Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителі області зверталися до Михайла Черняка за допомогою у вирішенні соціальних і медичних питань

Жителі області зверталися до Михайла Черняка за допомогою у вирішенні соціальних і медичних питань

27 лютого заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

В основному, заявники просили допомоги в лікуванні та придбанні дорогих медичних препаратів, а також проведенні оперативних втручань.

Михайло Черняк розповів про порядок розгляду таких звернень під час засідань обласної комісії з надання одноразової матеріальної допомоги особам, які опинилися в складній ситуації. Заявникам, які потребують медичного обстеження, допомогу нададуть в обласних закладах охорони здоров'я.

Також на прийом звернувся учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС з Богодухівського району. Він розповів про діяльність місцевої організації чорнобильців щодо забезпечення умов проходження лікування ліквідаторів у ЦРЛ. Так, ними оснащені палати в терапії, тепер чорнобильці взялися за облаштування палати у відділенні хірургії.

«Там буде проведено відповідний ремонт, єдине, про що ми просимо, - сприяти в придбанні функціональних ліжок», - звернувся заявник.

Михайло Черняк обіцяв зробити все можливе, щоб задовольнити потреби чорнобильців у облаштуванні палати.

Крім того, на прийом звернулася жителька Харкова з інвалідністю по зору. Вона просила сприяння в отриманні предметів, які належать їй за законом, - будильника, годинника та плеєра. Михайло Черняк поцікавився, чи обслуговують самотню пенсіонерку співробітники територіального центру соціальних послуг, і отримав ствердну відповідь.

«Обов'язково допоможемо вам у отриманні потрібних вам предметів. Це питання наразі перебуває на контролі Департаменту соціального захисту населення ХОДА», - відповів Михайло Черняк.

Також з питанням про відновлення втрачених медичних документів щодо поранення в зоні АТО на прийом звернувся житель Богодухова. Михайло Черняк зобов'язав Управління охорони здоров'я ХОДА сприяти відновленню документів учасника АТО.

Усього за рішенням проблемних питань до Михайла Черняка звернулися близько двох десятків жителів області. Усі питання, які були підняті в ході прийому громадян, заступник голови ХОДА взяв під особистий контроль.