конституційної асамблеї біля 20 представників Харківщини. В основному це викладачі і професори Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого, а також ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор Олександр Бандурка, голова Харківської облради Сергій Чернов і деякі інші. Про це повідомив в ході прес-конференції Президент Національної академії правових наук України, академік Національної академії наук України, доктор юридичних наук, професор, член Конституційної асамблеї Василь Тацій. «У науковців Харківщини є унікальна можливість, об’єднавши зусилля,внести свої серйозні пропозиції по оновленню нашого основного закону», – підкреслив він.

Необхідно зробити все, щоб не знизилася закупівельна ціна на зерно

Таке завдання під час обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2012 року поставив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Зокрема, він звернув увагу директора Харківського регіонального відділення Аграрного фонду на необхідність провести роботу з главами районів на предмет недопущення зниження цін на зерно. «Враховуючи, що цього року дуже великий перехідний залишок з 2011 року, який майже в 2 рази більше минулорічного, нам необхідно зробити все для того, щоб не впала ціна на зерно. Це дуже важливо, тому що благополуччя сільськогосподарських підприємств саме зараз - це запорука успішної роботи і цієї осені, і в наступного року», - зазначив Михайло Добкін.

20% ранніх зернових знаходиться в приватних господарствах Харківської області

Як зазначив у ході семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2012 року голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, 20% ранніх зернових знаходиться в приватних господарствах Харківської області. За його словами, це 300 тисяч тонн зерна, яке має бути вчасно прибрано, складовано і збережено. «Цим людям необхідна допомога влади для того, щоб вони могли прибрати вирощений урожай, тому до них будуть ставитися як до людей, які своєю працею хочуть добути кошти для утримання своїх сімей і внести посильний вклад в засіки батьківщини. Будь-які випадки відмахування від проблем цих людей будуть вважатися проявом неправильного ставлення і спробою саботажу збиральних робіт», – підкреслив він. 

У Харківській області створено штаб з проведення збирання ранніх зернових

Для оперативного і успішного вирішення питань, які можуть виникнути при проведенні збиральних робіт, при Департаменті агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації створено штаб з проведення збирання ранніх зернових. Аналогічні штаби під керівництвом голів РДА повинні бути створені у всіх районах області. Про це під час семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2012 року повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Також він зазначив, що сільгоспвиробники, фермери і господарства населення повинні знати номери телефонів фахівців, до яких потрібно звертатися при вирішенні тих чи інших питань, пов'язаних з прибиранням ранніх зернових і зернобобових культур.

Настав час, коли треба перейти на більш високий рівень в організації роботи по удосконаленню головного Закону України

На прес-конференції Президент Національної академії правових наук України, академік Національної академії наук України, доктор юридичних наук, професор, член Конституційної Асамблеї Василь Тацій зазначив, що сьогодні багато що змінилось як у нашій державі, так у політичній та економічній системі і у світі взагалі. І навіть такий закон як Конституція, почав у чомусь відставати. «Настав час, коли треба перейти на більш високий рівень в організації роботи по удосконаленню головного Закону України. На зустрічі Президента України з членами Конституційній Асамблеї він звернув увагу на те, що очікує від членів Асамблеї пропозиції по системним змінам до Конституції», - зазначив академік.

Під час збиральної кампанії необхідно захистити сільськогосподарські підприємства від несанкціонованих перевірок. Михайло Добкін

В ході семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2012 року голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звернув увагу голів районів на те, що під час збиральної кампанії необхідно захистити сільськогосподарські підприємства від несанкціонованих перевірок, які будуть зривати терміни проведення збирання врожаю. «Один день перевірки – це сотні, а може й тисячі тонн втраченого врожаю. У нас в році 365 днів, тому можна вибрати будь-який інший день, щоб перевірити підприємство, якщо на це є підстави», – підкреслив голова ХОДА.

Основне завдання Конституційної асамблеї – підготувати системні зміни до чинного законодавчого акту

«Сьогодні настав той час, коли треба перейти на більш високий рівень організації роботи по вдосконаленню нашого головного закону. Саме цьому була створена Конституційна асамблея, основне завдання котрої – підготувати системні зміни до діючого законодавчого акту», – зазначив сьогодні у ході прес-конференції Президент Національної академії правових наук України, академік Національної академії наук України, доктор юридичних наук, професор, член Конституційної Асамблеї Василь Тацій. На його думку, на даний момент мова не йде про те, щоб підготувати нову Конституцію, але про те, щоб доопрацювати недоліки і положення цього законодавчого акту, що вимагають подальшого удосконалення.

Конституція визначила напрямок розвитку України як незалежної, самостійної, демократичної держави

Про це розповів на прес-конференції Президент Національної академії правових наук України, академік Національної академії наук України, доктор юридичних наук, професор, член Конституційної Асамблеї Василь Тацій. Він впевнений – за 16 років Україна пройшла величезний шлях. Сьогодні вже фактично ухвалені всі базові конституційні закони, є система нормативно-правового забезпечення, створені фактично всі інституції. Це стосується органів правової охорони, системи судових органів і праці Уповноваженого зі справ людини.

Всі господарства області повинні бути вчасно підготовлені до початку збирання зернових. Михайло Добкін

Під час обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2012 року голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звернув увагу голів районів на те, щоб вони провели роботу з усіма сільськогосподарськими підприємствами з тим, щоб ті були вчасно підготовлені до початку збору зернових.

Збірна Харківської області посіла перше місце на Чемпіонаті України зі стрільби з луку серед дорослих

Крім харків’ян участь у змаганнях взяли вихованці Чернівецької, Черкаської, Сумської, Львівської, Рівненської, Херсонської, Одеської, Київської, Донецької областей та м.Києва. Серед 16 змішаних команд кращими були: «Харків - 1» (Мильченко Ніна - Ладіков Антон) - I місце та «Харків - 2» (Ксенофонтова Катерина - Сивальньов Руслан) - II місце. Третє місце у команди м.Чернівці. В особистому заліку серед жінок перші місця також у харків’янок (Мильченко Ніна, Коваль Вікторія).

Питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати та забезпечення конституційного права громадян на своєчасну оплату праці є пріоритетним завданням Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку ХОДА

Головне управління промисловості, транспорту і зв’язку ХОДА послідовно здійснює відповідні заходи з метою забезпечення промисловими підприємствами, які входять до сфери впливу управління, ліквідації заборгованості по заробітній платі, а саме: - за участю керівництва обласної державної адміністрації проведено низку нарад (в тому числі виїзних) і співбесід з керівниками та трудовими колективами найбільших підприємств-боржників;

На 19 зернових складах Харківської області зберігається більше 107 тисяч тонн зерна Державного Аграрного фонду

Сьогодні на 19 зернових складах Харківської області зберігається 107 278 тонн зерна Державного Аграрного фонду. Про це під час семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2012 року повідомив директор Харківського регіонального відділення Аграрного фонду Володимир Калашников.  «За 2 тижні регіональним відділенням разом з державною інспекцією сільського господарства в Харківській області перевірена наявність та якість 59 526 зерна, що зберігається (55% від загальної кількості). На цих елеваторах зерно Аграрного фонду зберігається в належних умовах і відповідає якісним показникам», – зазначив він.

Конституція нашої держави є зразком найкращого конституційного акту, який був відомий у світі за останні часі. Василь Тацій

Президент Національної академії правових наук України, академік Національної академії наук України, доктор юридичних наук, професор, член Конституційної Асамблеї Василь Тацій сьогодні на прес-конференції зазначив, що, коли 16 років тому був ухвалений головний закон держави, це було процесом не одного року. «Було підготовлено декілька варіантів проекту Конституції нашої країни, а конституційна комісія з кожного проекту відібрала найкращі пропозиції і цей проект був переданий на розгляд у Верховну раду. І я хочу підкреслити: як в 1996 року, так і сьогодні Конституція нашої держави є зразком найкращого конституційного акту, який був відомий у світі за останні часі», - підкреслив Василь Тацій.

В господарствах Харківської області переважають сучасні високопродуктивні зернозбиральні комбайни

В даний час в господарствах області переважають сучасні високопродуктивні зернозбиральні комбайни. Питома вага «Нив» і «Єнісеїв» складає всього 29%. Про це сьогодні в ході обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2012 року повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Віталій Панов.

У Харківській області очікується високий показник валового збору зерна

Незважаючи на погані погодні умови, через які загинула певна кількість озимих і ранніх зернових, в цілому валовий збір зерна на Харківщині очікується досить високим - 2 млн. 861 тис. тонн. Цього вдасться досягти завдяки великим посівам кукурудзи та інших пізніх зернових культур. Про це сьогодні в ході обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2012 року повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов.

Збирання ранніх зернових культур на Харківщині планується завершити 25-28 липня

Як повідомив в ході обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2012 року директор Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Віталій Панов, в Харківській області посів озимих зернових восени минулого року був проведений на площі 503,6 тис. гектарів. Це на 5,4% більше в порівнянні з попереднім роком. Але через погані погодні умови в осінньо-зимовий період зійшло лише 70% від загальної площі. «Таким чином, площа збирання озимих зернових в поточному році складе тільки 349,9 тис. гектарів. Це на 80,9 тис. гектарів або на 19% менше, ніж в 2011 році. Пересів загиблих озимих зернових культур проводився переважно кукурудзою, соєю, круп'яними та іншими культурами пізнього строку збирання. З урахуванням цього площа посіву ранніх ярих зернових і зернобобових культур в області залишилася практично на рівні минулого року - 247,4 тис. гектарів. У сукупності площа збирання ранніх зернових культур в поточному році в цілому по області становитиме 597,3 тис. гектарів. Це на 79,6 тис. гектарів менше площі, на якій ранні зернові культури були зібрані в 2011 році», - сказав Віталій Панов.

У Великобурлуцькому районі розпочався обласний семінар із збирання ранніх зернових культур урожаю 2011 року

У Будинку культури сел. Великий Бурлук розпочалася пленарна частина обласного семінару-наради із збирання ранніх зернових культур урожаю 2012 року. Учасники семінару обговорять стан підготовки та організації збирання ранніх зернових і зернобобових культур урожаю 2012 року, формування продовольчих ресурсів області на 2012-2013 маркетинговий рік, готовність хлібоприймальних підприємств і елеваторів області до приймання зерна нового врожаю тощо. 

Архів документів