Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Штат соціальних працівників для Харківської області буде переглянутий

Про це на прес-конференції в Харкові розповів Віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. Говорячи про збільшення штату соціальних працівників, Сергій Тігіпко пообіцяв в найкоротші терміни переглянути нормативи для Харківської області. Віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики зазначив, що йому поки незрозуміло, чому в Харківську область було розподілено близько 600 осіб, але він перевірить ще раз всі цифри і, якщо була допущена якась помилка, наприклад, неправильно вказано кількість людей, що проживають в Харківській області , докладе всіх зусиль для того, щоб це швидко виправити.

В Обласному госпіталі інвалідів війни створені сучасні умови для роботи персоналу і лікування пацієнтів

Віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко відвідав Харківський обласний госпіталь інвалідів війни. Зокрема, Сергій Тігіпко оглянув приймальне і центральне стерилізаційне відділення, операційний блок та реанімаційне відділення. Також Віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики поспілкувався з персоналом та пацієнтами госпіталю. «Ще 2 роки тому в госпіталі була розруха, а зараз тут створені сучасні умови для роботи персоналу та лікування пацієнтів. Умови такого рівня повинні створюватися по всій країни. Наша задача - не тільки підвищувати зарплати і пенсії, а й створювати умови для надання якісної медичної допомоги», – зазначив Сергій Тігіпко.

Проведення Євро-2012 дало позитивний економічний ефект

Про це розповів віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко на прес-конференції в Харкові. «Витрати на Євро-2012 склали близько 40 млрд. грн., у тому числі досить великий обсяг на будівництво доріг, а соціальні ініціативи - близько 26 млрд. Але будівництво для Євро дало свій економічний ефект, - підкреслив Сергій Тігіпко. - Що може бути краще будівництва під час кризи? Ми всі знаємо, який це хороший мультиплікатор економічного зростання. Цемент український, метал український, робочі руки українські. Щороку по-різному, але, повірте, економічний ефект був хороший».

На вирішення проблем дітей з церебральним паралічем вперше виділено 45 млн. грн.

Про це повідомив сьогодні в ході зустрічі з колективом Харківського приватного дитячого містечка «Отрадне» віце-прем'єр-міністр України – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко. «Вперше виділено 45 млн. грн. на вирішення проблем дітей з церебральним паралічем – раніше в Україні не було централізованих програм з підтримки хворих ДЦП. Всі ці кошти будуть спрямовані на придбання обладнання. Дітки, які рано починають займатися, практично всі обслуговують себе самостійно, а обладнання, найчастіше, недешеве», – зазначив він.

В Україні може бути проведена повна перереєстрація учасників бойових дій та ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Про це розповів віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко на нараді «Соціальні ініціативи Президента України». Як було відзначено в ході наради, є певний відсоток людей, які несправедливо отримують чорнобильські пенсії і доплати учасників бойових дій на території Україні. «Ми почали боротися з цим, і повинен сказати, що тільки за останні місяці по країні було оскаржено близько 900 рішень про присвоєння пенсії так званим чорнобильцям», - підкреслив Сергій Тігіпко.

Кількість перевірок на підприємствах повинна бути різко скорочено

Про це повідомив на нараді «Соціальні ініціативи Президента України» віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. «Президент жорстко попередив усіх силовиків про ті перевірки, які нескінченно проводяться по нашим підприємствам, - зазначив Сергій Тігіпко. - Ми сьогодні повинні допомогти підприємствам і підприємцям вижити, приносити дохід і поповнювати державний бюджет. А перевірки - це те, що найбільше турбує підприємства. Було отримано безліч скарг з цього питання. Якщо ми не змінимо ситуацію, підприємці будуть йти в тінь або взагалі виїжджати з країни».

Чорнобильці обиратимуть санаторії самостійно

Постраждалі в результаті аварії на Чорнобильській АЕС отримали можливість самостійно обирати лікувальні заклади, путівку в які вони бажають отримати. Про це повідомив сьогодні в ході візиту в Харківське приватне дитяче містечко «Отрадне» віце-прем'єр-міністр України – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко. «Вчора Верховною Радою ухвалено дуже важливе рішення, що жодних тендерів на оздоровлення чорнобильців в Україні більше проводитися не буде. Верховна Рада буде визначати вартість путівки, і кожен чорнобилець у порядку черги отримає це лікування і зможе сам вибрати той лікувальний заклад, куди він поїде. Раніше путівки вручали, і людина з Харкова їхала до Луганська або до Львова, часто, витрачаючи на це власні гроші. Тепер вона зможе обрати сам саме те, що хоче», – заявив він.

У 2012 році вперше отримано 100% коштів для забезпечення інвалідів протезами та візками

«У 2012 році вперше було отримано 100% коштів для забезпечення інвалідів протезами і візками. Також був проведений експеримент - тепер інвалід вибирає візок самостійно, керуючись своїми вподобаннями та консультаціями лікарів. Раніше дуже часто візки привозили неякісні, і вони виходили з ладу буквально через 2-3 місяці. Більше таке не повториться», - зазначив у ході наради «Соціальні ініціативи Президента України» віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.

Соціальні дільничні почнуть працювати через місяць

Держава в майбутньому має не допускати сирітства і займатися профілактикою в сім'ях. Таку думку висловив сьогодні в ході візиту в Харківське приватне дитяче містечко «Отрадне» віце-прем'єр-міністр України – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко. «Перед Міністерством стоять дуже чіткі завдання: ми повинні навчитися займатися профілактикою, не допускати сирітства. Перш за все, необхідно працювати з сім'єю. Для цього ми зараз приймаємо на роботу 12 тисяч осіб, які доповнять 4,5 тисячі вже працюючих в системі захисту прав дітей, і ми отримаємо соціальних дільничних, які будуть знати ситуацію в сім'ї і працювати на випередження», – повідомив він.

Михайло Добкін стане гостем суспільно-політичного ток-шоу «Шустер LIVE»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін стане гостем суспільно-політичного ток-шоу «Шустер LIVE», яке буде транслюватися в ефірі Першого національного телеканалу сьогодні, 6 липня, о 21:25.

В першому півріччі поточного року на Харківщині було усиновлено 69 дітей

Як зазначив сьогодні в ході наради «Соціальні ініціативи Президента України» голова ХОДА Михайло Добкін, в області у першому півріччі поточного року всього було усиновлено 69 дітей, з яких 57 усиновили громадяни України. Під опікою фізичних осіб в області виховується 3018 дітей, які залишилися без батьківського піклування. «Сьогодні діють 56 дитячих будинків сімейного типу та 422 прийомні сім'ї, в яких виховуються 915 дітей, тобто кожна п'ята дитина, що залишилася без піклування батьків», - сказав Михайло Добкін.

Державної екологічна інспекція у Харківській області виявила порушення природоохоронного законодавства на території гідрологічного заказника місцевого значення «Коханівський»

За інформацією Державної екологічної інспекції у Харківській області (далі – Інспекція) під час проведення планової перевірки об'єктів природно-заповідного фонду Кегичівського району Харківської області були виявлені порушення природоохоронного законодавства на території гідрологічного заказника місцевого значення «Коханівський».

За 5 місяців 2012 року в Харківській області створено 26 тис. робочих місць

Як зазначив сьогодні в ході наради «Соціальні ініціативи Президента України» голова Харківської ОДА Михайло Добкін, в області більше уваги приділяється створенню нових робочих місць, підвищенню їх якості. Проводиться широка інформаційно-агітаційна робота, націлена на підвищення зацікавленості роботодавців у їх створенні. Крім цього, затверджено Програму зайнятості населення Харківської області на 2012 - 2013 роки. Її реалізація забезпечила підвищення в I кварталі 2012 року рівня зайнятості населення до 59,9%.

Середньомісячна зарплата штатних працівників в Харківській області становить 2600 грн.

Як повідомив сьогодні в ході наради «Соціальні ініціативи Президента України» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в області здійснюється ряд заходів, спрямованих на підвищення рівня оплати праці і реальної заробітної плати. Середньомісячна зарплата штатних працівників області за 5 місяців 2012 року зросла на 16,5% і склала 2600 грн. Темп зростання реальної заробітної плати з початку року в порівнянні з відповідним періодом 2011 року склав 114,5%. «Ці цифри звичайно могли бути вище, якби місто Харків і область не мали свою специфіку. На нашій території знаходиться дуже велика кількість державних підприємств, які за останні 7 років накопичили масу боргів, і середня зарплата на цих підприємствах, на жаль, залишає бажати кращого», - підкреслив Михайло Добкін.

У 2013 році буде посилена боротьба з тіньовими заробітними платами

«У 2013 році буде посилена боротьба влади з тіньовими заробітними платами. Ми будемо працювати над легалізацією заробітної плати. Вся зарплата по країні це приблизно 450 млрд. грн. Ще 150 млрд. виплачується в конвертах. Це означає, що з них не йде відрахувань до Пенсійного фонду і т.д. Ми плануємо поділити економіку на 70 секторів і в кожному секторі ввести 9 рівнів захищеної заробітної плати», - сказав сьогодні в ході спілкування зі співробітниками ВАТ «Турбоатом» віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.

На Харківщині намолочено 219 тисяч тонн зерна

На Харківщині триває збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис.га. Станом на 6 липня збиральні роботи розпочаті у 24 районах області. Врожай зібрано на 14% посівних площ. Намолочено 219 тис.тонн зерна. Середня врожайність складає 25,2 ц/га.

Завдання держави – ​​виховати дітей-сиріт з розумом і любов'ю. Сергій Тігіпко

Сьогодні під час робочого візиту віце-прем'єр-міністр України – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко відвідав Харківське приватне дитяче містечко «Отрадне», що розташоване у лісопарковій зоні поблизу міста. У дитячому містечку проживають та виховуються діти-сироти та діти, які залишились без піклування батьків. Станом на 27 червня 2012 року в закладі перебуває 30 вихованців. Також приміщення одного з будинків передано дитячому будинку сімейного типу, який створений на базі прийомної сім‘ї Тетяни Старченко. «Мама Таня» виховує 2 власних та 8 прийомних дітей.

Другий етап Пенсійної реформи планується почати у 2014 році

Як заявив сьогодні віце-прем'єр-міністр - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко під час візиту до ВАТ «Турбоатом», впроваджувати систему відрахування частини грошей із зарплати на пенсійний рахунок держава почне в 2014 році. «Кожній молодій людині, яка не досягла 35-річного віку, планується відкрити персональний рахунок. Частину своєї зарплати вона відраховуватиме на пенсійний рахунок. Після того, як людина вийде на пенсію, вона отримуватиме частину з тих грошей, які сплачувала», - сказав Сергій Тігіпко.

В Темнівській виправній колонії  №100 засуджені будуть розміщені за європейськими стандартами

В Темнівській виправній колонії №100 відбулося урочисте відкриття нового відділення соціально-психологічної служби для розміщення засуджених за європейськими стандартами. Згідно вимогам Європи, казарми для засуджених були змінені на приміщення блочного типу. В церемонії взяли участь заступник голови – керівник апарату Харківській облдержадміністрації Василь Хома, депутат Харківської обласної ради Євгеній Мураєв, начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Євген Бараш та інші.

Закон про мовну політику допоможе забезпечити культурний розвиток українців

Затверджений депутатами Верховної Ради Закон "Про засади державної мовної політики" допоможе забезпечити культурний розвиток українців. Про це сьогодні в ході спілкування з працівниками ВАТ «Турбоатом» заявив віце-прем'єр-міністр - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко. «Відбувалося те, що й 20 років тому: на мовному питанні політики заробляли. Питання мови постійно нас ділило. Цього разу потрібно поставити крапку. Це вирішується саме через новий закон про регіональні мови, який може забезпечити культурний розвиток громадян. Я вважаю, що закон правильний, що його потрібно ухвалити. Якщо є проблеми, то в них потрібно розібратися й вирішувати без мордобою, підтримати українську мову як національну, та дати змогу людям різних національностей нормально та комфортно почуватися громадянами своєї країни», - сказав він.

Програма виплати компенсацій вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР буде продовжена і в наступному році

Про це сьогодні в ході спілкування зі співробітниками ВАТ «Турбоатом» повідомив віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко. «Цього року ми продовжили ініціативу, започатковану попередньою владою, з виплати вкладів вкладникам Ощадбанку. Тому що ми вважаємо, що повинна бути справедливість. Адже в попередній раз компенсації отримала лише половина вкладників. Ми організували процес і вже більше 1 млн. вкладників отримали виплати, до кінця року компенсації будуть виплачені всім. На наступний рік ми плануємо продовжити цю програму. Я ще не можу сказати на які цифри ми вийдемо, скільки ми будемо компенсувати вже для всіх 12 млн. вкладників, але ми обов'язково цю програму продовжимо», - сказав Сергій Тігіпко.

Закон про зайнятість, розроблений в Україні, буде прикладом соціального партнерства для інших країн

Закон про зайнятість повністю відповідає тим нормам соціального партнерства, які розроблені в Європі. Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками візиту на ВАТ «Турбоатом» заявив віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко. «Закон про зайнятість ми розробляли разом з представниками Міжнародної організації праці, які сказали, що за останній час по європейських країнах - це одне з найбільш сучасних рішень. Вони хочуть вивісити цей закон на своєму сайті для того, щоб інші країни могли вивчити ті підходи, які сьогодні проявила України», - сказав він.

Закон про зайнятість є дуже потужною стимулюючою нормою для роботодавців

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками ознайомлення з роботою ВАТ «Турбоатом» сказав віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко. За його словами, 5 липня 2012 закон був ухвалений у Верховній Раді. Тепер його повинен підписати Президент України Віктор Янукович. «У той час, коли в економіці Європи криза, а це наш основний ринок збуту, уряд має подумати за рахунок чого можна підтримати виробництво. Закон про зайнятість - це один з варіантів вирішення питання підтримки національних виробників. Цим законом ми підтримуємо роботодавців і місцеву владу, ми зацікавлюємо їх у тому, щоб вони створювали нові робочі місця», - зазначив віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики України.

Машинобудування - це той локомотив, який здатний витягнути всю економіку. Сергій Тігіпко

Як зазначив сьогодні під час брифінгу за підсумками візиту на ВАТ «Турбоатом» віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, машинобудування - це той локомотив, який здатний витягнути за собою всю економіку країни. «Сьогодні завдання влади - прибрати ті шлагбауми на шляху машинобудування і всієї економіки, які заважають її розвитку. У першу чергу, повинні бути стимульовані великі заводи-експортери. Повинна бути підтримка з боку держави в наданні довгострокових кредитів зі зниженими ставками», - сказав Сергій Тігіпко.

В Україні успішно реалізується ряд соціальних програм

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час відвідування ВАТ «Турбоатом» зустрівся з працівниками підприємства. У ході зустрічі Сергій Тігіпко поінформував робочих про актуальні проблеми, які зараз є в державі, і які поступово вирішуються. Також Сергій Тігіпко розповів про хід реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича.

Сергій Тігіпко прибув на Харківщину

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прибув на Харківщину з робочим візитом. Зараз він перебуває на ВАТ «Турбоатом». Сергій Тігіпко огляне паротурбінний, гідротурбінний та складально-випробувальний цехи. Також Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики відвідає приватне дитяче містечко «Отрадне» та огляне Обласний госпіталь інвалідів війни. Крім того, Сергій Тігіпко візьме участь у нараді «Соціальні ініціативи Президента України», яка розпочнеться о 13:00 в малій залі Будинку рад. О 14:20 у прес-центрі ХОДА відбудеться прес-конференція віце-прем'єр-міністра України - Міністра соціальної політики.

Михайло Добкін привітав Донецьку область із 80-річчям

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав керівництво Донецької області із 80-річчям утворення регіону та побажав Донеччині сталого розвитку та нових здобутків. Зокрема, у його вітанні на ім’я голови Донецької облдержадміністрації Андрія Шишацького та голови Донецької облради Андрія Федорука говориться: «Прийміть найщиріші вітання з 80-річчям утворення Донецької області та побажання подальшого розвитку і розквіту благодатній донецькій землі. Історія відвела Вашому регіону роль локомотива вітчизняної промисловості ще на початку ХІХ сторіччя, коли біля Олександрівки з’явилися перші вугільні шахти, а потім і металургійний завод із робітничим селищем. Сучасна Донеччина є лідером України не лише за кількістю населення, а й за вкладом у соціально-економічний розвиток нашої держави. Нехай гордість за минулі досягнення і впевненість у щасливому майбутті надихає кожного жителя Донеччини на нові здобутки у професії, громадському і особистому житті».

В Харківській області діє група шахраїв, які збирають кошти на неіснуючу благодійність

«На території Харківської області до суб’єктів господарської діяльності від мого імені, а також від імені працівників соціальних служб надходять телефонні дзвінки з проханням перерахувати кошти на благодійність для Житомирського обласного відділення Міжнародного благодійного фонду «Допомога дітям Чорнобиля». Офіційно заявляю, що жодного відношення до дзвінків не маю. Я з великою повагою і пошаною ставлюсь до всіх громадських рухів, які стосуються чорнобильців, але я закликаю всіх не реагувати на такі звернення від мого імені і не перераховувати кошти для цього благодійного фонду. Я не звертався з проханням перерахувати будь-які кошти на благодійність, і ці дзвінки не мають жодного відношення до мене. У разі надходження таких дзвінків прошу всіх одразу звертатися до правоохоронних органів», - заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Михайло Добкин нагороджений орденом

Президент України Віктор Янукович нагородив голову Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна орденом «За заслуги» I ступеня. Відповідний указ розміщений на офіційному сайті голови держави.

Події дня

Сьогодні о 13:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться нарада «Соціальні ініціативи Президента України» за участю віце-прем'єр-міністра України - Міністра соціальної політики Сергія Тігіпка; О 14:20 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція віце-прем'єр-міністра України - Міністра соціальної політики Сергія Тігіпка

Архів документів