Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку року ОСББ та ЖБК отримали 44 «теплих» кредити

З початку року ОСББ та ЖБК отримали 44 «теплих» кредити

Про реалізацію обласної Програми стимулювання ОСББ та ЖБК області до впровадження енергоефективних технологій розповів директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.

За програмою з обласного бюджету відшкодовують 20% тіла кредиту, який залучений на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. Прогнозований обсяг фінансового забезпечення на цей рік складає 1 млн 400 тис. грн.

«З початку року банками-учасниками програми (АТ «Ощадбанк», ПАТ «Укргзабанк» та ПАТ КБ «Приватбанк») вже видано 44 «теплих» кредити ОСББ та ЖБК області на загальну  суму 11 млн 811 тис. грн», - зазначив Сергій Магдисюк.

Виплата компенсацій з обласного бюджету розпочалась у червні, за 9 кредитними угодами компенсовано майже 610 тис. грн. У липні подані реєстри щодо 13 кредитних угод на загальну суму близько 376,5 тис. грн.

«За рахунок кредитних коштів у 22 багатоквартирних будинках ОСББ та ЖБК реалізовані такі енергоефективні заходи: у місцях загального користування встановили двері, замінили на енергоефективні вікна,  облаштували індивідуальні теплові пункти з автоматикою погодозалежного керування, провели модернізацію систем освітлення місць загального користування, встановили вузли обліку води», - розповів Сергій Магдисюк.

Нагадаємо, минулого року банки-учасники програми видали 52 «теплі» кредити ОСББ та ЖБК області на загальну суму 11 млн 372 тис. грн (для порівняння – в 2017-му видали 26 кредитів на суму 5 млн 911 тис. грн).

«Компенсацію з обласного бюджету отримали 42 ОСББ та ЖБК, загальна сума компенсації з обласного бюджету склала 1 млн 761 тис. грн. З вказаних 42 ОСББ та ЖБК 17 одразу реалізували декілька енергоефективних заходів і, таким чином, за рахунок кредитних коштів у 14 багатоквартирних будинках в місцях загального користування встановили двері, у 26 - замінили на енергоефективні вікна, у 3 будинках облаштували індивідуальні теплові пункти з автоматикою погодозалежного керування, виконані роботи з термомодернізації огороджувальних конструкцій у 2 будинках, також встановлено 1 будинковий лічильник», - розповів Сергій Магдисюк.