Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

7000 правоохоронців забезпечуватимуть публічний правопорядок на виборчих дільницях області

7000 правоохоронців забезпечуватимуть публічний правопорядок на виборчих дільницях області

У ХОДА відбулась координаційна нарада з питань забезпечення громадського порядку та безпеки під час підготовки та проведення виборів Президента України.

На початку засідання заступник голови ХОДА Олександр Скакун наголосив, що виборчий процес на території регіону необхідно організувати чітко в рамках чинного законодавства. Заступник начальника Управління Служби безпеки України в Харківській області Юрій Рябуха зазначив, що для супроводження виборчого процесу у відомстві створено штаб.

«У місті Харків та на території регіону нашими співробітниками проводиться оперативне супроводження передвиборчих процесів. Усі виявлені недоліки ми документуємо разом із представниками поліції та інформуємо ЦВК», - зазначив Юрій Рябуха.

За словами заступника начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Віталія Гузя, представники Національної поліції готові забезпечити громадський порядок під час проведення виборчого процесу.

«З 25 березня весь особовий склад переведено на посилений варіант несення служби, - відзначив Віталій Гузь. - За проведеними підрахунками сил і засобів, для забезпечення охорони публічного правопорядку на виборчих дільницях та біля них буде залучено майже 7000 правоохоронців».

Під час заходу також порушили питання забезпечення телекомунікаційними послугами виборів Президента України.

«Усі питання, що стосуються проведення виборчого процесу на території Харківської області, повинні вирішуватися оперативно та координовано з відповідними відомствами. Нам необхідно забезпечити кожного жителя області можливістю висловити свою думку», - зазначив Олександр Скакун.