Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині підбили підсумки змагань «Спорт протягом життя»

На Харківщині підбили підсумки змагань «Спорт протягом життя»

Переможців щорічних спортивних змагань серед студентів вишів області назвали 20 червня у ході наради під керівництвом заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева.

Він передав присутнім вітання від керівниці області Юлії Світличної.

«Обласна універсіада під гаслом «Спорт протягом життя» проходить на Харківщині вже 24 раз і охоплює щорічно від 3 до 6 тисяч студентів. Завдяки проведенню цієї універсіади ми маємо змогу якісно відібрати кращих спортсменів для участі у всеукраїнських та всесвітніх універсіадах, чемпіонатах світу та Європи, Олімпійських іграх, на яких студенти-спортсмени гідно представляють Харківщину та Україну», - зазначив Анатолій Бабічев.

У цьому навчальному році обласна універсіада вперше проводилася спільно з відокремленим підрозділом Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» у Харківській області.

У фінальних змаганнях обласної універсіади взяли участь 375 команд, 3676 студентів з 27 закладів вищої освіти Харківської області.

«Найбільшу кількість команд для участі в Спартакіаді серед студентів підготували фахівці Харківської державної академії фізичної культури - 32 команди з 25-ти видів спорту, Національного технічного університету «ХПІ» – 30 команд з 21 виду спорту, Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди - 28 команд з 24-х видів спорту», - зазначила начальниця Харківського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Олена Кривенцова.

Переможцями та призерами обласних щорічних спортивних змагань «Спорт протягом життя» серед закладів вищої освіти (далі – ЗВО) Харківської області у 2018/2019-му навчальному році в загальнокомандному заліку стали:

по І групі ЗВО Харківської області:

І місце – Харківська державна академія фізичної культури;

ІІ місце – Національний технічний університет «ХПІ»;

ІІІ місце – Національний юридичний університет  імені Ярослава Мудрого.

По ІІ групі ЗВО Харківської області:

І місце – Харківський національний автомобільно-дорожній університет;

ІІ місце – Харківський національний університет будівництва та архітектури;

ІІІ місце – Український державний університет залізничного транспорту.

По ІІІ групі ЗВО Харківської області:

І місце – Харківський національний університет внутрішніх справ;

ІІ місце – Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба;

ІІІ місце – Харківська державна зооветеринарна академія.