Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина відзначає День Конституції України

Сьогодні керівники міста та області поклали квіти до пам'ятника Т.Г. Шевченку з нагоди 16-ї річниці прийняття Конституції. В урочистій церемонії взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, заступник голови ХОДА Андрій Моченков, президент Національної академії правових наук України, академік Національної академії наук України, доктор юридичних наук, професор, член Конституційної асамблеї Василь Тацій, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, член Конституційної асамблеї Олександр Бандурка, секретар міської ради Олександр Новак.

Михайло Добкін привітав із днем народження Харківського міського голову Геннадія Кернеса

Голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав із днем народження Харківського міського голову Геннадія Кернеса. Відзначивши вагомий внесок Геннадія Адольфовича у розвиток півторамільйонного мегаполіса, зміцнення міжнародного іміджу міста у зв’язку з високим рівнем підготовки до Євро 2012, керівник області побажав йому нових здобутків у праці і житті.

7 липня 2012 року на Харківщині відбудеться VII Регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору «Сьогодні Купала, а завтра Івана»

7 липня 2012 року у с. Сковородинівка Золочівського району на території музею Г.С. Сковороди відбудеться Регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору «Сьогодні Купала, а завтра Івана». Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «Проводячи цей фестиваль, ми вирішуємо кілька завдань. Одне з них, звичайно, розвиток потенціалу творчих колективів Харківської області. З іншого боку, ми хочемо привернути увагу до музею імені Григорія Сковороди. Наша задача - створити якісний захід, щоб ця подія спричинила за собою розвиток всіх складових: туристичної галузі та інфраструктурних об'єктів, які знаходяться поряд з територією музею», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

Інтернет-сервіси підвищать ефективність ведення бізнесу

27 червня відбулося розширене засідання Регіональної ради підприємців у Харківській області. Учасники обговорили низку нововведень у підприємницьку діяльність, які передбачають широке впровадження Інтернет-сервісів, як важливого елементу підвищення ефективності ведення бізнесу. Зокрема, було обговорено поширення практики використання механізму електронної звітності та вільного використання електронних ключів, початок роботи «Віртуального кабінету» та подальші перспективи його розвитку; використання можливостей порталу для підприємців, а саме «Банківського навігатора» та нового проекту ХРФПП «Бізнес Гід».

Люди з інвалідизацією щораз частіше висловлюють незадоволення щодо процедури призначення груп інвалідності

Заступник голови ХОДА Ігор Шурма 26 червня провів особистий прийом громадян у громадській приймальні Харківської обласної державної адміністрації. До заступника голови області з різними питаннями звернулося 15 осіб. Зокрема, в ході прийому мова йшла про госпіталізацію в обласні медичні установи, про проведення операції з приводу катаракти, забезпечення слуховими апаратами, організацію супроводу сліпих людей, працевлаштування та забезпечення автомобілями інвалідів, надання матеріальної допомоги, скерування на медико-соціальні експертні комісії та ін. Також надані роз’яснення з питаннь пенсійного забезпечення.

4 липня відбудеться підсумкова прес-конференція Президента України Віктора Януковича

У середу, 4 липня, об 11:30 відбудеться Підсумкова прес-конференція Президента України Віктора Януковича (Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім», м. Київ, вул. Хрещатик, 2). Акредитацію представників ЗМІ проводить Прес-служба Президента України з 12:00 26 червня до 12:00 3 липня за телефонами (044) 255-63-18, 255-64-50, 255-71-77.

Уряд планує зробити статтю фінансування за Програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва житла захищеною

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив заступник начальника управління містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Юрій Фурсов. «Якщо у когось виникають сумніви щодо фінансової сторони питання реалізації даної соціальної ініціативи Президента України, то на сьогоднішній день вносяться зміни до Програми таким чином, що буде прописаний закон і підписаний самим Президентом, щоб стаття фінансування по програмі була захищеною. Тому, у будь-якого Кабінету Міністрів, який прийде сьогодні - завтра чи через 15 років, будуть підстави для того, щоб закладати певні кошти на продовження або завершення цієї програми», - сказав він.

На Харківщині організована активна робота з реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва житла

Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрій Фурсов, Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва житла є соціальною ініціативою Президента України. Для її реалізації в Харківській області робиться все необхідне. Зокрема, розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна чітко визначено, хто є розпорядником і одержувачем коштів, що виділяються державою: управління містобудування та архітектури ХОДА та Державний фонд молодіжного житлового будівництва. Відповідно, юридичні відносини між цими установами закріплені договором між дирекцією цього фонду та губернатором Харківської області.  

Події дня

Сьогодні, 27 червня о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) відбудеться прес-конференція за участю начальника управління культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова, директора обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва Тетяни Іщенко, директора Національного літературно-меморіального музею ім. Г.С. Сковороди Наталії Мицай, керівника фольклористичного гурту «Муравський шлях», заслуженої артистки України Галини Лук’янець. Тема прес-конференції: «Підготовка до фольклорного фестивалю "Сьогодні Купала, а завтра Івана"». О 15:00 в обласному організаційно-методичному центр культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62, 2 поверх) відбудеться відкриття виставки “Яскраві барви Валківщини”.

Цього року кількість іноземних студентів у ВУЗах Харкова може дійти до 19 тисяч

Протягом 2011 - 2012 рр. інспекція ВУЗів не застосувала до жодного вищого навчального закладу Харкова політику оптимізації або злиття. Не були ліквідовані спеціальності у ВУЗах, приватні інститути та університети міста не були позбавлені ліцензій. Про це розповів на прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

Райони Харківської області будуть закуповувати дитячі майданчики, зупинкові павільйони і сміттєві баки у виправних установах регіону

В ході огляду виставки продукції, яка випускається виправними установами Харківської області, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що ці товари не гірше за якістю і набагато дешевше, ніж аналоги виробництва комерційних фірм. «Ось дитячі майданчики – сертифіковані, безпечні, на порядок дешевше дніпропетровських, санкт-петербурзьких та іншого виробництва. Можна не витрачати зайвих грошей, а встановлювати комплекси, вироблені у Харківській області. Також тут представлені доступні за ціною медичні ліжка, в тому числі – для реанімації, зупинкові павільйони і багато іншого», – підкреслив губернатор.

У 2011 році пенітенціарній службі Україні вдалося забезпечити 20% зростання обсягів виробництва

Державна пенітенціарна служба являє собою багатогранну структуру. Одним з її напрямів діяльності є ресоціалізація засуджених - підготовка до звільнення шляхом придбання професій і трудових навичок на підприємствах служби. До складу служби входять 128 промислових, 12 сільсько - господарських підприємств, на яких працює близько 30 тис. засуджених. Про це сьогодні в ході наради з питання: «Залучення потенціалу підприємств та установ області в цільових, галузевих і регіональних програмах соціально-економічного розвитку міста Харкова і Харківської області, у виготовленні продукції для потреб підприємств різних форм власності та створення додаткових робочих місць для засуджених» сказав начальник департаменту виробничої діяльності та ресурсного забезпечення Державної пенітенціарної служби України Валерій Пудак.

Необхідно купувати продукцію, виготовлену в Харківському регіоні

Як зазначив сьогодні в ході наради з питання: «Залучення потенціалу підприємств та установ області в цільових, галузевих і регіональних програмах соціально-економічного розвитку міста Харкова і Харківської області, у виготовленні продукції для потреб підприємств різних форм власності та створення додаткових робочих місць для засуджених» голова ХОДА Михайло Добкін, скоро дуже багато уваги буде приділятися пропаганді придбання товарів, які виробляються безпосередньо нашими харківськими товаровиробниками.

Харківські підприємства пенітенціарної служби мають кращі показники із залучення засуджених до праці

Про це сьогодні в ході наради з питання: «Залучення потенціалу підприємств та установ області в цільових, галузевих і регіональних програмах соціально-економічного розвитку міста Харкова і Харківської області, у виготовленні продукції для потреб підприємств різних форм власності та створення додаткових робочих місць для засуджених» сказав начальник департаменту виробничої діяльності та ресурсного забезпечення Державної пенітенціарної служби України Валерій Пудак. «З позитивної сторони варто відзначити підприємства та установи Харківської області, які мають стабільне фінансове становище, використовують нові технології, мають кращі показники із залучення засуджених до праці. З упевненістю можу сказати, що від діяльності підприємств пенітенціарної служби Харківської області залежить результат роботи всієї системи», - зазначив він.

Створений штаб з контролю за проведенням вступної кампанії

За словами начальника Головного управління освіти і науки ХОДА Романа Шаповала, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України створило штаб з контролю за проведенням вступної кампанії. «Метою роботи штабу має стати контроль за проведенням вступної кампанії та вжиття необхідних заходів для вирішення проблемних питань. Окремо буде здійснюватися контроль за ситуацією з електронною реєстрацією документів, які абітурієнти подають для вступу», - відзначив Роман Шаповал.

Наша задача – налагодити комунікації між організаціями та підприємствами нашого регіону та пенітенціарною службою. Михайло Добкін

Сьогодні в Олексіївській виправній колонії відбувається міжвідомча нарада щодо залучення потенціалу підприємств установ області в цільових, галузевих і регіональних програмах соціально-економічного розвитку міста Харкова і Харківської області, у виготовленні продукції для потреб підприємств різних форм власності та створення додаткових робочих місць для засуджених. У ньому беруть участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Андрій Моченков, керівник апарату – заступник голови ХОДА Василь Хома, голова облради Сергій Чернов, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Євген Бараш, заступник прокурора Харківської області Олег Анпілогов, начальник департаменту виробничої діяльності та ресурсного забезпечення Державної пенітенціарної служби України Валерій Пудак та інші.

Цього року у навчальних закладах Харківщини збільшено державне замовлення (доповнено)

Вступна кампанія 2012 року розпочнеться 2 липня. Прийом документів триватиме до 31 липня. Про це на прес-конференції розповів начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. «Хочу відзначити, що в цьому році була налагоджена дуже плідна співпраця з Міністерством освіти і науки і як ніколи рано представники Харківського регіону отримали затверджене державне замовлення, яке враховує фактично всі пропозиції керівництва вищих навчальних закладів щодо формування державного замовлення на 2012 рік», - розповів начальник Головного управління освіти і науки ХОДА.

Ми несемо відповідальність перед тими дітьми, яким більше нема звідки чекати допомоги. Михайло Добкін

«Питання підтримки соціальних сиріт знаходиться на контролі у Президента. Зараз нам необхідно зробити кілька важливих кроків для того, щоб виконати поставлене перед нами завдання. Ми несемо відповідальність перед тими дітьми, яким більше нема звідки чекати допомоги», – заявив сьогодні в ході колегії Харківської облдержадміністрації голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що знає безліч прикладів, коли в інтернаті чи дитячому будинку вихователів називають мамами, а над дітьми трусяться, як над власними, але навіть такі зразкові установи не можуть замінити дитині повноцінну сім'ю. Тому в Україні ухвалено рішення домогтися того, щоб у кожної дитини з'явилася своя сім'я.

Наша головна задача - направити потоки пацієнтів таким чином, щоб вони могли своєчасно отримати якісну медичну допомогу

«Ми давно тісно і плідно працюємо з Національною академією медичних наук України. Саме в стінах Харківської облдержадміністрації в грудні минулого року народилася ідея про більш тісну співпрацю органів місцевої державної влади з установами Національної академії медичних наук України, яка зараз впроваджується у всіх регіонах Україні. Наша головна задача направити потоки пацієнтів таким чином, щоб вони могли своєчасно отримати якісну медичну допомогу і забезпечити умови для роботи медиків», - зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін.

У травні-червні 2012 року цінова ситуація на споживчому ринку області залишалася стабільною

Як зазначив сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, рівень інфляції по Харківській області має стабільну динаміку зниження. «Якщо в І кварталі 2012 року він становив 100,7%, то за січень-травень 2012 року – 100,4% при середньому показнику по Україні 100,4%. Для прикладу, в січні-травні 2011 року показники становили відповідно 104,8% і 105,5%, тобто були на порядок вище», – заявив він.

Кількість великої рогатої худоби в Харківській області поступово збільшується

У порівнянні з 2011 роком кількість великої рогатої худоби в Харківській області виросла на 640 голів. Про це повідомив сьогодні в ході колегії ХОДА заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Поки це небагато, але ми боремося за кожну корову, за кожного бичка. Глави районів повинні знати кожну нову корову в своєму районі, як то кажуть, «на ім'я та по батькові», – підкреслив він.

Сьогодні одне з найгостріших питань – соціальне сирітство

Як зазначив на засіданні колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, одне з найгостріших питань – соціальне сирітство. У минулому році соціальними сиротами в Харківській області області стали 726 дітей, у цьому році – 230 дітей. «Одним із шляхів поліпшення ситуації, – відзначив Ігор Шурма, – є робота щодо здійснення соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, контроль за цільовим використанням допомоги при народженні дитини та створення належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей».

Мешканці Харківської області безоплатно лікуватимуться в інститутах Національної академії медичних наук України

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та президент Національної академії медичних наук України Андрій Сердюк підписали меморандум про співпрацю з метою надання високоспеціалізованої медичної допомоги населенню Харківської області. Підписання Меморандуму сприятиме покращенню рівня здоров’я населення Харківської області, зниженню захворюваності та інвалідності громадян, підвищенню якості консультативної медичної допомоги на вищому її рівні. В рамках співпраці буде забезпечено проведення поглиблених клініко-діагностичних обстежень пацієнтів, розширення обсягів лікування, впровадження сучасних підходів до профілактики та надання медичної допомоги на усіх рівнях, наближення високоспеціалізованої медичної допомоги на рівні сучасних стандартів діагностики та лікування до населення регіону.

В області необхідно активізувати роботу з нарахування дотацій за утримання та збереження молодняка великої рогатої худоби

«У деяких районах до роботи по нарахуванню господарствам населення бюджетної дотації за утримання та збереження молодняка великої рогатої худоби поставилися формально, відсутній контроль з боку голів райдержадміністрацій, немає тісної співпраці з головами сільських рад, в цілому ряді випадків ними блокується процедура прийняття документів від господарств населення», – заявив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА віце-губернатор Юрій Сапронов.

У травні пекарі необгрунтовано підвищували ціни на окремі види продукції

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА віце-губернатор Юрій Сапронов, в кінці травня цього року підприємствами ТОВ "Хлібопекарський комплекс "Кулиничівський" і ПАТ "Хлібозавод "Салтівський" були необгрунтовано підвищені на 7-8% оптово-відпускні ціни на батони, що користуються значним попитом населення області. «Цим вони порушили домовленості, які були закріплені в підписаному 30 серпня 2011 року Меморандумі взаєморозуміння. На даний момент ситуація виправлена​​», – підкреслив Юрій Сапронов.

"Борщовий набір овочів" за січень-травень цього року подешевшав на 10%

Про це сьогодні з ході колегії заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «У період з 17 травня до 25 червня 2012 року було проведено 243 продовольчі ярмарки з загальним виторгом 10,8 млн. грн. Всього за січень-червень 2012 таких ярмарків було проведено більше 800 з об'ємом продажу товарів 28,5 млн. грн.», - поінформував заступник губернатора.

До кінця 2012 року заплановано відкриття 25 дитячих садків та 20 додаткових груп у вже діючих закладах

У 2011 році відкрито та відновлено діяльність 30 дошкільних навчальних закладів, з них у складі навчально-виховних комплексів – 18. Про це повідомив сьогодні під час засідання колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Також протягом січня-червня 2012 року відкрито Вовчансько-Хутірській дошкільний навчальний заклад у Вовчанському районі та дошкільний підрозділ Чернігівського навчально-виховного комплексу Лозівського району. Розпочали роботу 5 додаткових груп у функціонуючих закладах 5-ти сільських районів.

На Харківщині діють молодіжні трудові загони

З метою забезпечення вторинної зайнятості молоді, в Харківський області станом на 22 червня  сформовані та діють 52 молодіжні трудові загони (МТЗ)  загальною кількістю близько 2 тисяч учасників. За повідомленням  офіційного сайту Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту  ХОДА з них 770 студентів, 1048  старшокласників та 43 особи  незайнятої  молоді. За видами робіт було створено  15 сільськогосподарських молодіжних трудових загонів, 7 – реставраційних,  6 - у сфері обслуговування, 3 -  волонтерської діяльності,  1 -  будівельний  та 20 інших (громадські роботи, благоустрій міста, тощо).

У 2012 році планується поставка 47 шкільних автобусів для сільських районів Харківської області

У 2011-2012 навчальних роках у Харківській області безкоштовним перевезенням було охоплено 12386 учнів та 2091 педагогічний працівників. У перевезенні були задіяні 285 одиниць автотранспорту. Про це повідомив під час засідання колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «У 2012 році планується поставка 47 шкільних автобусів для сільських районів області, з них 40 – за рахунок коштів державного бюджету від Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, 7 – за рахунок субвенції державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Це дозволить повністю зняти питання якісного підвозу учнів та вчителів», – відзначив заступник голови Харківської облдержадміністрації.

На Харківщині необхідно зробити все для того, щоб кількість загиблих на воді була мінімальною. Михайло Добкін

Як зазначив у ході засідання колегії ХОДА голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, статистичні дані про загибель людей на воді, як зведення з військових полів, це трагедії і передчасно обірвані життя. «Я абсолютно впевнений, що, хай не всіх, але частину цих людей, можна було врятувати, вияви велику активність у цьому питанні всі органи влади. Дуже багато людей щороку йде з життя після порушення правил поведінки на воді. Тому необхідно організувати спільно з міліцією контроль за тим, щоб на водних об'єктах не розпивали спиртні напої, обладнати пляжі відповідно до вимог з безпеки і перевірити водойми. Через місяць всі заплановані пляжі повинні бути відкриті з урахуванням усіх заходів безпеки», - сказав Михайло Добкін.

Архів документів