Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині снігоприбиральна техніка готова до роботи в зимовий період на 88%

На сьогоднішній день снігоприбиральні машини і механізми в районних філіях ДП «Харківський облавтодор» підготовлені до роботи в осінньо-зимовий період 2012/2013 років на 88%. В цілому по області підготовлено 289 одиниць техніки з 328, заготовлено 23 тис. куб. м піску та 2 тис. тонн солі. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У Харківській області проводиться серйозна робота з метою попередження лісових пожеж

Про це на прес-конференції повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, станом на 16 липня поточного року на території Харківській області виникло 139 лісових пожеж, площа яких склала 37,44 га. «Нам дуже пощастило, що всі пожежі низові, вогонь не перейшов на крону дерев. Це хороший показник», - зазначив він.

Причиною вибуху на Червонодонецькій дотискувальній компресорній станції може бути дефект устаткування або людський фактор

Таке припущення сьогодні під час прес-конференції висловив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, наразі ніхто не може дати остаточного визначення, з яких причин стався так званий «хлопок» - вибух повітря. «Люди, які зайшли туди, це професіонали своєї справи, вони навіть не відчули запаху газу. Крім того, там стоїть безліч приладів, які фіксують наявність газу. Але яким чином утворилася ця газо-повітряна вибухонебезпечна суміш, визначити ще не вдалося. Вона полум'я не дає, вибухає і несе за собою дуже високу температуру і ударну хвилю. Через це і постраждали люди. Виходячи з тих розмов, які я проводив з керівництвом «Шебелинкагазвидобування», розглядається кілька факторів: дефект устаткування чи людський фактор», - сказав Валентин Дулуб.

У всіх районах області активно ведеться підготовка господарського комплексу до опалювального сезону

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років комплексно підготовлено 45,1% житлового господарства області, у той час як в цілому по Україні цей показник становить 37%. У житловому фонді комунальної власності ремонт покрівель виконано на 51,1%, ремонт і заміну опалювальних систем – на 46%, відремонтовано 47,2% систем гарячого водопостачання та 47,3% систем холодного водопостачання.

На Харківщині зібрано ранні зернові культури на 76% посівних площ

На Харківщині триває збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис.га. Станом на 17 липня збиральні роботи розпочаті у 27 районах області. Врожай зібрано на 76 % посівних площ, намолочено 1млн. 212 тис. тонн зерна. Середня врожайність складає 26,6 ц/га.

На Харківщині буде розроблено Стратегію розвитку транспортно-логістичного кластера до 2020 року

Сьогодні в Харкові в рамках роботи підгрупи «Підвищення конкурентоспроможності промисловості, транспорту і зв'язку» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ відбулося розширене засідання робочої групи з формування транспортно-логістичного кластера. У засіданні взяли участь заступник голови ХОДА Андрій Моченков, заступник начальника ГУ промисловості, транспорту і зв'язку - начальник управління промисловості Микола Борисенко, керівники вищих наукових і навчальних закладів, підприємств-постачальників і замовників послуг ТЛК, інших зацікавлених організацій.

Головна мета створення транспортно-логістичного кластера - ефективне переміщення товарів і пасажирів у просторі

Головна мета створення транспортно-логістичного кластера - ефективне переміщення товарів і пасажирів у просторі. Про це повідомив сьогодні в ході засідання робочої групи «Підвищення конкурентоспроможності промисловості, транспорту і зв'язку» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ начальник ДП «Південна залізниця» Віктор Остапчук. За його словами, виділено 6 критеріїв, які характеризують цей стан: швидкість, надійність доставки вантажів і пасажирів, обгрунтованість тарифів, рентабельність перевезень, обсяг перевезень, забезпеченість IT-технологіями процесів перевезення.

План заходів щодо формування транспортно-логістичного кластера - своєрідна «дорожня карта», яка дозволить розвиватися і підприємствам, і території Харківщини

Про це сьогодні в ході розширеного засідання Робочої групи з формування транспортно-логістичного кластера в рамках роботи підгрупи «Підвищення конкурентоспроможності промисловості, транспорту і зв'язку» Харківського регіонального Комітету з економічних реформ сказав заступник голови Харківської ОДА Андрій Моченков. Зокрема, він зазначив, що кластер досить неформальний організм, в якому беруть участь підприємства, ВНЗ, адміністрація, а також страхові та консалтингові компанії.

Підприємці Харківщини зможуть взяти участь у Програмі перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива»

Новий формат Програми перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва до 2015 року «Українська ініціатива» був розглянутий під час XV засідання Міжвідомчого центру з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва. Основним елементом Програми є стажування кращих фахівців в країнах Європейського союзу з метою налагодження взаємовигідних контактів з іноземними підприємствами, використання сучасного досвіду управління підприємством і ведення зовнішньоекономічної діяльності в країнах ЄС.

Фонд підтримки підприємництва роз’яснить норми Митного кодексу України українським та російським підприємцям

У рамках реалізації меморандуму про співпрацю між Харківською облдержадміністрацією, Харківською обласною митницею та Державною податковою службою у Харківській області було вирішено посилити роботу з інформування підприємців Харківщини та суб’єктів підприємницької діяльності Російської Федерації стосовно ведення зовнішньоекономічної діяльності. Про це повідомила директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Оксана Колісник.

В Чугуєві триває дводенний навчальний семінар з питань нового антикорупційного законодавства

16 липня в місті Чугуїв розпочав роботу дводенний семінар з питань реалізації нового антикорупційного законодавства, впровадження з 1 січня 2013 року Закону України «Про державну службу», реформування державно-управлінських відносин та побудови відповідальної і прозорої системи державної служби у контексті реалізації адміністративної реформи в Україні. В роботі семінару взяв участь голова Національного агентства України з питань державної служби В’ячеслав Толкованов, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома, посадові особи обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування області. Представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування Харківської області знайомляться з міжнародним досвідом запобігання і протидії корупції, а також досвідом надання адміністративних послуг на прикладі Чугуївської міської ради Харківської області.

Харківщина отримала Гран-прі на Всеукраїнському фестивалі мистецтв в Прикарпатті

На І Всеукраїнському фестивалі-конкурсі мистецтв "Прикарпатські співаночки - 2012. На Івана, на Купала…», що відбувався у cелі Космач Богородчанського району Івано-Франківської області, харків’янин Олексій Еткало, Заслужений артист України, лауреат багатьох міжнародних та всеукраїнських конкурсів здобув Гран-прі конкурсу у віковій категорії ветеранів української естради. Фестиваль приймав гостей із десяти областей України: Харкова, Луганська, Львова, Тернополя, Чернігова, Чернівців та ін. Близько 80 колективів і півсотні виконавців різного віку представляли українську пісню і танець в академічному, фольклорному і естрадному жанрах.

Подія дня

Сьогодні о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба.

У Програмі здешевлення іпотечного кредитування готові взяти участь 142 працівника заводу «Електроважмаш»

У Програмі здешевлення іпотечних кредитів для будівництва доступного житла готові взяти участь 142 працівника ДП «Завод «Електроважмаш». Таку інформацію озвучив сьогодні в ході зустрічі з колективом підприємства заступник директора Харківського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Олександр Вензель. Звертаючись до трудового колективу заводу, він зазначив, що соціальна ініціатива Президента України Віктора Януковича пропонує розглянути питання про здешевлення іпотечних кредитів для поліпшення житлових умов саме тієї категорії громадян, до якої відносяться співробітники великих бюджетоутворюючих підприємств.

На Харківщині за Програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів можна придбати близько 1200 квартир

Про це сьогодні в ході зустрічі з трудовим колективом ДП завод «Електроважмаш» з метою роз'яснення умов Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом людей, які потребують поліпшення житлових умов сказав заступник голови ХОДА Андрій Моченков. У заході також взяли участь представники Харківського регіонального управління «Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву», а також представники фірм-забудовників і банків, які беруть участь в програмі.

До 1 серпня на всіх економічно активних підприємствах Харківщини будуть проведені наради зі співробітниками щодо роботи Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Андрій Моченков в ході зустрічі з колективом ДП «Електроважмаш» з метою роз'яснення умов участі в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів, подібна робота серед співробітників харківських промислових підприємств буде продовжуватися і надалі. «У нас практично щодня йде така робота, відбуваються наради з людьми. За дорученням голови обласної адміністрації Михайла Добкіна ми до 1 серпня проведемо наради на основних економічно активних підприємствах згідно із затвердженим списком. Мова йде про такі промислові гіганти, як «Турбоатом», «Філіп Морріс», вчора ми проводили таку нараду на пивзаводі «Рогань». Ми проведемо всю необхідну роботу, щоб в результаті з 1200 квартир, які доступні для придбання за програмою, хоча б 400 квартир забрала саме ця категорія людей - робітники, які добре заробляють», - підкреслив Андрій Моченков.

Помічати посмішки життя вчать глядачів роботи художниці Ірини Куликової

26 липня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) Обласного організаційно - методичного центру культури и мистецтва відкриється виставка Ірини Куликової «Посмішки життя». Картини художниці завжди виконані з використанням різних технік, змішання стилів і характерні неоднозначністю трактування. Хоча життя має різні боки, полотна Ірини Куликової зберігають ту захоплену радість сприйняття кожного її миті, притаманну дітям. Цим пояснюється тяга автора до наївного мистецтва, з його відкритістю світу і однозначно позитивним поглядом.

Школи Харківщини отримали більше 85 тисяч нових підручників

Розпочалося надходження до Харківської області підручників для 1-х та 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів. Про це повідомляє офіційний сайт Головного управління освіти та науки ХОДА. Станом на 11 липня до регіону надійшов 85601 примірник 12 назв підручників для 1 класу та 3 нових назви підручників для 11 класу. Зокрема, на Харківщину надійшли букварі, підручники з англійської мови, математики, природознавства, трудового навчання, образотворчого мистецтва, музики для перших класів, а також підручники з хімії, світової літератури, історії України для 11 класів загальноосвітніх шкіл. Наразі для шкіл Харківщини отримано 100% цих підручників від запланованої кількості, проте триває надходження підручників інших авторів.  

Губернатор привітав аграріїв з мільйонним намолотом (виправлено)

Станом на 9:00 16 липня в Харківській області обмолочено 69% ранніх зернових і зернобобових культур. Намолочено 1 млн. 77 тисяч 624 тонн зерна при середній врожайності 26 центнерів з гектара. У тому числі зібрано озиму пшеницю з 84% площ, намолочено 809 тисяч 153 тонни зерна при середній врожайності 27,6 центнерів з гектара. «Несприятливі погодні умови не завадили нам отримати непоганий результат. Ви успішно подолали мільйонний рубіж. Думаю, що цього року аграрії Харківщини досягнуть не менших результатів по валовому збору зернових, ніж в минулому», – зазначив Михайло Добкін.

З харківськими тенісистами-візочниками поділиться досвідом перша ракетка Голандії

Про це сьогодні після турніру з тенісу «Рівні можливості» повідомив заступник голови ХОДА, перший віце-президент Федерації тенісу України Юрій Сапронов. «Харківська секція тенісистів-візочників за останній час дуже збільшилася, з'явилися нові люди, у яких є можливість завести нових друзів і поставити перед собою нові цілі. Досягти їх їм допомагають професіонали, які діляться своїм досвідом. Одним з них є головний тренер Національних збірних команд Нідерландів з тенісу серед візочників Марк Калкман, який приїхав до Харкова і проводить майстер-клас. Це однозначно кращий тренер світу. Ми домовилися з ним про співпрацю, до кінця року буде проведено ще майстер-клас і Марк привезе до Харкова першу ракетку Нідерландів», - сказав Юрій Сапронов.

Майстерність секції тенісистів-візочників за останній рік дуже зросла

Сьогодні на кортах "Superior Golf & Spa Resort" відбувся традиційний турнір з тенісу «Рівні можливості». У турнірі взяли участь пари, складені з тенісистів-візочників і депутатів Харківської обласної та міської рад. Список депутатського представництва очолив заступник голови ХОДА, депутат Харківської обласної ради Юрій Сапронов. На кортах зустрілися тенісисти-візочники з Росії, Молдови та України.

Цього року вперше бюджет України буде ухвалений не на один рік, а на найближчу середньострокову перспективу

Про це повідомив сьогодні під час брифінгу за результатами огляду житлового комплексу «Пори року» на вулиці Дача, 55 голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Цього року в Україні вперше бюджет буде ухвалюватися не на один рік, а на найближчу середньострокову перспективу, до 2015 року. Бюджет 2013 року буде ухвалений повністю, а бюджет 2014 і 2015 років буде побудований на основних макроекономічних показниках і конкретизований пізніше. Сьогодні і на законодавчому рівні, і на рівні Кабінету міністрів затверджена вся необхідна документація, яка пропише окремим рядком фінансування з боку держави 13% компенсації відсоткової ставки за житловими кредитами до 2015 року», – зазначив він.

Участь у Програмі здешевлення іпотечних кредитів для будівництва доступного житла не пов'язана з ризиком

Банки і будівельні компанії, які беруть участь у Програмі здешевлення іпотечних кредитів для будівництва доступного житла, були ретельно відібрані. Про це повідомив сьогодні під час брифінгу за результатами огляду житлового комплексу «Пори року» на вулиці Дача, 55 голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Держава підійшла дуже серйозно і скрупульозно, підбираючи і будівельні компанії, і банки. Будівельна компанія обов'язково повинна бути акредитована для участі в цій Програмі, банки, які взяли участь, повинні бути віднесені до установ з високим ступенем надійності. На сьогоднішній момент я не бачу ні найменшого ризику, який може порушити реалізацію цієї програми в Харківській області. Всі компанії прийшли в область надовго і всерйоз, і для них питання іміджу і престижу виконати всі взяті на себе зобов'язання», – заявив він.

На елеватори і ХПК Харківщини надійшло 200,5 тис. тонн зерна

Вихід української пшениці на Чиказьку товарну біржу перекриє для країни втрати у врожайності від засухи. Таку думку висловив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Перші торги українського зерна на Чиказькій біржі вже відбулися. Через посуху в світі ціни на зерно зростають, і експортери безсумнівно від цього виграють. Харківська область традиційно посідає в країні високі позиції по виробництву зернових. Станом на 13.07.12 з намолочених 848 тис. тонн на елеватори і ХПК області надійшло 200,5 тис. тонн зерна, у тому числі 192 тис. тонн пшениці, з якої більше 96% - пшениця I-III класу», - зазначив віце-губернатор.

На Харківщині намолочено 848 тис.тонн зерна

На Харківщині триває збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис.га. Станом на 13 липня збиральні роботи розпочаті у 27 районах області. Врожай зібрано на 55% посівних площ. Намолочено 848 тис.тонн зерна. Середня врожайність складає 25,8 ц/га.

Постанова Кабінету Міністрів щодо участі в програмі іпотечного кредитування постійно вдосконалюється

Про це сьогодні в ході огляду будівництва житлового комплексу по вулиці Дача, 55, який включений в програму здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов сказав перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, в Кабінеті Міністрів уже відбулося два додаткових засідання по внесенню змін до постанови №343 «Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов».

В жодній іншій країні немає таких вигідних умов придбання житла в іпотеку

Завдяки соціальним ініціативам Президента України Віктора Януковича взяти участь у Програмі здешевлення іпотечних кредитів для будівництва доступного житла мають право всі, хто сьогодні потребує поліпшення житлових умов. Про це повідомив сьогодні під час брифінгу за результатами огляду житлового комплексу «Пори року» на вулиці Дача, 55 голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Сьогодні умови, які пропонуються в Україні, напевно, найпрогресивніші в Європі. Я не знаю, в якій ще країні з 10% початковим внеском можна взяти кредит на 15 років під 3% для придбання житла в іпотеку, – зазначив губернатор. – Якщо порахувати, скільки ж складе щомісячний платіж, то ми побачимо, що він нічим не відрізняється від плати, яку молода сім'я вносить за наймане житло. Але, віддаючи гроші за орендовану квартиру, людина отримує тільки умови для проживання і більше нічого, а, виплачуючи кредит, вона за ті самі гроші отримує власну квартиру».

Включений в програму здешевлення вартості іпотечних кредитів житловий комплекс «Пори року» буде зданий в експлуатацію до кінця 2012 року

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін оглянув будівництво житлового комплексу по вулиці Дача, 55 у м.Харкові. Цей будинок включено в програму здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. «Тут активно ведеться будівництво, і будинок буде зданий в експлуатацію в цьому році. Ті люди, які вирішили придбати тут житло, вже до Нового року отримають ордери та ключі від квартир у сучасному будинку, розташованому в прекрасному місці», - сказав Михайло Добкін.

Кожен учень шкіл Харківщини пройшов профілактичній медичний огляд

«Кожен учень шкіл Харківщини від найвіддаленішого села до обласного центру пройшов профілактичній медичний огляд», - повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його інформацією практично здоровими визнано 82567 дітей (39,1%), направлено на додаткове обстеження в центральні районні, міські та обласні спеціалізовані заклади охорони здоров'я 39128 дітей (18,5%).

У 2012 році на ремонт доріг комунальної власності Харківської області передбачена субвенція з Держбюджету у розмірі 114,5 млн. грн.

Цього року на ремонт, реконструкцію та утримання доріг комунальної власності Харківської області передбачена субвенція з Державного бюджету України в розмірі 114,5 млн. грн. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. У тому числі обласний бюджет отримає 17,691 млн. грн., районні бюджети області та міста обласного значення - 30,380 млн. грн., м. Харків - 66,441 млн. грн. Станом на 12 липня загальний обсяг виконаних робіт по субвенції становить понад 28 млн. грн.

Архів документів