Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична привітала науковців Харківщини з професійним святом

Юлія Світлична привітала науковців Харківщини з професійним святом

17 травня в Харківській обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди Дня науки.

Вітаючи учасників заходу, голова ХОДА відзначила особливе місце харківських вчених у розвитку науки в Україні і наголосила на необхідності міцної державної підтримки галузі.

«Розвиток науки – це запорука інноваційного оновлення промислового комплексу, який формує економіку нашого регіону і країни взагалі. Саме наукові здобутки можуть забезпечити конкурентоспроможність регіону та нашу інтеграцію в європейський економічний простір», - зазначила Юлія Світлична.

Говорячи про підтримку науки на регіональному рівні, керівник області відзначила роботу зі створення кластерів та інших майданчиків для взаємодії наукових установ та підприємців, а також співпраці з іноземними колегами-науковцями.

«Створюємо умови, щоб науковці могли втілювати свої ідеї в життя, реалізувати їх в промисловості та зміцнювати таким чином економіку області та країни, - підкреслила Юлія Світлична. – Також заохочуємо науковців до подальшої роботи, запроваджуючи стипендії і премії як для молодих, так і для досвідчених вчених. Адже наука - це наше майбутнє».

Голова Північно-Східного наукового центру Національної академії наук України і Міністерства освіти і науки України Володимир Семиноженко, звертаючись до колег, підкреслив, що наука формує технологічний і гуманітарно-цивілізаційний простір країни та є запорукою сучасної розвинутої європейської держави.

«Україна має бути науковою країною. І Харків повинен стати лідером такої країни - як провідний науковий центр, який формує та забезпечує потенціал нашої конкурентоздатності. В нас для цього є всі умови. Є розуміння та підтримка з боку голови області Юлії Світличної, яка розуміє науковців і сприяє вирішенню їхніх проблем», - сказав Володимир Семиноженко.

Під час заходу були відзначені провідні та молоді науковці області, кращі студенти харківських вишів. Вони отримали відзнаки ХОДА, Національної академії наук України, дипломи студентам-переможцям XІІІ Харківського регіонального конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук.

«Приємно, коли керівництво регіону помічає твою роботу та відзначає її на такому високому рівні. Розумієш, що працюєш не сам для себе, що працюєш для людей. Ми вдячні керівництву області, що премії та інші заохочення для науковців в останні роки стали на Харківщині традицією. Значить, ми працюємо в правильному напрямку», - зазначив лауреат обласної премії для молодих вчених, доцент кафедри зоології та ентомології ХНАУ ім. В.В. Докучаєва Сергій Станкович.

Більше фото