Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові презентували програму для малого та середнього бізнесу Fit for Partnership with Germany

У Харкові презентували програму для малого та середнього бізнесу Fit for Partnership with Germany

Бізнес-майстерня «Співпраця з Німеччиною. Міфи та реальність» пройшла 12 червня на базі Харківської торгово-промислової палати.

Від імені голови ХОДА Юлії Світличної учасників заходу привітав директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Андрій Колос.

Він зазначив, що у рамках програми Федерального міністерства економіки і енергетики Fit for Partnership with Germany проводиться стажування керівників підприємств та організацій з майже 20-ти країн світу з метою налагодження контактів та взаємовигідного співробітництва з підприємствами Німеччини.

«Програма є перспективною в економічному плані як для німецьких підприємств, так й для підприємств країн-партнерів. У ній взяли участь понад 13 тисяч менеджерів – представників українських компаній з високим зовнішньоекономічним потенціалом. У Харківській області програма діє в частині стажування менеджерів за кордоном (строком на 1 місяць). Стажування проходить за кошти міжнародної технічної допомоги, а саме - фінансування Федеральним міністерством економіки та енергетики. Ми розуміємо, що принципи ефективного менеджменту на всіх рівнях бізнесу є необхідними передумовами для прискорення економічного та соціального прогресу в регіоні, та зацікавлені й у подальшій реалізації програми», - розповів Андрій Колос.

У рамках заходу відбулися презентація програми Fit for Partnership with Germany, експертна дискусія з випускниками програми «Секрети успіху співпраці з німецькими партнерами», оpen-space - дискусія «Готуємося до партнерства з Німеччиною». Також для учасників заходу були проведені креативні майстерні та майстер-класи:

- як вийти на німецький ринок: покроковий алгоритм;

- шукаємо партнера в Німеччині: пастка першого контакту;

- бар’єри виходу та роботи на ринку Німеччини;

- на що чекають німці від українських компаній, на що ми чекаємо від німецьких партнерів;

- «Industry 4.0: як знайти можливості для співробітництва з німецькими партнерами»;

- готуємо презентацію свого проекту для німецьких партнерів;

- як підготуватися до участі в програмі Fit for Partnership with Germany.

Більш детальна інформація про програму та заходи щодо її реалізації розміщені на сайті у розділі «Програма для менеджерів» за темою «Як стати учасником програми».