Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині намолочено 848 тис.тонн зерна

На Харківщині триває збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис.га. Станом на 13 липня збиральні роботи розпочаті у 27 районах області. Врожай зібрано на 55% посівних площ. Намолочено 848 тис.тонн зерна. Середня врожайність складає 25,8 ц/га.

Постанова Кабінету Міністрів щодо участі в програмі іпотечного кредитування постійно вдосконалюється

Про це сьогодні в ході огляду будівництва житлового комплексу по вулиці Дача, 55, який включений в програму здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов сказав перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, в Кабінеті Міністрів уже відбулося два додаткових засідання по внесенню змін до постанови №343 «Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов».

В жодній іншій країні немає таких вигідних умов придбання житла в іпотеку

Завдяки соціальним ініціативам Президента України Віктора Януковича взяти участь у Програмі здешевлення іпотечних кредитів для будівництва доступного житла мають право всі, хто сьогодні потребує поліпшення житлових умов. Про це повідомив сьогодні під час брифінгу за результатами огляду житлового комплексу «Пори року» на вулиці Дача, 55 голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Сьогодні умови, які пропонуються в Україні, напевно, найпрогресивніші в Європі. Я не знаю, в якій ще країні з 10% початковим внеском можна взяти кредит на 15 років під 3% для придбання житла в іпотеку, – зазначив губернатор. – Якщо порахувати, скільки ж складе щомісячний платіж, то ми побачимо, що він нічим не відрізняється від плати, яку молода сім'я вносить за наймане житло. Але, віддаючи гроші за орендовану квартиру, людина отримує тільки умови для проживання і більше нічого, а, виплачуючи кредит, вона за ті самі гроші отримує власну квартиру».

Включений в програму здешевлення вартості іпотечних кредитів житловий комплекс «Пори року» буде зданий в експлуатацію до кінця 2012 року

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін оглянув будівництво житлового комплексу по вулиці Дача, 55 у м.Харкові. Цей будинок включено в програму здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. «Тут активно ведеться будівництво, і будинок буде зданий в експлуатацію в цьому році. Ті люди, які вирішили придбати тут житло, вже до Нового року отримають ордери та ключі від квартир у сучасному будинку, розташованому в прекрасному місці», - сказав Михайло Добкін.

Кожен учень шкіл Харківщини пройшов профілактичній медичний огляд

«Кожен учень шкіл Харківщини від найвіддаленішого села до обласного центру пройшов профілактичній медичний огляд», - повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його інформацією практично здоровими визнано 82567 дітей (39,1%), направлено на додаткове обстеження в центральні районні, міські та обласні спеціалізовані заклади охорони здоров'я 39128 дітей (18,5%).

У 2012 році на ремонт доріг комунальної власності Харківської області передбачена субвенція з Держбюджету у розмірі 114,5 млн. грн.

Цього року на ремонт, реконструкцію та утримання доріг комунальної власності Харківської області передбачена субвенція з Державного бюджету України в розмірі 114,5 млн. грн. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. У тому числі обласний бюджет отримає 17,691 млн. грн., районні бюджети області та міста обласного значення - 30,380 млн. грн., м. Харків - 66,441 млн. грн. Станом на 12 липня загальний обсяг виконаних робіт по субвенції становить понад 28 млн. грн.

На комплексну підготовку житлового фонду до осінньо-зимового періоду вже використано 37,8 млн. грн.

Станом на 12 липня на комплексну підготовку житлового фонду до осінньо-зимового періоду використано 37,8 млн. грн. із запланованих 92,3 млн. грн., або 41,1%. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його даними, комплексно підготовлено 45,1% житлових будинків (6792 з 15071), в т.ч. 47% будинків комунальної власності (6125 з 13033). Ремонт покрівель виконаний на 51,1%, опалювальних систем - на 46%, відремонтовано: 47,2% систем гарячого водопостачання та 47,3% систем холодного водопостачання.

Ринок праці Харківської області у I півріччі мав позитивні тенденції

«Ринок праці Харківської області у I півріччі 2012 року мав позитивні тенденції. Зокрема, про це свідчить зменшення кількості незайнятих громадян, які перебували на обліку в службі зайнятості. У січні-червні 2012 року вона становила 70,5 тис. осіб, що на 3,8 тис. менше, ніж за аналогічний період минулого року. Працевлаштовано 28,7 тис. осіб, завдяки чому рівень працевлаштування зріс з 38,1% до 40,6%», - повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Красноградський район найбільше постраждав від засухи цього року

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, на Харківщині найбільше постраждав від посухи цього року Красноградський район. «Там ми очікуємо найменшу врожайність. Всього ж по Україні за даними Укргідрометцентру посухою охоплено близько 50% посівів сільгоспкультур, що призведе до зменшення врожаю на 15-17% в порівнянні з минулим роком», - зазначив Юрій Сапронов.

Виплата більше 6 млн.грн. боргів із зарплати – результат міжвідомчої співпраці

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з початку року за рішеннями судів державна виконавча служба стягнула з харківських підприємств 6 млн. 219,7 тис.грн заборгованості із зарплати. Заборгованість ліквідована на 29 підприємствах регіону. «Виплата цих боргів – це результат співпраці влади, інспекції праці, органів прокуратури та держаної виконавчої служби», - підкреслив Ігор Шурма.

У регіоні збільшується кількість великої рогатої худоби

Про це заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «За статистикою в господарствах усіх категорій на 1 червня 2012 поголів'я ВРХ становило 222,7 тис. голів, що на 2,7% більше, ніж на 1 червня 2011 року, у тому числі корів 100,8 тис. голів, що на 0,7% більше», - зазначив він.

Мішель Платіні подякував Михайлу Добкіну за високий рівень проведення в Харкові матчів Євро 2012

«Як Губернатор Харківської області, Ви зіграли найважливішу роль у забезпеченні високого рівня проведення в Вашому місті матчів Чемпіонату. Саме час - від імені Виконавчого комітету УЄФА та від себе особисто - звернутися до Вас зі словами вдячності за бездоганну організацію роботи з прийому в Вашому місті матчів ЄВРО - 2012. Особливо я хотів би подякувати Вам за відмінну роботу всіх міських служб, які забезпечували прийом уболівальників та функціонування громадського транспорту», - йдеться в листі від президента УЄФА Мішеля Платіні.

На Харківщині за підсумками ЗНО 2012 року кількість максимальних балів зросла майже втричі

На спільній робочій нараді з питань попередніх підсумків ЗНО 2012 року у Харківській області, в якій взяли участь керівництво регіонального центру оцінювання якості освіти та Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, відзначався високий рівень злагодженості всіх структур, причетних до організації та проведення процедури тестування, та підвищення рівня успішності абітурієнтів області.

Програма «Доступне житло», запропонована Президентом України, одна з найпрогресивніших у Європі

Про це розповів в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Умови отримання кредиту дуже прості, категорії, які можуть скористатися цією ініціативою, досить широкі в нашій країні, а кошти, які виділяються, дозволяють тільки Харківській області реалізувати через цю програму більше 1200 квартир. Кошти, які необхідні для цього, вже знаходяться на рахунках уповноважених банків», – підкреслив губернатор.

Робота лікарів - щоденний трудовий подвиг. Михайло Добкін

11 липня кілька провідних медиків Харківської області заявили на прес-конференції, що були піддані образам, приниженням і загрозам з боку одного з народних депутатів. Про це нагадав у ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я до глибини душі обурений тими словами, які були сказані на адресу харківських медиків. Я думаю, що цей пан зобов'язаний принести вибачення всій медичній громадськості. Наші вітчизняні лікарі, маючи невисокі заробітні плани, відчуваючи безліч труднощів через нестабільну роботу економіки, через безліч проблем, які несе сучасне життя, роблять все для того, щоб врятувати людські життя. Їхня праця для мене - щоденний трудовий подвиг, особливо в тих лікарнях, де надають ургентну допомогу», - підкреслив губернатор.

Держава буде підвищувати заробітну плату медикам

Про це розповів в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Лікарі не повинні отримувати півтори-дві тисячі гривень. На ці гроші лікар не зможе вивчати нові тенденції в медицині, не може розвиватися. Лікар повинен отримувати таку заробітну плату, щоб він сам був здоровий, ситий, взутий, одягнений і мав можливість удосконалювати свій професіоналізм», - зазначив він.

За останні роки вдалося істотно поліпшити матеріально-технічну базу медичних установ Харкова і області

Про це в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що ще два роки тому разюче відрізнялися інвестиції держави в міські і обласні медичні установи. Раніше, відвідуючи медустанови в області, картина була гнітючою: доступ до якісного медичного обладнання був тільки у тих пацієнтів, які могли заплатити.

В області постійно ведеться робота з попередження надзвичайних ситуацій

Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «В кожному місті та районі області МНС і спеціальна комісія з питань техногенних та природних катастроф працюють на попередження тих чи інших надзвичайних ситуацій. Те, що сталося в Росії, – велика трагедія. Після цих подій була дана команда перевірити всі гідротехнічні споруди, які є в нашому регіоні. Хоча ця робота і так проводиться планово, після того, що сталося на Кубані, було приділено особливу увагу цим технічно небезпечним спорудам», – зазначив він.  

Валовий збір зерна в Харківській області буде на рівні 2011 року

В цьому році врожайність зернових і зернобобових культур досить висока, але все ж нижча, ніж в минулому. Урожайність озимої пшениці складе близько 27-28 центнерів з гектара, а валовий збір зерна буде на рівні 2011 року за рахунок того, що значна кількість площ виділена під посів кукурудзи. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Коли зійшов сніг, ми мали серйозні побоювання з приводу сходів озимих, і прогнозували до 50% пересіву. Але ці прогнози не виправдалися, позитивний результат дали дощі, а ті, хто використовує в сільському господарстві всі новітні технології, вміють досягати результатів і при дуже посушливому літі, і при невеликій кількості опадів», – підкреслив він.

До чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року недалеко від стадіону «Металіст» планується побудувати нову спортивну арену

Як зазначив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, підготовка всіх об'єктів міської та спортивної інфраструктури до чемпіонату Європи з футболу 2012 року була виконана на п'ять з плюсом за 5-бальною шкалою. Він підкреслив, що надалі буде складно готувати спортивні об'єкти такими ж темпами, але це не означає, що спортивній інфраструктурі не буде приділятися уваги – в цьому році передбачено фінансування ряду об'єктів на всій території Харківської області. Також в планах будівництво спортивного комплексу до чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року.

На Харківщині стартувала Всеукраїнська естафета Олімпійського вогню «Передай вогонь перемоги»

Сьогодні на Харківщині стартувала Всеукраїнська естафета Олімпійського вогню «Передай вогонь перемоги», в якій взяли участь як видатні спортсмени області, так і початківці. Першим від вогню на Меморіалі Слави його запалив заступник голови Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України, дворазовий олімпійський чемпіон Юрій Поярков. На всьому етапі естафети до Полтавської області вогонь несли срібний та бронзовий призер Олімпійських ігор Олександр Світличний, учасники Олімпійських ігор Олександр Кайдаш, Оксана Кайдаш та Олександра Рижкова.

Променева діагностика показала стабілізацію процесу хвороби Юлії Тимошенко і її хронічність

За інформацією ЦКБ №5 «Укрзалізниці», 10 липня 2012 року Юлії Тимошенко за призначенням лікаря німецької клініки «Шаріте» Лутца Хармса в Центрі променевої діагностики, який розташований на території лікарні, були проведені діагностичні дослідження на апаратурі експерт-класу. Променева діагностика показала стабілізацію процесу хвороби Юлії Тимошенко і її хронічність. Результати досліджень на електронних носіях за згодою Юлії Тимошенко передані лікарю Лутцу Хармсу. «Порівняно з попереднім медичним висновком з лютого поточного року негативної динаміки процесу не виявлено, відмічається стабілізація. Також результати досліджень вказують на хронічність процесів», - йдеться в повідомленні.

Юрій Сапронов очолить команду депутатів Харківської обласної ради на турнірі «Рівні можливості»

14 липня об 11:00 на кортах "Superior Golf & Spa Resort" відбудеться традиційний турнір з тенісу «Рівні можливості». У турнірі візьмуть участь пари, складені з тенісистів-візочників і депутатів Харківських обласної та міської рад. Список депутатського представництва очолить заступник голови ХОДА, депутат Харківської обласної ради Юрій Сапронов. На кортах зустрінуться тенісисти-візочникі з Росії, Молдови та України.

Після Євро-2012 Харків став дуже популярний в Голландії

Головний тренер Національних збірних команд Нідерландів з тенісу серед візочників Марк Калкман розповів, що після Євро-2012 Харків став дуже популярний в Голландії, і в свій наступний приїзд він обов'язково запросить до нашого міста інших тенісистів. «Упевнений, моя пропозиція викличе велику наснагу. Теніс це велика і дружна сім'я, і ми охоче ділимося досвідом з кожною нацією, яка в цьому зацікавлена. Я був у Литві, Південній Африці та багатьох інших країнах, щоб зрозуміти, як розвивається у світі візочний теніс. Дуже важливо продовжувати співпрацювати і розвивати цей молодий спорт в Україні», - зазначив тренер.

Станом на 12 липня на Харківщині намолочено 752 тисяч тонн зерна

На Харківщині триває збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис.га. Станом на 12 липня збиральні роботи розпочаті у 27 районах області. Врожай зібрано на 48% посівних площ. Намолочено 752 тис.тонн зерна. Середня врожайність складає 25,8 ц/га.

Навесні в Харкові буде організована юнацька секція тенісистів-візочників

Про це розповів заступник голови ХОДА, перший віце-президент Федерації тенісу України Юрій Сапронов на прес-конференції. «Ми поставимо собі завдання, і до весни, до початку майбутнього сезону, у нас буде організована дитяча та юнацька секція для тенісистів-візочників», - зазначив Юрій Сапронов. Зараз йде робота в цьому напрямку - тренери вже побували в інтернатах і запросили дітей на заняття.

Харківські тенісисти-візочники дізнаються про нюанси гри від професіоналів світового рівня

«Я дуже радий, що головний тренер Національних збірних команд Нідерландів з тенісу серед візочників Марк Калкман приїхав до Харкова і проводить майстер-клас. Упевнений, гравці нашої команди дізнаються у нього багато нового, - зазначив на прес-конференції заступник голови ХОДА, перший віце-президент Федерації тенісу України Юрій Сапронов, - На даному етапі розвитку цього спорту в Україні для нас дуже важливо, що професіонали світового рівня діляться своїм досвідом, розповідають про нюанси підготовки спортсменів».

Харківська область буде повністю забезпечена хлібом

Про це сьогодні в ході огляду збиральних робіт в Харківському районі повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. «Цього року планувалося зібрати 1,5 млн.т ранніх зернових і зернобобових. Всі райони дотримуються планового завдання. Я впевнений, що воно буде виконано. Складні кліматичні умови цього року для Харківської області змушують всіх сільгоспвиробників показати, на що вони здатні. Це складний рік для аграріїв, але Харківська область гідно закінчить збиральну кампанію», - зазначив Віталій Панов.

В наступному році у сільському господарстві планується запровадити систему страхування ризиків, що виникли внаслідок природних умов

Сьогодні у Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України відбулася відео конференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників». В ній взяли участь директор департаменту фінансово-кредитної політики Міністерства аграрної політики та продовольства України Баграт Ахіджанов, перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик, керівники структурних підрозділів, представники громадських організацій.

Харків посів восьме місце в рейтингу найбільш культурних міст України за версією журналу «Фокус»

Харків посів восьме місце в рейтингу найбільш культурних міст України за версією журналу «Фокус». Про це повідомив сайт видання. Перше місце в рейтингу культурних міст посіла Ялта, на другому і третьому рядках розташувалися Івано-Франківськ і Львів. Всього в попередньому списку було 73 міста. Оцінка проводилася за 50-бальною шкалою. Найбільш культурні міста визначалися на підставі суми балів за сімома критеріям: вища освіта, музеї, театри, кінотеатри, пам'ятники, книжкові магазини та фестивалі.

Архів документів