Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Микола Азаров ознайомився з діяльністю «Харківського тракторного заводу імені Серго Орджонікідзе»

Сьогодні у ході робочого візиту до Харківської області Прем’єр-міністр України Микола Азаров відвідав ПАТ «Харківський тракторний завод імені Серго Орджонікідзе», де оглянув цехи та продукцію підприємства. Також завод відвідали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Андрій Моченков та заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома.

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкривається виставка малюнків на бересті «Душа Майстра» пам'яті Бориса Чурилова

6 вересня о 16.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкривається виставка пам'яті Бориса Чурилова «Душа Майстра». Його графіка і малюнок на бересті відомі далеко за межами України. Деякі графічні роботи на виставці будуть представлені вперше.

У Харківській області завершується підготовка до зими

Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб в ході першого виїзного кущового засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст обласного значення області до стабільного функціонування в осінньо-зимовий період 2012/2013 років, яке відбулося в г . Красноград. На даному засіданні було розглянуто рівень підготовки Валківського, Зачепилівського, Кегичівського, Красноградського, Нововодолазького, Сахновщинського, Первомайського районів та міста Первомайський. В ході наради були розглянуті наступні основні напрямки: підготовка житлових будинків, теплового господарства, водопровідно-каналізаційного господарства, об'єктів соціальної сфери, розрахунки за газ, тепло та інші.

Стан підготовки до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років м. Чугуїв

Рівень підготовки м. Чугуїв становить: житлові будинки – 100%, котельні – 94,1%, теплові мережі – 96,4%, перекладка водопровідних мереж – 100%, артсвердловини – 100%, очисні споруди – 100%, підготовка снігоприбиральної техніки – 83,3%, заготовлено піску – 77,2%. Про це повідомив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Також ведеться підготовка об'єктів соціальної сфери: школи та дитячі садки підготовлені на 100%. Рівень розрахунків теплопостачального підприємства за газ, спожитий у опалювальному сезоні 2011/2012 років – 76,9%, рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у опалювальному періоді – 97,3%, за електричну енергію – 104,1%, забезпеченість на оплату енергоносіїв бюджетними установами – 100%.

Вперше в історії України розроблена стратегія розвитку аграрного сектору держави

Під час відкриття 24-ї Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2012» за участі Президента України Віктора Януковича Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк доповів Главі держави про стратегію розвитку національного аграрного сектору до 2020 року. «Подібна стратегія розроблена вперше в історії України і заснована на положеннях Програми економічних реформ на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». В основу стратегії закладено завдання стабільного забезпечення населення якісним і доступним продовольством, а також участь у вирішенні світової продовольчої кризи», – заявив Микола Присяжнюк.

Микола Азаров відкрив другу чергу дотискуючої компресорної станції на Юліївському родовищі

Сьогодні Прем’єр-міністр України Микола Азаров, Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко та голова Харківської ОДА Михайло Добкин взяли участь у відкритті другої черги дотискуючої компресорної станції на Юліївському родовищі. «Такі станції дозволяють вирішити проблему збільшення видобутку газу, що для нас дуже важливо, а найголовніше – проблему забезпечення енергетичної незалежності України. Ми багато робимо в цьому напрямку, і будемо робити ще більше. Відкриття таких станцій дозволяє не тільки створювати нові робочі місця, але й підвищувати ефективність експлуатації наших старих газових родовищ, яким вже понад 50 років, і збільшити обсяг видобутку газу», – заявив Прем'єр-міністр.

На Харківщину з робочим візитом прибув Прем’єр-міністр України Микола Азаров

У Міжнародному аеропорту «Харків» приземлився літак Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, який прибув до Харківської області з робочим візитом. Прем'єр-міністр планує взяти участь у відкритті другої черги дотискуючої компресорної станції на Юліївському родовищі, ознайомитися з роботою ПАТ «Харківський тракторний завод імені Серго Орджонікідзе» та ПАТ «Харківаптека-2».

Події дня

Сьогодні, 6 вересня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (м. Харків, пр-т Московський, 75) розпочнеться відеоконференція на тему: "Соціальна політика уряду у 2012 році. Виконання соціальних ініціатив Президента України"; О 19:00 у Харківському державному академічному російському драматичному театрі ім. Пушкіна (м. Харків, вул. Чернишевського, 11) відбудеться вечір пам'яті головного режисера Харківського державного академічного російського драматичного театру ім. Пушкіна Олександра Барсегяна.

Харківщина звернеться до Кабінету Міністрів за допомогою для відновлення будинку по Слинько, 2б

Харківська облдержадміністрація звернеться до Кабінету Міністрів України з проханням надати матеріальну допомогу на усунення наслідків вибуху в будинку по вул. Слинька, 2б. Таке рішення було ухвалено сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба. «Ми ухвалюємо рішення про те, щоб надати надзвичайній ситуації по вул. Слинька, 2б регіональний рівень і просити Кабінет Міністрів України про матеріальну підтримку для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. На підставі цього рішення сьогодні будуть підготовлені всі необхідні матеріали, щоб вже завтра передати їх Прем'єр-міністру України Миколі Азарову», – зазначив він.

В ході етнофестивалю «Печенізьке поле» відбудеться шоу світло-музичних фонтанів

15 вересня в ході етнофестивалю «Печенізьке поле-2012» відбудеться унікальне шоу світло-музичних фонтанів. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив головний режисер фестивалю Олександр Бінус. «Ця розробка з'явилася зовсім нещодавно, ми будемо другими в цьому експерименті. На музику наших українських авторів буде накладено 15-хвилинне світло-музичне шоу фонтанів. Фонтани будуть досягати в довжину метрів 60 -70, а у висоту будуть підніматися на 25 метрів», - повідомив він.

Гостей «Печенізького поля» будуть розважати Василь Вірастюк, Кузьма і Ігор Кондратюк

У суботу 15 вересня в Печенізькому районі Харківської області відбудеться етнофестиваль «Печенізьке поле». Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції головний режисер фестивалю Олександр Бінус, в цьому році на фестиваль приїде плеяда українських зірок, які протягом дня будуть розважати гостей свята. Зокрема, серед запрошених зірок - гурт «Скрябін», соліст якого Кузьма буде також ведучим на основній сцені. Також для харків'ян заспівають групи «Mad Heads XL», «Тік», «Рвані міхи» і «Асканія Нова». «Також у нас буде майданчик «Караоке на фестивалі» - виїзна версія «Караоке на майдані» з Ігорем Кондратюком. Буде дві телеверсії, для участі в одній з них ми запросили всі райони», - повідомив Олександр Бінус.

Стан підготовки до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років м. Первомайський

Рівень підготовки м. Первомайський становить: житлові будинки – 100%, котельні – 100%, теплові мережі – 100%, перекладка водопровідних мереж – 100%, артсвердловини – 100%, перекладка каналізаційних мереж – 100%, очисні споруди – 100%. Також ведеться підготовка об'єктів соціальної сфери: школи, дитячі садки та заклади охорони здоров'я підготовлені на 100%. Рівень розрахунків теплопостачального підприємства за газ, спожитий у опалювальному сезоні 2011/2012 років – 79%, рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання у опалювальному періоді – 93,5%, за електричну енергію – 99,7%, забезпеченість на оплату енергоносіїв бюджетними установами – 100%.

Гості «Печенізького поля» зможуть взяти участь у майстер-класах

Як повідомила директор обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва Тетяна Іщенко, створення фестивалю «Печенізьке поле» – це робота великої команди. Зокрема, на Центрі культури та мистецтв лежало завдання по формуванню майданчиків, які представляють народну декоративно-прикладну творчість. «Якщо минулого року всі райони Харківщини створювали подвір'я, презентуючи особливості свого куточка області, то в цьому році ми вирішили підійти інакше і скомпонували декілька майданчиків, які представляють певний напрям декоративно-прикладної творчості: гончарну творчість, ткацтво, ковальство. Вони будуть цікаво оформлені і покажуть побут того часу та  предмети виробництва. На території цих майданчиків будуть проводитися майстер-класи, в яких зможуть взяти участь усі бажаючі», – зазначила вона.

Євген Савін вручив стипендії «Надія Слобожанщини» учням шкіл естетичного виховання

Сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін вручив стипендії «Надія Слобожанщини» учням шкіл естетичного виховання. «Ви найкращі, ви найталановитіші, ви здобули перемогу у своїх районах, у своїх школах. Ніхто не знає, яка доля на вас чекає. Чи то ви завтра будете інженерами, чи то ви будете докторами. Я сподіваюся, вибравши шлях навчання в музичних школах, школах естетичного виховання, будинках творчості, ви все-таки застосуєте свій талант в мистецтві, в музиці, в співі. Тому, я сподіваюся, що ця премія буде вам такою маленькою опорою, яка допоможе формувати себе надалі для здобуття професійної освіти. Від усієї душі хочу побажати Вам успіхів!» - сказав Євген Савін.

Фестиваль «Печенізьке поле» допомагає вирішувати завдання збереження культурної спадщини, народних традицій і творчості

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, підготовка до фестивалю «Печенізьке поле» стартувала за півроку до свята. За його словами, в цьому році фестиваль багато в чому відрізнятиметься від «Печенізького поля - 2011», незважаючи на те, що захід, як і раніше, націлений не тільки на розвагу гостей, але і на збереження та популяризацію культурної спадщини Слобожанщини.

У Харкові відбудеться Молодіжний бізнес-форум «Молодіжні ініціативи»

6 вересня у Харкові в рамках IV Міжнародного економічного форуму «Інвестиції. Інновації. Харківські ініціативи» відбудеться Молодіжний бізнес-форум «Молодіжні ініціативи». У форумі, який проводиться Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації, візьмуть участь представники підприємницьких громадських організацій, бізнес-кіл, вищих учбових закладів, органів державної влади, що займаються підтримкою підприємництва.

Валентин Дулуб привітав працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості з професійним святом

Сьогодні в облдержадміністрації відбувся урочистий прийом до Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості, в ході якого перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб привітав представників галузі з професійним святом. Він побажав присутнім у залі нових досягнень, перемог і професійних успіхів, і вручив кращим працівникам галузі почесні нагороди Харківської облдержадміністрації та облради за досягнення високих виробничих показників та багаторічну сумлінну працю.

Керівництво Харківщини привітало Максима Вераксу та Наталію Прологаєву з перемогою на XIV літніх Паралімпійських іграх

Голова ХОДА Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітали чемпіонів XIV літніх Паралімпійських ігор з плавання Максима Вераксу та Наталію Прологаєву зі здобуттям чергових золотих медалей. «Прийміть найщиріші вітання із здобуттям чергових золотих медалей на XIV літніх Паралімпійських іграх у м. Лондоні. Ваша працездатність, справжня мужність, терпіння, самовідданість і прагнення до перемоги принесли вагомі здобутки для нашої збірної! Міцного Вам здоров’я, родинного щастя, невичерпного оптимізму та нових спортивних звершень! Нехай Ваші досягнення і надалі примножують славу і авторитет Харківщини у всьому світі!», - йдеться у вітальній телеграмі.

Харківські плавці вибороли ще 2 золоті медалі на ХІV літніх Паралімпійських іграх

Харківські плавці Наталя Прологаєва та Максим Веракса 4 вересня у Лондоні здобули ще дві золоті медалі ХІV літніх Паралімпійських ігор. Наталя Прологаєва здобула трете золото лондонської Паралімпіади. На цейраз їй підкорилося дистанція у 100 метрів брасом, де вона також установила новий світовий рекорд, показавши результат 1 хв. 43,99 сек. Друге лондонське золото здобув Максим Веракса, якому не було рівних на дистанції 100 метрів вільним стилем. Максим встановив новий паралімпійський рекорд - 51,40 сек.

Відкрилася XXIV Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2012» (доповнено)

Сьогодні в Національному Комплексі «Експоцентр України» (ВДНГ) у Києві відбулося урочисте відкриття XXIV Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2012». У церемонії взяв участь Президент України Віктор Янукович. За його словами, Україна твердо закріпила за собою звання провідної зернової держави світу. «Сільське господарство в нашій країні - один із наріжних каменів економіки, запорука стабільності й упевненості в майбутньому, - сказав Глава держави. - український селянин був і залишається дбайливим господарем, який вміє працювати, впроваджувати нові технології, виробляти якісну продукцію».

Михайло Добкін бере участь у засіданні Кабінету Міністрів

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у Києві бере участь у засіданні Кабінету Міністрів. В ході засідання будуть розглянуті питання підготовки житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та об'єктів соціальної сфери до стабільної роботи в зимовий період 2012/2013 рр., питання про заходи для погашення заборгованості із заробітної плати на державних підприємствах, а також про хід виконання програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення громадян доступним житлом.

Від Харківської області надіслано більше 54 тисяч заявок на отримання цифрових тв-тюнерів

Як повідомила в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич,питанням забезпечення мешканців області цифровими телепередавачами опікується кілька структур. Спільними зусиллями було зібрано та передано у Держкомтелерадіо більше 54 тисяч відповідних заяв. «Цією темою обласне телебачення опікується з нового року, перейшовши в експериментальному режимі на цифрове мовлення в області. З одного боку, цим займається Держкомтелерадіо, яке наділено повноваженнями від Кабінету Міністрів. З іншого боку, управління у справах преси та інформації надсилає заявки на встановлення цифрових приймачів і вже надіслало їх від Харківської області більше 54 тисяч. Першою ланкою є районні управління соціального захисту – вони збирають інформацію, надають її нам, а ми її узагальнюємо і направляємо до Держкомтелерадіо. Потім за кожною окремою заявкою через послуги Укрпошти надсилається кожному замовнику цей телетюнер. Отримають їх усі за заявками, можливо, тільки в різний час. Але якщо немає заявки в реєстрі, то потрібно звернутися до управління соціального захисту. Деякі люди, які очікували на тв-тюнери, їх вже отримали», - підкреслила Вікторія Маренич.

Наприкінці вересня відбудеться перше заняття Школи юного журналіста в новому учбовому році

У 2012/2013 навчальному році Школа юного журналіста продовжить свою роботу. Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Школа юного журналіста у нас працює на громадських засадах, хоча за програмою розвитку інформаційного простору виділяється 50 тис. грн. Можливо, це замала цифра, але якщо подивитися, то це дуже багато для тих дітей, які навряд чи мали б можливість поспілкуватися з різними цікавими людьми, побувати в музеях. Для багатьох із них це перші візити в такі установи. Випускники нашої школи вже є студентами-першокурсниками, а всіх інших ми чекаємо – наприкінці вересня відбудеться перше заняття у новому учбовому році», – повідомила вона.

За останні півтора року значно покращено матеріальне забезпечення районних ЗМІ Харківщини

У Харківській області проводиться активна робота з реалізації програми розвитку інформаційного простору. Як зазначила у ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, в рамках цієї програми було значно покращено матеріальне забезпечення районних ЗМІ.

Перед комунальними ЗМІ Харківщини поставлено завдання створити рівні умови для висвітлення роботи всіх політичних сил

Як зазначила у ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, загалом роботі з комунальними засобами масової інформації на Харківщині приділяється пильна увага. Зокрема, надається консультативна допомога з приводу роботи у передвиборчий період.

Події дня

Сьогодні, 5 вересня, о 12:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня працівника нафтової, газової та нафтопереробної промисловості; О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція начальника Управління культури і туризму облдержадміністрації Дмитра Кузнєцова щодо проведення етнофестивалю «Печенізьке поле - 2012»; О 14:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться урочисте вручення стипендій для учнів шкіл естетичного виховання «Надія Слобожанщини».

Кращих підприємців Харківщини нагороджено почесними грамотами та подяками ХОДА

Сьогодні у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого» відбулися урочисті заходи з нагоди Дня підприємця, в яких взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов та заступник голови обласної ради Людмила Давидова. Як зазначив у вітальному слові Юрій Сапронов, в Харківській області підприємництво традиційно є одним з найсильніших в Україні.

Євгеній Савін привітав фізкультурний актив Харківщини з Днем фізкультури і спорту

Сьогодні відбулася урочиста зустріч заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгена Савіна з фізкультурним активом області з нагоди святкування професійного свята - Дня фізкультури і спорту, Року спорту та здорового способу життя. У заході також взяли участь заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки ЄВРО-2012 Олександр Попов.

Стан підготовки до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років м. Люботин

Рівень підготовки м. Люботин становить: житлові будинки – 92,6%, котельні - 100%, теплові мережі - 100%, перекладка водопровідних мереж – 100%, перекладка каналізаційних мереж – 100%, артсвердловини - 100%, очисні споруди – 100%; підготовка снігоприбиральної техніки – 80%. Також ведеться підготовка об'єктів соціальної сфери: школи підготовлені на 100%, дитячі садки - 100%, заклади охорони здоров'я - 75%. Рівень розрахунків споживачів за послуги теплопостачання в опалювальному періоді - 100,1%, у т.ч.: державний бюджет – 100,1%, місцевий бюджет – 100%, госпрозрахункові споживачі - 100%; забезпеченість коштами на оплату енергоносіїв бюджетними установами - 100%. Рівень розрахунку споживачів за електроенергію - 99,7%.

Експозиція Харківської області на Агро-2012 – одна з наймасштабніших серед всіх регіонів України

Харківщина готується гідно представити свої досягнення у розвитку агро-промислово комплексу області на XXIV Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2012», яка урочисто відкриється завтра в Національному Комплексі «Експоцентр України» (ВДНГ) в Києві. За інформацією Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, в експозиції області беруть участь 40 підприємств, що є другим показником за кількістю учасників серед всіх регіонів. Крім цього, окремими стендами свою продукцію представлятимуть Харківська агропромислова спілка та Харківська державна біологічна фабрика. Всього ж у XXIV Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО 2012» візьмуть участь 400 підприємств, фірм, компаній з 24 регіонів України та Автономної Республіки Крим, іноземні компанії з 21 країни світу.

Архів документів