Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В області планується створити єдине стаціонарне відділення для хворих на ВІЛ/СНІД

Як повідомив під час прес-туру до Обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на Харківщині планується створити єдине стаціонарне відділення для хворих на ВІЛ/СНІД, які перебувають у термінальній стадії хвороби. «Це відділення буде створено для тих людей, які пройшли так звану «точку неповернення». Зараз для них існують окремі ліжка в Обласній інфекційній лікарні, в Обласному хоспісі на вул. Луї Пастера, в м. Зміїв, в міській лікарні №13, а також в міській протитуберкульозній лікарні №1. Ми говоримо про відкриття стаціонару в одному місці, куди кожен з цих людей буде госпіталізований, і там будуть створені відповідні умови», - зазначив заступник голови ХОДА.

Щоквартальні наради у Міністерстві культури України будуть присвячені конкретному напрямку галузі

31 липня начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов взяв участь у нараді Міністерства культури України. У своїй промові заступник Міністра-керівник апарату Олександра Губіна зазначила, що важливою умовою реалізації державної політики у сфері культури є тісна та плідна взаємодія з регіонами України. Під час наради обговорювалися проблемні питання в галузі культури та конкретні шляхи їх вирішення. Такі наради планується зробити щоквартальними, і кожна зустріч буде присвячена одному конкретному напрямку: музейній справі, бібліотечній справі, шкільній освіті тощо. 

За показниками профілактики та боротьби з захворюваністю на ВІЛ-інфекцію Харківська область входить в п’ятірку найкращих регіонів України

«Проблема захворюваності на ВІЛ/СНІД це соціальна проблема, а не лише проблема медицини. Тому міжвідомча координація зусиль додасть роботі ефективності. В зв’язку з цим в області створена координаційна рада при ХОДА, яку очолює голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Сьогодні завдання влади на місцях – створити максимальні умови для того, щоб можна було виявити хворих та лікувати їх», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма під час прес-туру до Обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом.

У Харківській області рівень охоплення інфікованих на ВІЛ/СНІД антиретровірусною терапією вищий за середньоукраїнський показник

Для покращення якості та тривалості життя ВІЛ-інфікованих з 2005 року в області впроваджено специфічне лікування – антиретровірусна терапія, яка забезпечується за рахунок державного бюджету. Таке лікування на даний час отримують 768 хворих на ВІЛ-інфекцію та СНІД (728 дорослих та 40 дітей), тобто специфічною терапією охоплено 85% від потребуючих, по Україні – 60%. Про це повідомив сьогодні під час прес-туру до Обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У 2011 році завдяки ефективній профілактиці передачі ВІЛ-інфекції від матери вдалося вилікувати 48 з 49 дітей

Від ВІЛ-інфікованих вагітних у 2011 р. народилося 49 ВІЛ-інфікованих дітей, 48 з яких одужали внаслідок ефективного лікування. Про це повідомив сьогодні під час прес-туру до Обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Одразу після народження такі діти починають отримувати відповідне лікування. Якщо це лікування ефективне, то дитина через 18 місяців одужує. Завдяки скоординованим діям усіх ланок лікувально-профілактичної мережі області, вдалося досягти високих показників ефективності профілактики передачі ВІЛ-інфекції від матери до дитини. Так за 2011 рік лише у 1 дитини (1%) зареєстровано діагноз ВІЛ-інфекція (по Україні – 6,3% ). Це сталося з тієї причини, що батьки відмовилися від проведення лікування», – зазначив заступник губернатора.

Вчені Харківщини розвиватимуть співпрацю з аграріями для досягнення високих врожаїв максимальної якості

У поточному році на Харківщині 95,3% зібраних озимих становить продовольче зерно першого - третього класів. Як зазначив директор Інституту рослинництва імені В.Я. Юр'єва НААН України Сергій Попов, рекордної якості зерна на Харківщині вдалося досягти завдяки тісній співпраці аграріїв і вчених. «Цього року нашими аграріями були виконані всі технологічні вимоги, зокрема, вчасно і в необхідній кількості внесені азотні добрива, крім того, посіви були своєчасно захищені від шкідників. Завдяки всім цим діям ми змогли отримати зерно з високим рівнем клітковини дуже високої якості, оптимальної для пекарів», - зазначив Сергій Попов.

Харківський лучник Віктор Рубан вийшов до 1/8 фіналу Олімпійських ігор

1 серпня харків’янин Віктор Рубан з рахунком 6:0 здобув перемогу в 1/16 фіналу в індивідуальній стрільбі з лука. Йому протистояв лучник з Тайпею Чен Лю Ченг, який в трьох серіях не зміг жодного разу створити конкуренцію нашому спортсмену.  3 серпня Віктор Рубан буде боротися за вихід у чвертьфінал Олімпіади. В цей же день будуть розіграні медалі в особистій першості.

Михайло Добкін вітає аграріїв Харківської області з закінченням збирання ранніх зернових і зернобобових культур

Голова ХОДА Михайло Добкін вітає аграріїв області з закінченням збиральних робіт по ранніх зернових і зернобобових культурах і дякує їм за самовіддану працю на благо Харківщини і всієї України в цілому. За оперативними даними, у Харківській області зібрано 100% площ ранніх зернових та зернобобових культур (595 тис. 638 га). Аграріями Харківщини намолочено 1 млн. 675 тис. 345 тонн зерна при середній врожайності 28,1 ц/га.

У конкурсі «Краща продукція Харківщини» взяли участь 113 видів продукції та послуг

Сьогодні в Харкові відбулося нагородження переможців конкурсу «Краща продукція Харківщини». В урочистій церемонії взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин, а також генеральний директор ДП «Харківстандартметрологія» Михайло Будьонний. Цього року в конкурсі взяла участь рекордна кількість підприємців - 95 підприємств представили 113 видів продукції і наданих ними послуг. Регіональна конкурсна комісія, підбивши підсумки конкурсу, визначила переможцями 58 видів продукції, лауреатами - 23 види.

Інформація про хід дорожніх робіт в Ізюмському районі

З початку року філією «Ізюмський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані ліквідація ямковості – 4,04 тис. кв. м, прибирання сміття – 69 тис. кв. м, установка і заміна знаків – 22 шт., фарбування автопавільйонів – 12 шт., вирубка порослі – 2,25 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими заготовлено 960,2 куб. м піску (69% від плану) і 28 т солі (12,5% від плану). Планується залучити 2 автогрейдери, 4 піскорозкидача, 2 навантажувача, 1 бульдозер, 1 ротор і 4 од. навісного обладнання.

Стан підготовки Вовчанського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Вовчанського району становить: житлові будинки – 82%, котельні – 85,7%, теплові мережі – 84,8%, перекладка водопровідних мереж – 94,1%, артсвердловини – 97%, очисні споруди – 100%, підготовлено 90% снігоприбиральної техніки. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 94,6%, дитячі садки – на 91,7%, заклади охорони здоров’я – на 77%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників складає 86%, телятників – 100%, свинарників – 87%, кошар – 100%.

За підсумками півріччя спостерігається зростання обсягів виробництва промислової продукції та продукції тваринництва

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. «Якщо говорити про окремі показники Програми соціально-економічного розвитку області, то вдалося досягти зростання обсягів виробництва промислової продукції, є успіхи в сільському господарстві. Незважаючи на те, що ще не закінчився збір врожаю, ми вже бачимо зростання обсягів виробництва тваринництва за рахунок більш ефективного використання того, чим ми володіємо. Скажімо, якщо в області існує зростання за виробництвом молока, то не за рахунок збільшення дійної череди, а внаслідок збільшення надоїв на одну корову. Завдяки цьому нам вдається наповнити споживчий ринок області продуктами харчування місцевого виробництва та стабілізувати ціни, в тому числі – на продукти харчування», – повідомив директор Департаменту.

У 2012 році Харківська область отримає близько 300 млн. грн. на розвиток соціальної сфери

Протягом минулого півріччя виконані практично всі завдання, які були поставлені у відповідності з програмою соціально-економічного розвитку Харківської області. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. «По залученню субвенцій з боку держави на будівництво доріг, дитячих садочків, шкіл та закладів охорони здоров'я існує домовленість, розпочато фінансування. Ми отримуємо в цьому році близько 300 млн. грн. плюс кошти обласного бюджету», – підкреслив він.

На підготовку Харкова та області до чемпіонату Європи з футболу 2012 року було використано близько 14 млрд. грн.

За останніми підрахунками, на підготовку Харкова та Харківської області до чемпіонату Європи з футболу 2012 року було витрачено близько 14 млрд. грн., у тому числі близько 1,2 млрд. грн. з місцевих бюджетів. Так, обласний бюджет виділив близько 300 млн. грн., а міський – трохи більше 900 млн. грн. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. У той же час він підкреслив, що ще рано остаточно підбивати фінансові результати Євро-2012, зважаючи на специфіку самого проведення подібного заходу. Серед безумовних плюсів директор Департаменту відзначив, що Харківську область відвідала рекордна кількість туристів – близько 70 тисяч. Крім того, все, що було підготовлене до чемпіонату, залишилось у користуванні міста: прекрасні дороги, відремонтовані фасади будівель, чисті вулиці, сквери і парки, аеропорт.

За підсумками першого півріччя темп росту надходжень до бюджету Харківської області збільшився на 20%

Як і в минулому році, темп росту надходжень до бюджету області збільшився на 20% за підсумками першого півріччя. Реалізуються всі намічені заходи, пов'язані з капітальними вкладеннями на території районів області, проводяться необхідні ремонти. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин.

Події дня

Сьогодні об 11:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців і лауреатів обласного конкурсу якості «Краща продукція Харківщини – 2012». О 16:00 в залі засідань Держпрому (майдан Свободи 5, 2 під’їзд, 2 поверх) розпочнеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему «Роз’яснення щодо актуальних нововведень у Митний кодекс».

Підприємці Харківщини дізнаються про нововведення у Митний кодекс України

1 серпня о 16:00 Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації проводить безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему «Роз’яснення щодо актуальних нововведень у Митний кодекс». У семінарі візьмуть участь представники Харківської обласної митниці. Захід відбудеться у залі засідань Держпрому (майдан Свободи, 5, 2 під’їзд, 2 поверх).

В ефірі – «Олімпійський вогонь»

На телеканалі ХОД ТРК почала виходити нова програма, присвячена питанням спорту на Харківщині, а також досягненням спортсменів Слобожанщини. Над програмою «Олімпійський вогонь» працює творча група телеканалу «Оріон», наразі вже вийшов в ефір третій випуск, де йдеться, зокрема, про талісмани ХХХ Олімпіади в Лондоні, про історію Олімпіад на Туманному альбіоні, Міжнародний олімпійський день бігу «Слобожанська миля», що відбувся у Харкові напередодні Олімпіади. Також в рамках програми багаторазовий чемпіон України зі спортивної гімнастики Сергій Душин розповів про значення участі в Олімпіаді для кожного спортсмена, а один з наймолодших харківських олімпійців Григорій Гусаров – про свій шлях до найбільш значущих спортивних змагань світу. Наразі готується четвертий випуск програми «Олімпійський вогонь», який вийде в ефір у четвер, 2 серпня, об 11.50 на телеканалі ХОД ТРК. Повтор програми можна буде побачити у суботу о 12.50 та у неділю о 16.40.

Стан підготовки Великобурлуцького району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Великобурлуцького району становить: житлові будинки – 80,6%, котельні – 78,8%, теплові мережі – 81,1%, артсвердловини – 84,2%, очисні споруди – 100%, підготовлено 100% снігоприбиральної техніки. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 71,4%, дитячі садки – 100%, заклади охорони здоров’я – 80%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників складає 86%, телятників – 90%, свинарників – 100%, кошар – 100%.

Інформація про хід дорожніх робіт у Вовчанському районі

З початку року філією «Вовчанський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані ліквідація ямковості – 4,89 тис. кв. м, прибирання сміття – 223,9 тис. кв. м, установка і заміна знаків – 22 шт., фарбування автопавільйонів – 4 шт., нанесення розмітки – 1 км, вирубка порості – 6,871 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими заготовлено 507,9 куб. м піску (29,2% від плану) і 57,2 т солі (20,4% від плану). Планується залучити 1 автогрейдер, 3 піскорозкидувачі, 2 навантажувача та 3 од. навісного обладнання.

Харківський боксер Олександр Гвоздик вийшов до 1/8 фіналу Олімпійського турніру

Боксер з Харківщини Олександр Гвоздик (вагова категорія 81 кілограм) 30 липня виграв у представника Білорусі Михайла Долголевця з рахунком 18:10 та вийшов до 1/8 фіналу Олімпійського турніру. Наступним суперником Олександра Гвоздика стане боксер з Нікарагуа Осмар Браво Амадор. Бій відбудеться 4 серпня.

Харків'янин стартував з перемоги на турнірі з бадмінтону на Олімпіаді

Харків'янин Дмитро Завадський, який виступає в групі К одиночного розряду, виграв у змаганні з бадмінтону з Мохамедом Аджіфаном Рашидом з Мальдівської Республіки з рахунком 21:8, 21:8, повідомляє офіційний сайт Олімпіади в Лондоні. Матч тривав 22 хвилини.

Випускниця Балаклійської загальноосвітньої школи № 1 виборола срібну медаль на 44 Всесвітній учнівській хімічній олімпіаді

29 липня 2012 року у Джорджтаунському університеті (м. Вашингтон, Сполучені Штати Америки) відбулося урочисте закриття 44 Всесвітньої учнівської хімічної олімпіади. За перемогу в олімпіаді змагалися збірні 72 країн світу. Українська команда виборола на змаганнях кілька медалей, серед яких і срібна медаль випускниці Балаклійської загальноосвітньої школи № 1 імені О. А. Тризни Балаклійської районної ради Ірини Запорожець.

На Харківщині стартувала реалізація проекту ОБСЄ з протидії торгівлі людьми

В Харківській області розпочато реалізацію I етапу проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні» за підтримки Міністерства соціальної політики України та Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Роботи за першим етапом проекту заплановано на серпень 2012 р. – лютий 2013 р., - повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА. В рамках реалізації I етапу проекту передбачено проведення ряду засідань круглих столів, тренінгів, навчально-методичних семінарів для фахівців різних рівнів, а також проведення інформаційної кампанії, спрямованої на підвищення рівня обізнаності населення, виявлення та усунення причин і умов, що призводять до торгівлі людьми.

Станом на 30 липня намолочено 1 млн. 661 тис. тонн зерна

На Харківщині триває збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Загальна площа посіву цих культур становить 603,49 тис. га. Станом на 30 липня врожай зібрано на 99 % посівних площ. Намолочено 1 млн. 661 тис. тонн зерна. Середня врожайність складає 27,9 ц/га.

Інформація про хід дорожніх робіт у Великобурлуцькому районі

З початку року філією «Великобурлуцький райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані ліквідація ямковості – 5,96 тис. кв. м, прибирання сміття – 2,170 тис. кв. м, установка і заміна знаків – 41 шт., фарбування автопавільйонів – 1 шт., вирубка порості – 18,55 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими заготовлено 583,5 куб. м піску (55,9% від плану) і 40,3 т солі (24% від плану). Планується залучити 2 автогрейдери, 4 піскорозкидувача, 2 навантажувача, 1 бульдозер, 1 ротор і 4 од. навісного обладнання.

За шість місяців поточного року виробництво промислової продукції на Харківщині зросло більше, ніж в цілому по Україні

Згідно зі статистичними даними, у першому півріччі 2012 року виробництво промислової продукції в області збільшилась на 0,5%, тоді як в цілому по Україні зростання склало 0,4%. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Зокрема, в металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів приріст склав 7,4%, в обробленні деревини та виробництві виробів з неї (крім меблів) 5,3%, на підприємствах, які виробляють продукти харчування, напої та тютюнові вироби обсяг виробництва виріс на 2,6%», - зазначив заступник губернатора.

Харківщина збільшила експорт в країни СНД

Згідно зі статистикою, в січні-травні поточного року основними ринками збуту товарів регіону були країни СНД (65,2%), Азії (15,6%) і Європи (11,6%). Про це повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов. «Експорт товарів до країн СНД склав 531,2 млн.дол.США, збільшившись на 2,6% в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року, в інші країни світу - 283,5 млн. дол США, збільшившись в 1,6 рази. Найбільші обсяги експортних поставок Харківщина здійснювала в Російську Федерацію - 48,7%, Казахстан - 4,6%, Єгипет - 4,3%, Індію - 4,2%, Білорусь - 3,2%, Латвію - 3,1%, Грузію - 2,4%, Іспанію - 2,2%, Молдову - 2,2%, Узбекистан - 1,7%, Азербайджан - 1,5%, Польщу - 1,5%», - зазначив він.

Стан підготовки Валківського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Валківського району становить: житлові будинки – 69%, котельні – 81,3%, теплові мережі – 85,3%, перекладка водопровідних мереж – 100%, артсвердловини – 86,1%, перекладка каналізаційних мереж – 100%, очисні споруди – 66,7%, заготовлено піску – 61,4%; підготовлено снігоприбиральної техніки – 88,9%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 88,9%, дитячі садки – 95%, заклади охорони здоров’я – 73%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки корівників складає 100%, телятників – 100%, свинарників – 100%, кошар – 100%.

Фестиваль «Олексіївська фортеця» зібрав гостей та учасників з кількох країн

28 - 29 липня в Первомайському районі відбувся етно-фестиваль «Олексіївська фортеця». В ході свята гості отримали можливість ознайомитися з експозиціями сільських рад району та майстрів народної творчості, побачити і стати учасниками театралізованих вистав, ближче познайомитися з народними традиціями і повір'ями. Крім цього в рамках фестивалю відбулася реконструкція історичних лицарських боїв, в якій взяли участь бійці з кількох регіонів України, а також Росії та Білорусії. Крім того гостей розважали учасники художньої самодіяльності району та області, запрошені зірки естради. У святкових заходах фестивалю взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, депутат Харківської обласної ради Дмитро Добкін, голова Первомайської РДА Віктор Намчук, а також гості з різних районів Харківської області та інших регіонів.

Архів документів