Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Вступна кампанія до ВНЗ Харківщини відбувається організовано

Про це сьогодні повідомив начальник Головного управління науки і освіти ХОДА Роман Шаповал. «Хочу відзначити чітку і злагоджену роботу всіх приймальних комісій. Збоїв і скарг з Харківської області зареєстровано не було ні на рівні області, ні на рівні міністерства. Крім того, я хотів би подякувати ректорам, які очолюють приймальні комісії за прекрасну організацію персоналу. Всі працюють професійно, видно, що люди з великим досвідом, що дозволяє до кінця дня прийняти документи у всіх абітурієнтів», - зазначив Роман Шаповал.

Події дня

Сьогодні об 11:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочисте нагородження молоді регіону за вагомий внесок у розвиток державної молодіжної політики о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться розширене засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ

У Харкові з’явиться постійно діюча виставка харківських фотохудожників «ЄВРО - 2012 в Харкові». Михайло Добкін

«Червень 2012 року для нашого регіону є особливим. І той ракурс подій, змагань, бурхливих почуттів, який впродовж місяця «ловили» очі об’єктивів фотохудожників, є також особливим. Це миті, які вже є сторінками історії, миті, до яких подумки ми будемо повертатися знову і знову. Бо свято футболу — це свято, до якого причетні абсолютно всі мешканці нашого регіону. Я хочу звернутися до фотохудожників Харкова з проханням надати одну роботу, яка, на ваш погляд, ілюструє події ЄВРО-2012 в Харкові. Абсолютно всі фотографії знайдуть гідне місце серед спогадів про європейське свято футболу: ми створимо постійно діючу фотовиставку, видамо фотоальбом. ЄВРО-2012 в Харкові — це наша спільна історія, яку ми писали разом, і яка має залишитися нашим спільним надбанням», - звернувся до харківських фотохудожників голова ХОДА Михайло Добкін.

«Харків невидимий і очевидний» у творах фотохудожників

5 липня о 17.00 галерея «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) представить виставку робіт двох фотохудожників - Олексія Самойленка та Ігоря Головаша «Харків невидимий і очевидний». Об'єднала їх роботи тема архітектурного Харкова, але під різним ракурсом об'єктиву. Ігор Головаш звертає увагу на вишукані деталі будівель - архітектурні шедеври, які пережили революції, війни, реконструкції -  ті деталі, без яких не було б єдиного цілісного вигляду сучасного Харкова. 

4 липня відбудеться Розширене засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ

4 липня 2012 року о 15.00 в приміщені Малої зали Будинку рад відбудеться розширене засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ. В заході візьмуть участь представники Харківського регіонального Комітету з економічних реформ, керівництво Харківської обласної державної адміністрації і Харківського міськвиконкому; керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації; члени Координаційної ради з розроблення та реалізації проекту «Технополіс П’ятихатки»; члени Експертної ради Міжнародного конкурсу інноваційних та інвестиційних проектів «Харківські ініціативи».

У 2012 році на реконструкцію об’єктів водовідведення планується виділити 121,486 млн. грн.

Головним управлінням житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури разом з районними державними адміністраціями та виконавчими комітетами міст обласного значення було сформовано перелік об’єктів водовідведення, які пропонуються до фінансування у 2012 році по Харківській області. До переліку увійшло 7 об’єктів на суму 121,486 млн. грн. Про це повідомив в ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА начальник Головного управління Роман Грива. За його словами, головним критерієм відбору була наявність затвердженої у відповідному порядку проектно-кошторисної документації та експертизи.

Для Харківської області вкрай важлива реконструкція очисних споруд

«У нас є споруди, які не діють, і в підсумку стічні води без будь-якої очистки потрапляють у наші річки. Цього бути не повинно. Для того, щоб забезпечити охорону водних об'єктів, в першу чергу нам необхідно займатися відновленням тих очисних споруд, які на сьогоднішній день не працюють або працюють погано. Необхідно пам'ятати про те, що вода – це джерело життя, і її потрібно очищати і не допускати зараження», – заявив сьогодні в ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА перший заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У Харкові відроджений хокейний клуб «Динамо»

У Харкові відроджений професійний хокейний клуб «Динамо». Він буде представляти Харківщину в Професійної хокейної лізі Україні в сезоні 2012/2013 рр. Почесним президентом ПХК «Динамо Харків» став голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, віце-президентом - Харківський міський голова Геннадій Кернес. «Це дійсно велика подія. Через багато років у Харкові відродили хокейний клуб «Динамо». Мета професійного хокейного клубу «Динамо Харків» зразка 2012 року - гідно продовжити історію такої сильної команди, яка славилася своїми традиціями і перемогами», - зазначив сьогодні на прес-конференції спортивний менеджер клубу Олександр Гриншпун.

Паспортизація пляжів має бути завершена протягом тижня

Сьогодні в ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб дав головам райдержадміністрацій і мерам міст обласного значення доручення протягом тижня привести в порядок всі визначені місця масового відпочинку на воді і забезпечити безпеку людей. В цьому році в районах та містах області райдержадміністраціями визначено і планується відкрити 114 місць масового відпочинку громадян на водних об'єктах, з них у дитячих оздоровчих закладах – 16, на базах відпочинку – 37, а також 61 пляж загального користування.

З початку 2012 року на водних об'єктах Харківської області загинула 41 людина

За останні 3 роки на тлі всієї Україні Харківська область входить в число лідерів за загиблими на водних об'єктах. З початку 2012 року на водних об'єктах області загинула 41 людина. Про це повідомив в ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА начальник Головного управління Держтехногенбезпеки в Харківській області Олександр Ломанов. За його словами, в поточному році найбільша кількість загиблих на водних об'єктах в таких районах: Харківський – 6 осіб, Первомайський – 4, Куп'янський – 3, м. Харків – 3, Валківський – 2. У той же час, у Барвінківському, Коломацькому, Сахновщанському районах загибелі людей не допущено.

Інтеграція в європейські структури - це нові можливості для зміни стандартів якості життя в Україні. Михайло Добкін

«Нинішнє моє відвідування України має чітку мету - прокласти дорогу для демократії. Демократичні цінності необхідно впроваджувати в життя і боротися за те, щоб дотримувалися і розширювалися права і свободи людини, щоб зміцнювалося верховенство права. Саме це дасть можливість створити умови для просування в бік європейської інтеграції, що збігається з тими намірами, які проголосила Україна, і відповідає новій стратегічній концепції, ухваленій Україною - інтеграція в європейські структури, більш тісні та близькі стосунки з НАТО. Крім того, це дозволить українським містам розвиватися, а також дасть нові перспективи молодому поколінню», - зазначив сьогодні в ході зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним Президент Парламентської асамблеї НАТО Карл Ламерс.

Харківщина відроджує свої колишні можливості

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з Президентом Парламентської асамблеї НАТО Карлом Ламерсом. Також на зустрічі були присутні голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та Генеральний секретар Парламентської асамблеї НАТО Девід Хобс. В ході зустрічі сторони обговорили питання щодо соціально-економічної та суспільно-політичної ситуації в регіоні, а також перспективи співпраці.

«Курганський бройлер» почав працювати на повну потужність

ТОВ «Курганський бройлер» почав працювати на повну потужність, повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Це той комбінат, від якого залежить постачання якісної курятини, в тому числі і до Харківської області. В даний час на підприємстві 1 млн. 700 тис. голів птиці, і станом на сьогодні вже двічі був забій», – зазначив він.

До кінця року комбінат «Слобожанський» відновить чисельність поголів'я у 50 тисяч свиней

Свинокомплекс «Слобожанський» вже отримав дозвіл на ввезення 5,5 тис. свиноматок з Данії. До кінця року комбінат відновить чисельність поголів'я у 50 тисяч свиней. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «У підприємства абсолютно платоспроможний інвестор, який має досвід роботи в інших областях України. Отримано дозвіл Державної ветеринарної служби України на 5,5 тис. свиноматок з Данії, частина з них вже завезена, і через 30 днів зможе дати приплід. Ще на 5,5 тис. свиноматок дозвіл Держветслужби буде отримано протягом найближчих 2-3 тижнів. До кінця року комбінат «Слобожанський» відновить чисельність поголів'я у 50 тисяч свиней», – заявив заступник губернатора.

Будівництво оптового сільськогосподарського ринку почнеться протягом 1-1,5 місяців

Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Вся технічна документація для будівництва оптового сільськогосподарського ринку готова, інвестор є. Я думаю, що протягом найближчих 1-1,5 місяців генеральний підрядник вийде на майданчик. Проект буде реалізований в Харківському районі», – підкреслив заступник губернатора.

Харківщину на Міжнародних Дельфійських іграх представить команда студентів вищих мистецьких навчальних закладів області

З 6 до 10 липня 2012 року в м. Києві відбудеться Міжнародний творчий фестиваль «Молодіжні Дельфійські ігри: міжнародна зустріч столиць держав-учасників СНД і Європи», що проводиться задля реалізації творчих здібностей та гармонійного розвитку талановитої молоді, збереження та розвитку національних культур.

Проект «Село майбутнього» буде реалізовуватися під патронатом Президента України Віктора Януковича

Як повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, в даний час готується постанова Кабінету міністрів України щодо проекту «Село майбутнього». За його словами, проект буде реалізовуватися під патронатом Президента України Віктора Януковича. «Мова йде про молочно-товарну ферму на території Харківської області, частково в Харківському, частково в Валківському районах, будівництво овочесховища і теплиць на закритому грунті. Думаю, що протягом найближчих 3-х тижнів постанову Кабміну буде ухвалено, і розпочнеться реалізація цього проекту», – підкреслив заступник губернатора.

На підготовку Харківської області до Євро-2012 було використано більше 13 млрд. грн.

За 2008 – 2012 роки фінансування обласної цільової програми з підготовки чемпіонату Європи з футболу 2012 року склало 13 млрд. 658 млн. грн. Таку інформацію надав під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «З державного бюджету було виділено 3 млрд. 432 млн. грн., з місцевих бюджетів – 1 млрд. 195 млн. грн., у тому числі 923 млн. грн. з міського бюджету і 272 млн. грн. з обласного. 9 млрд. 29 млн. грн. отримано з інших джерел, найбільші з яких – «Південна залізниця», яка виділила 5 млрд. 250 млн. грн., «Укравтодор» – 968 млн. грн. і група компаній DCH – 2 млрд. 393 млн. грн.», – повідомив заступник голови ХОДА.

До 1 серпня буде нарахована дотація на весь зареєстрований молодняк великої рогатої худоби в Харківській області

На даний момент в Харківській області дотація нарахована на 1054 голови великої рогатої худоби з зареєстрованих 3716. Дана робота буде завершена до 1 серпня. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Є постанова Кабінету міністрів, яка передбачає дотації господарствам та фізичним особам, що вирощують молодняк. За молодняк віком 3-5 місяців – 250 грн., 6-8 місяців – 500 грн. і 9-11 місяців – 750 грн. У Харківській області ветеринарні лікарі зафіксували наявність 3716 голів молодняку. Станом на 30 червня на 1054 голови нарахована дотація. Я абсолютно впевнений, що на 1 серпня дотація буде нарахована на всі 3716 голів, і, крім того, їх стане більше», – заявив заступник голови ХОДА.

Масове збирання ранніх зернових і зернобобових культур розпочнеться з 4-5 липня

Як повідомив в ході прес-конференції 2 липня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, збиральна кампанія вже розпочата в дев'яти районах області. «Площа збирання ранніх зернових трохи більше 603 тис. га, на території Харківської області будуть працювати 2906 комбайнів. Станом на 2 липня прибрано трохи більше 14 тис. га. Масове збирання розпочнеться з 4-5 липня», - сказав Юрій Сапронов.

Повторної оцінки землі потребує 581 населений пункт Харківської області

Як заявив на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, до кінця року в регіоні будуть завершені програми первинної і повторної оцінки земель. «Це дасть збільшення бюджетам сільських рад, селищних рад, бюджетів районів у 2-2,5 рази, тому що на 85-90% в селах бюджет складається саме з надходжень від землі. У Харківській області первинну оцінку залишилося провести в 34 населених пунктах, повторну оцінку землі – у 581 населеному пункті», – підкреслив він.

Програма Світового банку по заміні сертифікатів на державні акти на землю в Харківській області була на грані зриву

Про це в ході прес-конференції 2 липня заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Ця програма стосується сіножатей, пасовищ і зелених насаджень. Дедлайн по ній - 30 вересня цього року, необхідно видати за цей період близько 300 тис. державних актів, я думаю, що ми їх видамо», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Підприємці можуть отримати правову консультацію з питань ведення бізнесу за телефоном «гарячої» лінії

З 13 червня при Харківському регіональному фонді підтримки підприємництва розпочала роботу «гаряча» лінія для підприємців. Про це заявив в ході прес-конференції заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, основними завданнями «гарячої» лінії є робота з підприємцями, що звертаються зі скаргами на діяльність правоохоронних, контролюючих органів і посадових осіб, робота в довідковому режимі для підприємців, оперативні правові консультації з питань ведення бізнесу та екстрені консультації при проведенні перевірок контролюючих та правоохоронних органів.

За січень-квітень 2012 експорт харківських товарів виріс на 18,2%

«Експорт товарів нашого регіону в країни СНД в січні-квітні 2012 р. становив 410,9 млн. дол. США, загальні ж експортні поставки склали 636,8 млн. дол. США, що на 18,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Імпорт теж зростає – імпортні надходження склали 913,9 млн. дол. США, на цей показник значно вплинули ті кілька поїздів «Хюндай», вартість яких досить велика і які пішли в залік Харківської області», – повідомив в ході прес-конференції 2 липня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, основними ринками збуту товарів області залишаються країни СНД (64,5%), Азії (15,4%) і Європи (12,1%).

«Борщовий» набір на Харківщині подешевшав

Як заявив 2 червня під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, станом на 29 червня ціна «борщового» набору на Харківщині складає 14 грн. 35 коп. У 2011 році в цей же час «борщовий» набір коштував близько 19 грн. «В цілому по споживчому ринку Харківська область посідає 5 місце в Україні. Темпи зростання роздрібної торгівлі в області за січень-травень 2012 року склали майже 116% по відношенню до аналогічного періоду 2011 року. Індекс споживчих цін за січень-травень склав 100,4%, тобто інфляція дуже маленька – 0,4%. У минулому році в цей час інфляція в Харківській області становила 4,8%», – зазначив заступник голови ХОДА.

Багатьом політикам слід вибачитися перед Україною і Харковом за ту інформаційну війну, яку вони вели напередодні Євро-2012

«Наші найбільші дивіденди минулого чемпіонату Євро-2012 – відгуки ЗМІ і звичайних людей, які були присутні на матчах. Громадяни Німеччини, Нідерландів, Португалії, Данії говорять приблизно таке: «Наші політики нас обдурили. Вони попереджали нас про те, що з першого кроку в Україні до нас будуть чіплятися українські проститутки, ми везли з собою їжу, тому що нам говорили, що тут неякісна вода, їсти тут нема чого, а коли ми будемо звертати з центральних вулиць, ми будемо бачити дохлих кішок і собак, ми боялися розгулу злочинності, про який нам розповідали політики». Але істерія, організована, в першу чергу, німецькими ЗМІ, виявилася сильно перебільшеною, тому підсумок абсолютно інший. Я особисто пишаюся кожним харків'янином. Спасибі Харкову і харків'янам за те, що у нас гарне сучасне європейське місто, в якому живуть розумні, чуйні, великодушні, добрі й веселі люди», – заявив 2 червня під час прес-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Матчі Євро-2012 в Харкові відвідали більше 110 тис. футбольних вболівальників

Три футбольні матчі Євро-2012, які проводилися в Харкові, відвідало 110 тис. 646 осіб. Про це на прес-конференції повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Серед них найбільша кількість вболівальників з Голландії - понад 40 тис., Німеччини - понад 10 тис., Росії - близько 8 тис., Данії - близько 5 тис.», - зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Я дуже сподіваюся, що харків'яни внесуть багато корисного в нову редакцію Конституції України. Михайло Добкін

«Сьогодні над створенням Конституції працюють найкращі уми нашої держави. На жаль, опозиція відмовилася направити своїх представників до Конституційної асамблеї, яка створена з ініціативи Президента України, і сьогодні ці люди в черговий раз показують, що вони не готові працювати на конструктив. Але практично всі тверезі сили нашого суспільства зацікавлені в тому, щоб Україна була сильною і шанованою державою», – підкреслив в ефірі програми «Від влади до громади» обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Завдання аграріїв - зібрати не менше 3 млн. тонн зерна

«Уже в 9 районах розпочата збиральна кампанія, і ми можемо з допомогою вчених робити перші реальні прогнози щодо якості і кількості зерна. Можу сказати, що в силу погодних умов цей рік не буде таким рекордним як минулий, але це не означає, що ми будемо списувати якісь невдачі на негоду. Я думаю, що сьогоднішні технології дозволяють досягати серйозних результатів і за більш важких для сільгоспвиробників умов. Завдання стоїть зібрати не менше 3 млн. тонн зерна. Хоча прогноз вчених трохи менше, ми сподіваємося на те, що удача від нас не відвернеться, і важка праця аграріїв в попередні місяці дасть свої результати», - зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

На посади нових соціальних працівників відібрані найбільш підготовлені і здібні фахівці

У службові обов'язки нових соціальних працівників буде входити виявлення нужденних, пояснення людям, яку соціальну і державну допомогу вони можуть отримати згідно з чинним законодавством, виявлення сімей, де діти в силу складних життєвих обставин потенційно можуть залишитися позбавленими батьківського піклування, та попередження таких ситуацій. Про це в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Це абсолютно інша філософія, інший стиль роботи. На колегії, коли ми це обговорювали, я запитав: який був конкурс на одне місце? Виявилося – три людини. І я дуже зрадів, що на таку роботу взяли набільш підготовлених і здібних. Тут потрібно знання психології, потрібно з дуже багатьох слів чітко вибрати ті, які максимально будуть характеризувати ситуацію, і допомогу направляти саме туди, де без неї може статися людська трагедія», – підкреслив губернатор.

Архів документів