Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична привітала учасників тенісного турніру «Меморіал Черницької» з початком змагань

Юлія Світлична привітала учасників тенісного турніру «Меморіал Черницької» з початком змагань

Міжнародний дитячий турнір серії Tennis Europe стартував 10 червня на базі харківського клубу «Унікорт».

У цьому році в «Меморіалі Черницької» беруть участь гравці з Білорусі, Великобританії, Греції, Казахстану, Кіпру, Молдови, Словаччини, США, Туреччини, України та Естонії. В основній сітці турніру змагаються 32 спортсмени віком до 14 років.

Голова ХОДА побажала учасникам турніру вдалих виступів.

«Харківщина пишається своїми спортивними досягненнями, і внесок харківської школи тенісу окремо прописаний в історії українського спорту. Приємно розуміти, що історія турніру, який ми сьогодні відкриваємо, творилася саме на цих кортах. Він має міцні європейські традиції. Хочеться побажати спортсменам успіхів, а глядачам – красивої гри», - сказала Юлія Світлична.

Президент Федерації тенісу України Сергій Лагура у вітальному слові також відзначив роль Харківщини у розвитку українського тенісу.

«Харків з самого початку був лідером у цьому виді спорту, вже пізніше до нього приєдналася столиця та інші міста. І ви зберігаєте це лідерство і зараз. Дякую вам за це», - сказав Сергій Лагура.

Цьогоріч відкриття «Меморіалу Черницької» збіглось з відзначенням 60-річчя тенісного клубу «Унікорт».

За ці роки в клубі підготовлені понад 50 майстрів спорту, два майстри спорту міжнародного класу. Вихованці клубу Дмитро Поляков, Тетяна Перебийніс, Анастасія Васильєва, Марат Девятьяров, Дмитро Музика і Дарина Лопатецька захищали кольори національної збірної в розіграші Кубка Девіса і Кубка Федерації. Тетяна Перебийніс стала учасницею двох олімпіад, фіналісткою Вімблдонського турніру.

Юлія Світлична подякувала колективу «Унікорту» за плідну роботу та вручила почесні відзнаки ХОДА директору клубу Валерію Бурку, тренерам Олені Касьяненко та Іванні Коваленко й інструктору Івану Жукову.

Більше фото