Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця року 30 амбулаторій на Харківщині мають бути побудовані.Вадим Данієлян

До кінця року 30 амбулаторій на Харківщині мають бути побудовані.Вадим Данієлян

Під час селекторної наради 19 липня обговорили стан будівництва нових медичних закладів у районах області.

Зараз на Харківщині завершено будівництво 4-х амбулаторій – по одній у Харківському, Краснокутському, Балаклійському районах та Зачепилівський ОТГ. На завершальній стадії – будівництво на Валківщині. Роботи на всіх інших об’єктах тривають.

«Харківській області виділена субвенція з державного бюджету. Визначено будівництво 30 амбулаторій. Усі тендерні процедури проведені, договори укладені та роботи розпочаті», - зазначив на початку наради заступник голови ХОДА Вадим Данієлян.

Розповідаючи про стан виконання будівельних робіт та освоєння коштів, заступник директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Володимир Норчак зазначив, що більш задовільні показники з цього питання в Балаклійському, Краснокутському, Куп’янському, Харківському районах та Зачепилівській ОТГ.

«Але є ряд районів, у яких стан справ є гіршим. Це Борівський, Зміївський, Шевченківський, Чугуївський райони та Оскільська ОТГ», - перерахував Володимир Норчак.

Він нагадав учасникам наради, що обсяг співфінансування з місцевих бюджетів має бути не меншим 10% від вартості будівництва амбулаторії. Окрім того Володимир Норчак відзначив, що на 2019 рік передбачені кошти на придбання для медичних закладів телемедичного обладнання та службових автомобілів.

Під час наради Вадим Данієлян акцентував увагу керівників РДА та ОТГ на тому, що програма будівництва амбулаторій діє до кінця року.

«Я хочу, щоб всі наші керівники це розуміли. До кінця року всі 30 амбулаторій мають бути побудовані», - зауважив Вадим Данієлян.

Також під час селекторної наради підняли питання стосовно забезпечення житлом дітей-сиріт. Заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев наголосив, що область уже другий рік поспіль отримує субвенцію з державного бюджету для вирішення питань забезпечення житлом дітей-сиріт та придбання житла для дитячих будинків сімейного типу. Цього року кошти також виділяються, але терміни щодо використання фінансів дуже стислі. Також змінено механізм використання.

«Саме тому вже сьогодні потрібно почати працювати над визначенням списку осіб, які претендують на житло, а також списку самих об’єктів. Потрібно створювати місцеві комісії», - звернувся до керівників РДА та ОТГ Анатолій Бабічев.