Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові для ЗСУ передано 10 відремонтованих танків

У Харкові для ЗСУ передано 10 відремонтованих танків

На ДП «Харківський бронетанковий завод», що входить до ДК «Укроборонпром», успішно завершено регламентований ремонт та модернізацію 10 танків типу Т-64БВ для потреб Збройних Сил України.

«Так, ще навесні поточного року ці бойові машини прибули з району проведення бойових дій на Донбасі у досить поганому стані, - розповідають в Інформаційному агентстві Міністерства оборони у м.Харкові. - Протягом декількох місяців  фахівці підприємства виконали вагомий обсяг робіт: відновили роботу майже всіх систем та агрегатів, замінили несправні прилади, перевірили роботу озброєння, а також встановили сучасні засоби зв’язку, апаратуру супутникової навігації і навіть камери заднього виду».

За словами  керівництва підприємства, з початку 2014-го і до цього часу харківськими танкоремонтниками вже відремонтовано понад 230 одиниць танків типу Т-64 різних модифікацій та Т-80.

«Танки стали більш ефективними в експлуатації. При цьому «вісімдесятки» у нашій країні так глибоко ремонтуються тільки на нашому підприємстві», - розповів директор ДП «Харківський бронетанковий завод» В’ячеслав Стрілець.

На даний час у цехах ремонтується інша велика група бронетехніки типу Т-80. Планується, що вже у жовтні після успішного відновлення і проведення полігонних випробувань ці танки також спрямують до бойових частин Збройних Сил України.