Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА зустрілася з представниками 4-х найбільших ветеранських організацій області

Голова ХОДА зустрілася з представниками 4-х найбільших ветеранських організацій області

6 березня Юлія Світлична взяла участь у форумі, що об'єднав обласну раду ветеранів України, спілку ветеранів Афганістану, ГО «Союз Чорнобиль України» та ГО «Союз ветеранів АТО».

Учасниками регіональних зборів ветеранів стали представники всіх районів області та міст обласного значення. Також на зустрічі були присутні керівники РДА та органів місцевого самоврядування.

Вітаючи учасників форуму, Юлія Світлична подякувала ветеранським організаціям області за конструктивну співпрацю.

«Будь-яке спілкування - це пошук конструктиву. Завжди хочеться максимум, але ми виходимо з того, що можемо зробити. Багато програм, які в області тягнулися довгий час, були абсолютно неефективні. Ми підійшли до вирішення наявних питань по-іншому. Почали спілкуватися з ветеранськими та громадськими організаціями. Запитувати: що ефективно, що змінити, а де, можливо, запровадити щось нове. Тому що ми всі зацікавлені в ефективній роботі», - підкреслила Юлія Світлична.

Вона зазначила, що завдяки спільній роботі обласної влади та громадських організацій останнім часом у регіоні реалізували значну кількість якісних проектів.

«Те, що ми не можемо змінити на законодавчому та національному рівні, ми намагаємося реалізувати тут, у регіоні, - сказала керівник області. - Ми знайшли можливість підтримки головного медичного центру чорнобильців, де сьогодні відбувається ремонт. Багато проектів реалізовано спільно з воїнами АТО й ООС - щодо доступного житла, реабілітації, охорони здоров'я, оздоровлення. Для ветеранів локальних війн минулого року вперше було виділено фінансування на закупівлю квартир. Ті програми, які реалізуються в області, будуть продовжені. Ми будемо зміцнювати реабілітаційну та медичну базу. Продовжимо матеріальні виплати – й уже заклали в обласному бюджеті кошти на ці цілі. Нам є, над чим працювати, й ми об'єднуємося заради розвитку».

У ході зустрічі керівники ветеранських організацій області розповіли про їх основні напрямки діяльності. Так, секретар Ради ГО «Союз ветеранів АТО» Юрій Корсунов зазначив, що за підтримки ХОДА та ХарРІ НАДУ при Президентові України зараз у цьому виші реалізується навчальна програма «Патріоти - до влади». Навичкам управління навчаються 50 громадських активістів. Також у регіоні відбувається конкурс проектів монументів захисникам України, які встановлять у районах області. Юрій Корсунов подякував керівництву облдержадміністрації за постійну підтримку ініціатив організації.

«Окремі слова подяки - Юлії Олександрівні за підтримку соціальних проектів учасників АТО, які розглянули на сесії обласної ради, й вони отримали підтримку більшості депутатів. Це, в тому числі, соціальний пакет, який надає можливість збільшення матеріальної допомоги учасникам АТО до Дня захисника України, додаткові кошти на реалізацію програми «Доступне житло» для учасників АТО. Також, що дуже важливо, виділені кошти для створення монумента захисникам України, який буде будуватися напроти Академії Національної гвардії», - навів приклади Юрій Корсунов.

Голова обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник зазначив, що в області сьогодні реалізується рекордне число проектів реконструкції та будівництва.

«На прикладі нашого чорнобильського диспансеру, в якому 25 років нічого не робилося. Зараз ремонт - у стадії нормального завершення, хоча розробляється додаткова проектна документація, щоб диспансер був одним з найпрестижніших і найкращих лікувальних закладів в Україні. Вчора була чергова робоча нарада, яка дала нам змогу переконатися, що 4-й поверх вже готовий, завозиться обладнання - операційне та реанімаційне. За це вам велике спасибі. Ви протягнули нам руку, взяли на себе відповідальність, і вас підтримала обласна рада. Так, у нас є проблеми. Вони - в площині центральних органів влади, а на рівні області - слава Богу за те, що в нас є», - сказав Анатолій Винник.

Під час зустрічі обговорили питання створення регіонального реабілітаційного центру для ветеранів, фінансування статутної діяльності громадських організацій, реалізації проектів патріотичного виховання тощо.

На завершення заходу голова ХОДА передала державні нагороди та відзнаки ХОДА представникам ветеранських організацій області.

Більше фото