Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Валентин Дулуб привітав харківських будівельників із професійним святом

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітали працівників будівельного комплексу Харківщини з Днем будівельника та вручили їм почесні нагороди облдержадміністрації і облради. «Будівельники – представники найбільш шанованої професії, вони грають дуже важливу роль в житті нашого суспільства. Сьогодні будівельна галузь знаходиться на підйомі, крім того, що на її відродження спрямовані зусилля керівництва Харківської облдержадміністрації, питанням розвитку будівництва дуже серйозно займається Президент України Віктор Янукович. Розвиток будівельної галузі веде за собою розвиток 6-7 суміжних галузей народного господарства, що дозволяє вирішити питання заробітної плати, робочих місць і розвитку економіки країни в цілому, і веде до зростання ВВП», – зазначив Валентин Дулуб у своєму вітальному слові.

Стан підготовки Харківщини до зимового періоду

На Харківщині триває підготовка до зими. Як повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, наразі житлові будинки області готові до зими на 80%, котельні – на 84,5%, теплові мережі – 71,4%, артсвердловини – 92,6%, очисні споруди –76,8%. Також в рамках підготовки до зимового періоду в регіоні здійснено перекладку водопровідних мереж на 82,1% від заплановано та перекладку каналізаційних мереж ( 76%).

Більше 8 тис. мешканців області отримують страхові виплати внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 1 серпня 2012 року в Харківській області отримують страхові виплати внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання 8 тис. 362 особи, а також 407 членів сімей потерпілих. «В рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича цього року проведений перерахунок щомісячних страхових виплат потерпілим та членам їх сімей, які отримували їх станом на 1 березня 2012 року. За результатами перерахунку щомісячні страхові виплат збільшені для 6 тис. 80 потерпілих та 243 членів їх сімей. Загалом, обсяг щомісячних страхових виплат по області збільшився на 730 тис.грн.» - зазначив Ігор Шурма.

До кінця року в села Новий Бурлук і Новокомсомольське Печенізького району буде проведений газ

Питання газифікації в с. Новий Бурлук і в с. Новокомсомольське Печенізького району буде вирішене вже цього року. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб в ході особистої зустрічі з жителями Печенізького району. «Цього року НАК «Нафтогаз Україна» виділив Харківській області 175 млн. грн., з них 125 млн. грн. – на газифікацію населених пунктів, а 50 млн. грн. – на соціально-економічний розвиток. З цих 125 млн. грн. на газифікацію ваших сіл виділено 2,573 млн. грн. Зараз проводяться всі необхідні процедури, але я можу вас запевнити, що цього року у вас в селах буде газ», – повідомив Валентин Дулуб.

Питання підтримки молодіжних ініціатив щодо започаткування і ведення власної справи розглянуть на Харківщині

6 вересня 2012 року в рамках IV Міжнародного економічного форуму «Інвестиції. Інновації. Харківські ініціативи» Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин ХОДА проводить у м. Харкові Молодіжний бізнес-форум «Молодіжні ініціативи». Представники підприємницьких громадських організацій, бізнес-кіл, вищих учбових закладів, органів державної влади, що займаються підтримкою підприємництва, розглянуть питання підтримки молодіжних ініціатив щодо започаткування і ведення власної справи.

Інформація про хід дорожніх робіт у Краснокутському районі

З початку року філією «Краснокутський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані: ліквідація ямковості - 3,4 тис. кв. м, прибирання сміття - 8 тис. кв. м, установка і заміна знаків - 12 шт., вирубка порослі - 4,41 тис. кв. м. Також з метою підготовки до зими заготовлено 519,9 куб. м піску (54,3% від плану) і 19,5 тонн солі (12,6% від плану). Планується залучити 1 автогрейдер, 2 піскорозкидувача, 2 навантажувача, 4 од. навісного обладнання. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Мережа доріг місцевого значення Краснокутського району складає 268,9 км, з них 70,3 км - територіальні, 41,7 км - обласні, 156Ґ,9 км - районні.

Харківський боксер Олександр Гвоздик вийшов у півфінал Олімпійського турніру

Харківський боксер Олександр Гвоздик (вагова категорія до 81 кілограма) 8 серпня виграв у суперника з Алжиру Абдельхафіда Бенчлаби з рахунком 19:17 і вийшов до півфіналу Олімпійського турніру. Таким чином Олександр Гвоздик забезпечив собі як мінімум бронзову медаль Олімпійських ігор.

Події дня

Сьогодні, 9 серпня, о 12:00 у Малій залі Будинку рад  (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнуться урочисті заходи до Дня будівельника з нагородженням представників підприємств та організацій, які брали участь у будівництві об’єктів до Євро-2012. О 12:00 у  ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (м. Харків, пр-т Московський, 75, ауд. 8) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Перспективні напрямки розвитку будівельної галузі в Україні». О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) почнеться прес-конференція начальника Управління культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова, директора ОКУ «Національний літературно-меморіальний музей Г.С. Сковороди» Наталії Мацай і координатора фестивалю «De libertate» Ігоря Зарудко, присвячена проведенню літературно-мистецького фестивалю «De libertate». О 16:00 у Харківському національному академічному театрі опери і балету ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнуться урочисті заходи з нагоди відзначення Дня будівельника України.

ДП «Укрспецвагон» у I півріччі 2012 року збільшив дохід від експлуатації власних вагонів на 571 млн.грн.

За підсумками роботи у I півріччі 2012 року доходи ДП «Укрспецвагон» від експлуатації власних вагонів у порівнянні із I півріччям 2011 року зросли на 571 119 тис.грн. та склали 716 084 тис.грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. Він також зазначив, що реалізація інвестиційного проекту зі створення конвеєрної лінії з ремонту піввагонів дала можливість створити додаткові робочі місця як з ремонту вагонів, так і з виготовлення запасних частин до вантажних вагонів. Протягом І півріччя 2012 року введено нові центри по обробці запасних частин до вантажних вагонів та контролю якості (колісно-розточувальний центр, токарний центр по виготовленню запасних частин для ремонту та будівництва вагонів, фрезерний центр по виготовленню якісної штампової оснастки).

На Харківщині досягнуто одного з найкращих по Україні показників зі створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу

На Харківщині працює 57 дитячих будинків сімейного типу та 318 прийомних сімей, в яких разом виховується 917 дітей. Це – кожна п’ята дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування. Лише протягом 2012 року до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу було влаштовано вже 100 дітей. У той же час загалом по Україні станом на 1 червня 2012 року нараховувалося 627 дитячих будинків сімейного типу та 3580 прийомних сімей, в яких разом виховувалася 10481 дитина. Про це в ході програми «Харків-Online» в ефірі ХОД ТРК повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

На базі комунікаційного центру для прийомних батьків та батьків-вихователів області можна буде отримати психологічну, адміністративну, юридичну та медичну допомогу

Як зазначив в ході програми «Харків-Online» в ефірі ХОД ТРК заступник голови ХОДА Ігор Шурма, робота комунікаційного центру для прийомних батьків та батьків-вихователів області, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дасть змогу прийомним батькам та їх дітям не тільки вільно спілкуватися та обмінюватися досвідом, але й отримувати різні види консультаційної допомоги. «Це буде місце, в якому можна буде отримати психологічну, адміністративну, юридичну, навіть медичну допомогу дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, які знаходяться в прийомних сім’ях. Там будуть і психологи, і медики, і педагоги, і соціальні працівники, і волонтери з числа різних професій. Як адаптувати дитину до школи, як діяти в тому випадку, якщо є якась спадщина – на подібні питання там можна буде отримати відповідь», - зазначив Ігор Шурма.

267 мешканців Харківщини готові брати участь в Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

У Харківській області ведеться активна робота з реалізації Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла. Станом на 8 серпня бажання брати участь у Програмі виявили 267 осіб. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Стан підготовки Золочівського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Золочівського району становить: житлові будинки – 88,3%, котельні – 100%, теплові мережі – 100%, артсвердловини – 94,7%, підготовлено 100% снігоприбиральної техніки. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – на 100%, заклади охорони здоров’я – на 89%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки телятників складає 91%, корівників - 100%, свинарників – 100%, кошар – 100%, пташників – 100%. Рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у опалювальному періоді – 100,5%, рівень розрахунків споживачів за електричну енергію – 100,8%,забезпеченість на оплату енергоносіїв бюджетними установами – 100%.

Інформація про хід дорожніх робіт у Лозівському і Близнюківському районах

З початку року філією «Лозівський райавтодор» ДП «Харківський облавтодор» виконані: ліквідація ямковості - 5,65 тис. кв. м, прибирання сміття - 89,73 тис. кв. м, установка і заміна знаків - 70 шт., вирубка порослі - 77,62 тис. кв. м. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також з метою підготовки до зими заготовлено 696,2 куб. м піску (53,4% від плану) і 94,2 тонн солі (44,8% від плану). Планується залучити 3 автогрейдери, 5 піскорозкидувачів, 3 навантажувачі, 1 бульдозер та 5 од. навісного обладнання.

Олега Анпілогова призначено на посаду заступника голови ХОДА

З 7 серпня 2012 року Олега Анпілогова призначено на посаду заступника голови Харківської обласної державної адміністрації. Відповідне розпорядження підписано головою ХОДА Михайлом Добкіним. Раніше Олег Анпілогов працював заступником прокурора області, його стаж державної служби складає близько 26 років.

У лісах Харківської області діє 36 спеціальних пожежних станцій

На сьогоднішній день в лісах Харківської області діє 36 спеціальних пожежних станцій. По всій області встановлено 7 камер спостереження, які підняті високо над землею. Сигнал від них отримує диспетчер, який може стежити за ситуацією на екрані. Також готові до роботи пожежні розрахунки та 52 пожежних автомобіля. Про це в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Фадєєв.

Харківська область серед передових в Україні за ступенем захисту лісів

Харківська область серед передових в Україні за ступенем захисту лісів. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Володимир Фадєєв. «4 серпня я відвідав 4 лісових господарства. Я побачив в лісах і пожежні пости, і підготовлені розрахунки пожежних машин, побачив готовність людей за першим сигналом кинутися на гасіння пожеж. Одразу помітно, що люди вболівають за свій ліс і завжди готові прийти йому на допомогу», – підкреслив Володимир Фадєєв.

Цього року на орендованих водоймах не потонула жодна людина

Володимир Фадєєв в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» розповів про те, що з початку купального сезону в Харківській області була проведена велика робота, спрямована на організацію безпечного відпочинку. Так, начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА підкреслив, що вживаються всі відповідні заходи для того, щоб обладнати пляжі, досліджувати дно, отримати паспорт водойм, встановити рятувальні та медичні пости у всіх місцях, де люди звикли відпочивати.

Підготовка шкіл до нового навчального року йде відповідно до графіку

На ремонт шкіл Харківської області були виділені кошти з державного бюджету, з обласного бюджету відповідно до чинної програми розвитку гуманітарної сфери регіону, а також з місцевих бюджетів – як міськими, так і районними органами самоврядування. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал. «На сьогоднішній день у нас немає проблем з підготовкою шкіл до нового навчального року. Все йде відповідно до графіку. Більш того, в окремих районах вже почали працювати комісії з прийому виконаних робіт, до складу яких крім інспектуючої групи традиційно входять представники МНС і санітарно-епідеміологічної станції», – підкреслив начальник Головного управління.

До нового навчального року Харківщина отримала 40 шкільних автобусів

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал. «Мені втішно відзначити той факт, що область в цьому році отримала обіцяні 40 автобусів для реалізації програми «Шкільний автобус». Найближчим часом вони будуть передані навчальним закладам Харківщини», – підкреслив він.

Першокласників у Харківській області буде більше на 2000 осіб

На прес-конференції начальник ГУ науки і освіти ХОДА Роман Шаповал зазначив, що в кінці серпня буде названа точна кількість дітей, зарахованих до першого класу. «Порівняно з минулим роком ми очікуємо збільшення на 2000 осіб у цілому по області, - сказав начальник ГУ науки і освіти ХОДА, - але це попередні прогнози, адже дана цифра може змінитися з огляду на ту міграцію, яка існує на сьогоднішній день».

У 2012/2013 навчальному році в Україні почнеться впровадження нового базового стандарту початкової школи

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, у новому навчальному році школярів чекає низка нововведень. Зокрема, розпочнеться впровадження нового базового стандарту для початкової школи. «Якщо минулого року ми працювали над реалізацією нових положень про дошкільну освіту, то зараз ми зробимо акцент на початковій школі. В цьому році змінюється базовий стандарт початкової школи - вводиться викладання другої іноземної мови з другого класу, а також інформатики. Тобто, ми наближаємося до європейських стандартів. Крім того, в цьому навчальному році передбачається розробка і широке обговорення серед педагогічної, наукової та батьківської громадськості базового стандарту середньої школи (5-9 клас)», - повідомив Роман Шаповал.

Відхилень від графіка забезпечення шкіл підручниками немає

Начальник ГУ науки і освіти ХОДА Роман Шаповал на прес-конференції розповів про те, що Міністерство освіти та науки, молоді та спорту дуже жорстко виконує програму забезпечення школярів підручниками. Графік переданий кожному регіону і чітко дотримується. «Підручники розвозяться в райони і бібліотеки шкіл, і на сьогоднішній день ми не маємо взагалі відхилення від графіка», - зазначив Роман Шаповал.

У Харківській області в ході вступної кампанії не було зафіксовано жодних порушень

8 серпня буде оприлюднено остаточний рейтинговий список за результатами вступної кампанії до вищих навчальних закладів, і вже 11 серпня будуть оприлюднені списки зарахованих на навчання за державний кошт, – повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. За його словами, порушень під час вступної кампанії зафіксовано не було. «За інформацією, що надходить від вузів, за інформацією прямої лінії Штабу вступної кампанії 2012 року з боку приймальних комісій порушень не було. Всього подано 143 329 заяв до вищих навчальних закладів першого-четвертого рівнів акредитації. Якщо говорити про вузи тільки третього-четвертого рівнів акредитації, то це 127 800 заяв. У порівнянні з попереднім роком це більше на 53 118 заяв чи на 59%», – повідомив Роман Шаповал.

Людям з особливими фізичними потребами, які мешкають на Харківщині, цього року видано 155 інвалідних візків

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 2 серпня 2012 року інвалідам, які мешкають у Харківській області, видано 155 інвалідних візків. Заступник голови ХОДА також зазначив, що на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо повного забезпечення у 2012 році окремих категорій населення інвалідними візками органами праці та соціального захисту населення області до Центрального банку даних з проблем інвалідності станом на 6 серпня внесено 1426 направлень на виготовлення візків, що становить 96,3% від потреби. Інші направлення на виготовлення інвалідних візків будуть внесені до банку даних по мірі набуття інвалідами права на заміну інвалідного візку. Крім того, внесено 10,7 тис. направлень на виготовлення протезно-ортопедичних виробів, в тому числі 3,5 тис. на виготовлення ортопедичного взуття.

Михайло Добкін привітав харківського важкоатлета Олексія Торохтія із завоюванням золотої медалі XXX Олімпійських ігор

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав харківського важкоатлета Олексія Торохтія із здобуттям титулу Олімпійського чемпіону. «Прийміть найщиріші вітання із здобуттям золотої Олімпійської медалі на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні. Талант, майстерність і завзятий характер допомогли Вам піднятися на першу сходинку п'єдесталу пошани. Ви стали найсильнішим важкоатлетом планети. Харківщина пишається Вашою перемогою, яка возвеличує нашу країну. Бажаємо Вам незмінно високих результатів, життєвої наснаги, щастя і міцного здоров’я», – йдеться у телеграмі.

Стан підготовки Зміївського району до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років

Рівень підготовки Зміївського району становить: житлові будинки – 75,9%, котельні – 76,5%, теплові мережі – 74,3%, перекладка водопровідних мереж – 75,3%, артсвердловини – 80%, перекладка каналізаційних мереж – 76,5%, очисні споруди – 75%, підготовлено 100% снігоприбиральної техніки. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об’єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки – на 100%, заклади охорони здоров’я – на 76%. У агропромисловому комплексі району рівень підготовки телятників складає 73%, свинарників – 100%, кошар – 100%, пташників – 76%.

У Харківській області створять базу даних інвестиційних ділянок «грінфілд» і «браунфілд»

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, у Харківській області буде створено детальну базу всіх інвестиційно привабливих ділянок регіону - так званих «грінфілд» і «браунфілд». «Грінфілд» - це інвестиційний проект, який передбачає, що інвестор з нуля буде будувати завод або фабрику на вільному майданчику, що називається «в чистому полі», тоді як «браунфілд» - це вже готові приміщення, цехи, корпуси, які інвестор може модернізувати і розмістити там виробництво. Якщо раніше великі інвестори більше шукали «браунфілд», то зараз орієнтуються на «грінфілд» у зв'язку з тим, що більшість приміщень у нас побудовано ще за часів СРСР. Така база даних стане реальною допомогою інвестору, який відразу ж буде мати перед очима детальну інвестиційну карту області», - зазначив віце-губернатор.

Ситуація на ринку праці Харківщини є позитивною

Кількість незайнятих громадян, які перебували на обліку в службі зайнятості, протягом січня-липня 2012 року становила 77,3 тис. осіб. У порівнянні з відповідним періодом 2011 року вона зменшилась на 3,2 тис. осіб (4%). Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його інформацією, за 7 місяців цього року в області працевлаштовано 33,5 тис. осіб, темп зростання становить 102,3%. Рівень охоплення безробітних професійним навчанням зріс з 17,6% до 19,5%. В оплачуваних громадських роботах взяли участь 18,4 тис. незайнятих осіб, що більше на 1,1 тис. осіб, ніж за 7 місяців 2011 року; рівень залучення до тимчасової зайнятості зріс з 21,5% до 23,8%. Попит на робочу силу на кінець липня 2012 року становив 4,4 тис. одиниць. Навантаження незайнятих громадян на одне вакантне місце зменшилось з 7 до 6 осіб.

Інформація про індекс інфляції по Україні за липень 2012 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні за липень 2012 р. становив 99,8%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Архів документів