Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА підбили підсумки обласного конкурсу «Кращий роботодавець року з охорони праці»

У ХОДА підбили підсумки обласного конкурсу «Кращий роботодавець року з охорони праці»

Семінар з питань охорони праці з нагоди Всесвітнього дня охорони праці відбувся 5 червня.

«Сьогоднішній захід є надзвичайно актуальним, - сказав директор Департаменту соціального захисту населення Юрій Шпарага. – У Харківській області активно створюються здорові та безпечні умови праці. З 2018 року в регіоні також впроваджується пілотний проект підвищення ефективності наглядової діяльності у сфері охорони здоров’я».

Конкурс «Кращий роботодавець року з охорони праці» організовано Харківською ОДА спільно з Об’єднанням профспілок Харківської області та Об’єднанням організацій роботодавців Харківської області «Граніт». Головною метою конкурсу стало пропагування кращого досвіду роботи, підвищення іміджу та державного визнання кращих роботодавців.

Головною умовою для перемоги у конкурсі була відсутність виробничого травматизму та профзахворювань. У номінації «Підприємства з чисельністю працюючих до 100 осіб» перемогу отримало ПАТ «Лозівський завод «Трактородеталь», а друге місце - Харківське державне дослідне протезне підприємство. У номінації «Підприємства з чисельністю від 100 до 1000 осіб» перемогло ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Хартрон-аркос» ЛТД, а друге місце посіло ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Старк». У номінації від 1000 працюючих перемогла Зміївська теплоелектростанція ПАТ «Центренерго», другу сходинку поділили між собою два підприємства: ДП «Ізюмський приладобудівний завод» та ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я».

Також під час заходу обговорили реалізацію пілотного проекту та перспективу впровадження нової системи запобігання виробничим ризикам шляхом впровадження ризикоорієнтованого підходу у сфері безпеки та гігієни праці, а також участь профспілок у громадському контролі створення здорових та безпечних умов праці.