Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун провів зустріч з представниками моніторингової місії ОБСЄ в Україні

Олександр Скакун провів зустріч з представниками моніторингової місії ОБСЄ в Україні

Учасники зустрічі обговорили організаційні питання, що стосуються майбутніх виборів Президента України.

Говорячи про питання гарантування безпеки в ході виборів, заступник голови ХОДА зазначив, що ситуація в області стабільна та контрольована правоохоронними органами, діяльність яких координується обласною державною адміністрацією.

«Ми націлені на організацію та проведення чесних і прозорих виборів. За останні 2,5 року в області відбулось багато виборів до ОТГ. Усі вони відбулись у законній площині, без провокацій і втручань. Що стосується президентських виборів, то нам відомі всі можливі ризики, й ми готові до вирішення будь-яких питань, які можуть виникнути, спільно з правоохоронними органами», - зазначив Олександр Скакун.

Він розповів представникам ОБСЄ про участь адміністрації в проведенні виборів.

«Наші завдання - своєчасна підготовка списків виборців і передача їх виборчим комісіям, технічне забезпечення комісій, надання приміщень за необхідності, забезпечення громадського порядку та безпеки виборців і членів комісій», - пояснив заступник голови ХОДА.

Він зазначив, що сьогодні в області діють 1681 виборчих дільниць, у базі даних реєстру налічується понад 2 млн 190 тис. записів про виборців.

Представники ОБСЄ, у свою чергу, повідомили керівництву області про те, що моніторингова місія направила до України 90 довгострокових спостерігачів, які спостерігатимуть за виборним процесом. У Харківській області, зокрема, працюватимуть три команди по дві людини кожна. Також очікується, що ближче до виборів до України спрямують ще 750 короткострокових спостерігачів.

Олександр Скакун запевнив представників місії, що вони можуть розраховувати на організаційну та інформаційну допомогу обласної адміністрації у своїй роботі.