Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

«Центр моніторингу закупівель» проводить семінари з підготовки та підвищення кваліфікації спеціалістів у сфері здійснення закупівель

На виконання вимог чинного законодавства України з питань підготовки спеціалістів у сфері здійснення закупівель та підвищення їх кваліфікації, з метою надання всебічної теоретичної та методичної допомоги замовникам у здійсненні ефективної закупівельної діяльності «Центр моніторингу закупівель» проводить семінари. Вони проводяться за очною та дистанційною формою навчання (4 дні) та підвищення кваліфікації (2 дні). Після проходження навчання та підвищення кваліфікації слухачі отримають сертифікати.

Харківська облдержадміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом сприйняла звістку про смерть почесного професора Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, заслуженого діяча науки і техніки України, Почесного громадянина м. Харкова Шрамка Бориса Андрійовича і висловлює співчуття рідним і близьким покійного.

Михайло Добкін привітав з 90-річчям академіка Володимира Марченка

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав з 90-річчям головного наукового співробітника Фізико-технічного інституту низьких температур ім. Б.І. Вєркіна Національної академії наук України, академіка НАН України та академіка Російського академії наук Володимира Марченка. «Прийміть найщиріші вітання з 90-літтям. Бажаю здоров’я, бадьорості, енергії, благополуччя, щастя і добра. Все Ваше плідне і насичене життя – яскравий приклад самовідданого служіння науці. Віхами позначили його високі державні звання та нагороди. Кілька поколінь учнів продовжують Вашу справу. Нехай численні таланти і любов до улюбленої справи допомагають Вам і надалі робити наукові відкриття, що прославляють країну і рідну землю», - йдеться у вітальній телеграмі.

Михайло Добкін висловив співчуття

9 липня оголошено в Російській Федерації днем трауру за загиблими в повені в Краснодарському краї, а також в автокатастрофі в Чернігівській області. Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін направив телеграму губернатору Краснодарського краю Олександру Ткачову, в якій висловив співчуття сім'ям загиблих і постраждалим. «Слобожанщина поділяє біль і гіркоту втрати з сім'ями загиблих, бажає якнайшвидшого одужання всім постраждалим», - йдеться в телеграмі.

Події дня

Сьогодні о 14.00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) розпочнеться прес-конференція заступника начальника ГУ Пенсійного фонду в Харківській області Тетяни Піпченко на тему: «Реалізація соціальних ініціатив Президента України щодо підвищення пенсій військовослужбовцям та прожиткового мінімуму».

З кожним роком фестиваль «Сьогодні Купала, а завтра Івана» набуває все більшої популярності

Під час відкриття фестивалю пісенно-обрядового фольклору «Сьогодні Купала, а завтра Івана» в с. Сковородинівка всіх гостей свята гостинно привітав господар – голова Золочівської райдержадміністрації Ігор Горішний. «Ми раді вітати на нашій гостинній землі Золочівщини, на території цього прекрасного музею Григорія Сковороди всіх, хто приїхав до нас з усіх куточків Харківської області. Дуже приємно і відрадно бачити, що з кожним роком цей фестиваль набуває все більшої популярності. Все більше і більше людей хочуть його відвідати, стати часткою цього дива. Сьогодні гостей значно більше, ніж у минулому році, а ми, як гостинні господарі Золочівської землі, завжди запрошували, запрошуємо і будемо запрошувати всіх вас у гості. Сьогодні ви подивитесь на це прекрасне дійство і, коли повернетеся додому, то передавайте наші вітання своїм друзям, щоб у наступному році ми зібралися тут ще більшим колом, щоб згадали і зберегли традиції наших дідів-прадідів. Хай більше людей знову і знову приїздить на цю благодатну сковородинівську землю, для того, щоб вдихнути її повітря, поспілкуватися з людьми, потоваришувати», – наголосив він.

Івана Купала святкують практично у всіх районах Харківської області

Про це повідомив сьогодні на брифінгу з приводу відкриття регіонального фестивалю пісенно-обрядового фольклору «Сьогодні Купала, а завтра Івана» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Фестиваль «Сьогодні Купала, а завтра Івана» вийшов за межі Золочівського району та музею Григорія Сковороди. Фактично в усіх районах Харківської області вчора, сьогодні, завтра проходять свята Івана Купала. Я вважаю, що це велике досягнення – те, що ми зробили цей захід масовим. Всі традиції, які сьогодні відроджені, дозволяють нам перенестися на кілька десятків років назад. Тим самим ми виконуємо основну задачу цього фестивалю – зберігаємо і розвиваємо традиції народного фольклору», – зазначив начальник управління.

Основна мета фестивалю «Сьогодні Купала, а завтра Івана» – відродження народних традицій

Про це сказав на урочистому відкритті регіонального фестивалю пісенно-обрядового фольклору «Сьогодні Купала, а завтра Івана» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Я хочу від імені Харківської облдержадміністрації і Харківської обласної ради привітати всіх нас з чудовим святом. Я дуже радий, що воно проходить на славній землі, землі, де жив і творив Григорій Сковорода. Хочу сказати, що для нас цей фестиваль дуже важливий, тому що його основна мета – збереження культурної спадщини і відродження народних традицій. Я хочу передати велике спасибі і низький уклін представникам старшого покоління за те, що вони передають свої знання про народні традиції підростаючому поколінню», – зазначив Дмитро Кузнєцов.

Іван Купала – одне з найромантичніших і казкових народних свят

Директор обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва Тетяна Іщенко під час відкриття фестивалю пісенно-обрядового фольклору «Сьогодні Купала, а завтра Івана» на території музею Г.С. Сковороди в с. Сковородинівка Золочівського району висловила думку, що це свято принесе велике задоволення всім гостям, які сьогодні його відвідали. «З великим задоволенням хочу вас привітати з таким чудовим святом народного календаря, як Іван Купала. Це, напевно, одне з найромантичніших і казкових свят за своїм настроєм і очікуваннями. Сьогоднішній фестиваль «Сьогодні Купала, а завтра Івана» відбувається в чудовому місці, яке теж оповите певної таємницею. Я дуже вдячна колективам, які відгукнулися і допомогли створити сьогодні таку чудову атмосферу», – заявила вона. 

Всі райони і міста Харківської області повинні почати опалювальний сезон повністю підготовленими

Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Зараз основне і найголовніше питання – підготовка господарського комплексу та соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012-2013 років. Підготовка до нового опалювального сезону – це дуже серйозна справа, яка прирівнюється до надзвичайної ситуації, тому що будь-яка невірна дія може спричинити непередбачені наслідки. Ми повинні підійти до початку опалювального сезону повністю підготовленими. Крайній термін готовності – 1 вересня, тому що ніякої серйозної підготовки під час навчального року і активної роботи лікарень і поліклінік уже бути не може», – підкреслив він.

Темпи підготовки до осінньо-зимового періоду вищі ніж минулого року

Про це повідомив в ході селекторної наради начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. «По підготовці до осінньо-зимового періоду на 2-3% у сфері ЖКГ і на 3-4% по соціальній сфері ми випереджаємо показники минулого року, – підкреслив Роман Грива, – так, до роботи в осінньо-зимовий період готові дошкільні та загальноосвітні установи на 45%, установи охорони здоров'я – на 51%».

Будь-які аварійні ситуації на газових мережах необхідно попередити

На це звернув увагу перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб сьогодні в ході селекторної наради. Він звернувся до представників підприємства «Харківгаз» з пропозицією вжити для цього відповідних заходів. «Необхідно попередити аварійні ситуації, які можуть виникнути на газових мережах. З'ясуйте у всіх районних підрозділів «Харківгазу», які у них є проблеми. Якщо є безгосподарні газові мережі – повідомте про це. Бувають ситуації, коли на газових мережах знаходяться магазини, ларьки, кіоски. Їх необхідно прибирати. На магістралях нічого знаходитися не повинно», – підкреслив він.

Сума заборгованості установ місцевих бюджетів становить понад 124 млн.грн.

В ході селекторної наради начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива зазначив, що для якісної підготовки області до зимового періоду та своєчасної подачі тепла необхідно розрахуватися за спожитий газ. Сума заборгованості установ місцевих бюджетів за опалювальний період 2011-2012 років становить 124, 3 млн. грн., Харкова - 109, 7 млн.грн.

Робота з реконструкції очисних споруд в Харківській області ведеться постійно

Ситуація з очисними спорудами в Харківській області дуже серйозна, і робота з її поліпшення ведеться постійно. Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури Роман Грива. За його словами, в минулому році на реконструкцію та будівництво систем водовідведення та очисних споруд в області було виділено з обласного бюджету та освоєно 11 млн. 409 тис. грн. В цьому році виділено 1,5 млн. грн. на очисні споруди м. Ізюм, a до 1 серпня будуть закінчені і введені в експлуатацію споруди в Барвінкове.

На Харківщині за перше півріччя введено в експлуатацію більше 100 тисяч квадратних метрів житла

Про це повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович. «За підсумками І півріччя 2012 року в області було введено в експлуатацію 100 430 кв. м житла, що складає 25,7% від встановленого планового завдання – 390 тисяч кв.м. Непогані показники по введенню житла мають Харківський, Дергачівський, Зміївський, Вовчанський, Чугуївський райони. Активніше мають попрацювати в цьому напрямку у 9 районах області, а саме: Близнюківському, Великобурлуцькому, Дворічанському, Зачепилівському, Кегичівському, Коломацькому, Сахновщинському, Первомайському, Шевченківському», - окреслив завдання Михайло Рабінович.

Михайло Добкін висловив співчуття з нагоди автомобільної катастрофи в Чернігівській області

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив глибокі співчуття Надзвичайному та Повноважному Послу Россійскої Федерації в Україні Михайлу Зурабову і всім жителям Чернігівщини у зв'язку з надзвичайною подією. «Харківська обласна державна адміністрація разом з Вами сумує з нагоди трагедії під Черніговом. Висловлюємо глибокі співчуття родинам загиблих, бажаємо якнайшвидшого одужання потерпілим», - йдеться в телеграмі.

В с. Сковородинівка відбувається VII Регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору «Сьогодні Купала, а завтра Івана»

Сьогодні в с. Сковородинівка Золочівського району на території музею Г.С. Сковороди проходить Регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору "Сьогодні Купала, а завтра Івана". Для відвідувачів працюють декілька тематичних майданчиків: «Співоча діброва», «Алея майстрів», «Музейні сходи», «Співи під дубом», «Ігри під клунею», а також танцювальний майданчик. Також для відвідувачів організовано катання на човнах та прогулянки на конях по парку. Завершиться фестиваль пусканням на воду віночків та святковим феєрверком «Купальська квітка».

На Харківщині намолочено 269 тисяч тонн зерна

На Харківщині триває збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис. га. Станом на 7 липня збиральні роботи розпочаті у 25 районах області. Врожай зібрано на 18% посівних площ. Намолочено 269 тис. тонн зерна. Середня врожайність складає 25,2 ц/га. 

Студенти НУА увійшли в число 20 кращих волонтерів Євро-2012 в Україні

По завершенні заходів, пов'язаних з проведенням в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року, Прем'єр-міністр України Микола Азаров зустрівся з двадцятьма кращими волонтерами чемпіонату і подякував їм за значний особистий внесок у формування позитивного іміджу України і активну волонтерську діяльність. У їх числі – дві студентки Народної української академії Марина Гавриляк та Дар'я Захарова.

1732 населених пункти Харківської області потребують зміни меж

Після ухвалення Верховною Радою 21 червня Закону «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів, що стосуються проведення робіт із землеустрою, пов'язаних з встановленням і зміною меж адміністративно територіальних одиниць» всі землі в Україні будуть розмежовуватися без додаткових витрат державного та місцевих бюджетів. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

За п'ять місяців поточного року виробництво промислової продукції на Харківщині зросло на 2,2%

Згідно зі статистичними даними, в січні-травні поточного року виробництво промислової продукції в Харківській області зросло в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 2,2%. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Зокрема, виробництво продуктів харчування, напоїв і тютюнових виробів зросло на 3,4%, в машинобудуванні обсяг продукції збільшився на 1,5%, в обробленні деревини та виробів з неї – на 7,2%, в металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів – на 8,1%», – поінформував заступник губернатора.

У мовному питанні опозиція дуже часто використовує подвійні стандарти

Багато хто з лідерів об'єднаної опозиції вдається до подвійних стандартів, коли розмірковує про ухвалений Верховною Радою закон «Про основи державної мовної політики». Про це в ході ток-шоу «Шустер Live» заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я досить давно знаю Арсенія Петровича Яценюка. Я з ним працював, коли він посідав різні пости в органах виконавчої влади та керував Верховною Радою. Може, на ньому союз з Юлією Тимошенко так позначився, але він ніколи таким не був. Кількість подвійних стандартів, які він сьогодні використовує в своїй промові, перевищує всі допустимі норми», – зазначив він.

Інформація про індекс інфляції по Україні за червень 2012 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні за червень 2012 р. становив 99,7%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Захищати українську мову треба не розмовами, а конкретними справами

«Захищати українську мову можна розмовами, як це робить нинішня опозиція, і нічим більше. А можна робити конкретні кроки, які дозволять мати можливість фінансувати українських письменників, у тому числі молодих, про які сьогоднішня опозиція, яка раніше була при владі, не говорить, бо їй сказати нічого. Це нинішній уряд 2 роки поспіль виділяє по 30 млн.грн. на підтримку українських письменників. Чому сьогоднішня опозиція ніколи не підтримувала українське кіно, яке поховали, і всі кіностудії залишили на «розпил»? Тільки нинішній уряд уже 2 роки поспіль виділяє понад 100 млн. грн. на український кінематограф, і ми почали отримувати якісне українське кіно», - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін в ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Шустер LIVE».

Закон про мовну політику забезпечує російській мові статус регіональної, але не всеукраїнської

Затверджений депутатами Верховної Ради Закон "Про основи державної мовної політики" не змінить ставлення населення країни до української мови. І в жодному разі не змусить в україномовних областях вважати російську мову пріоритетною. Про це в ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Шустер LIVE» на Першому національному телеканалі сказав голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні, 7 липня, о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан очисних споруд в Харківській області; 2. Про підсумки введення житла в експлуатацію у І півріччі 2012 року 3. Про стан проходження підготовки господарського комплексу та соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2012-2013 років

В основу тарифної реформи слід закласти принципи енергозбереження

Тарифи на газ для населення і для підприємств теплокомуненерго підвищуватись не будуть. Про це повідомив в ході прес-конференції віце-прем'єр-міністр України – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко. На його думку, таке підвищення було б соціально несправедливим. Сергій Тігіпко також зазначив, що тарифної реформою слід займатися Міністерству соціальної політики, яке врахувало б соціальні аспекти.

Перепідготовка кваліфікованих фахівців для Харкова дуже важлива

Перепідготовка кваліфікованих фахівців для Харкова, практично столиці машинобудування України, дуже важлива. Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками візиту до Харківського обласного госпіталю інвалідів війни сказав Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. У зв'язку з цим, він пообіцяв надати всіляку допомогу і підтримку в завершенні будівництва Центру перепідготовки фахівців при Обласному центрі зайнятості.

Виправні заклади Харківської області будуть приведені у відповідність з європейськими стандартами

Заступник голови - керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома розповів про те, що найближчим часом виправні установи Харківської області будуть приведені у відповідність з європейськими стандартами. Так, у Первомайській колонії розроблений і цього року буде реалізований проект з будівництва очисних споруд. І таким чином буде вирішена проблема, пов'язана з відведенням стічних вод з установ пенітенціарної системи. Крім того, в Первомайській колонії найближчим часом також планується перехід від казарменого утримання ув'язнених на блочне. В казармі могло проживати до 70 осіб, а блоки розраховані на 10-12 осіб.

Сьогодні в країні існує жорстка вертикаль влади. Михайло Добкін

«Найголовніше, що сьогодні в країні існує жорстка вертикаль влади, не по відношенню до людей, а за ступенем виконання тих завдань, які виходять з Києва та реалізуються на місцях. Для мене немає проблеми зняти телефонну трубку урядового зв'язку і додзвонитися до Президента, міністра або керівника агентства і т. д. Це дає можливість в особистому режимі дуже швидко донести якусь проблему і отримати на неї адекватне рішення», - сказав сьогодні в ході брифінгу за підсумками візиту до Харківського обласного госпіталю інвалідів війни голова ХОДА Михайло Добкін.

Архів документів