Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В університеті міського господарства відкрили лабораторію, де навчатимуть фахівців у лакофарбовій галузі

В університеті міського господарства відкрили лабораторію, де навчатимуть фахівців у лакофарбовій галузі

21 березня заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев взяв участь у відкритті PVC Lab.

Вона працюватиме на базі Харківського національного університету міського господарства імені О.М.Бекетова.

У лабораторії тестуватимуть сучасні лакофарбові матеріали, проводитимуть аналіз та корегування рецептур лакофарбових матеріалів, зокрема, з метою ресурсо- та енергоощадження, розроблятимуть нові (в тому числі «smart-») фарби та лаки. Також у планах - реалізація пілотних проектів з виготовлення нових лакофарбових матеріалів. 

Під час урочистого відкриття унікальної лабораторії Анатолій Бабічев зазначив, що голова ХОДА Юлія Світлична завжди підтримує ініціативи закладів вищої освіти. 

«Відкриття лабораторії дозволить університету проводити підготовку фахівців з вищою освітою для лакофарбової галузі України. Всі сучасні фахівці розуміють, що сенс освіти в тому, які навички матимуть випускники навчальних закладів, у тому числі вищої освіти, які вміння вони опанують, чи потрібні будуть фахівці після завершення навчання. В цьому плані, в запровадженні дуальної освіти, університет міського господарства є першопроходцем у Харківській області і в Україні в цілому», - сказав Анатолій Бабічев.

Як відзначив ректор Харківського національного університету міського господарства імені О.М.Бекетова Володимир Бабаєв, лабораторія, що оснащена найсучаснішим обладнанням, – уже четверта подібна в університеті.

«Унікальність лабораторії в тому, що тут будуть готувати фахівців, яких сьогодні не готує жоден університет України. Це дуже важливо, - сказав Володимир Бабаєв. - Сьогодні є велика проблема, зокрема, з використанням лаків і фарб, які завозиться у нашу країну, і чимало продукції не відповідає сертифікатам якості. Наші підприємства починають теж виготовляти лаки і фарби, і дуже важливо, щоб були фахівці, було необхідне обладнання для того, щоб якість продукції відповідала вимогам. Ця лабораторія саме для цього і створена». 

Лабораторію PVC-Lab створено за підтримки АТ «Трест« Житлобуд-1» з метою запровадження дуальної форми освіти та формування ключових компетентностей випускників відповідно до освітньої програми підготовки фахівців у галузі створення композиційних матеріалів для будівництва, промисловості та дизайну.