Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За температури повітря вище +28 рух великовантажного транспорту дорогами області обмежать

За температури повітря вище +28 рух великовантажного транспорту дорогами області обмежать

Заходи, які вживатимуть для запобігання руйнуванню доріг регіону, обговорили в ході наради під керівництвом заступника голови ХОДА Вадима Данієляна.

Робочу нараду з дорожниками області заступник голови ХОДА провів 15 травня. Він зазначив, що за останні роки в області проведено рекордні обсяги ремонтних робіт на дорогах. І зараз одне з пріоритетних завдань - зберегти інфраструктуру в якісному стані.

«Глава ХОДА Юлія Світлична загострює увагу на тому, що дороги потрібно не тільки будувати, але ще і зберігати. Основні причини руйнування автодоріг - перевантаження і рух великовантажних машин, особливо в літню пору за критичних погодних умов. Тому ми повинні обмежити рух. Крім того, була робоча нарада щодо проведення вагового контролю великовантажного транспорту. Ми також працюємо в цьому напрямку», - сказав Вадим Данієлян.

Під час наради прийняли рішення, що за температури повітря понад 28 градусів буде введено обмеження на пересування великовантажного транспорту (вагою понад 24 тонн) дорогами місцевого та державного значення - з 10:00 до 22:00.

«Ми пропонуємо водіям місця для відстою транспорту. В нас є 20 майданчиків, де можна спокійно і безпечно зупинитися і перечекати. Будуть встановлені відповідні позначальні знаки», - сказав заступник начальника з експлуатаційного утримання Служби автодоріг у Харківській області Михайло Богатир.

Вадим Данієлян нагадав, що в минулому році відремонтували близько тисячі об'єктів на дорогах місцевого та державного значення.

«У цьому році в нас теж серйозні плани. Серед основних напрямків, над якими працюватимуть дорожники, - Мерефа-Лозова-Павлоград, Дергачі-Козача Лопань, Чугуїв-Мілове. Також заплановано близько 94 об'єкти по дорогах місцевого значення», - сказав Вадим Данієлян.