Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський окружний адміністративний суд розпочав роботу в реконструйованому приміщенні

Харківський окружний адміністративний суд розпочав роботу в реконструйованому приміщенні

Капітальні роботи, що проведені в «новому офісі» суду на пл. Свободи, 6, створили не тільки комфортні умови для суддів та відвідувачів, але й можливість для навчання студентів-юристів.

Оновлене приміщення Харківського окружного адміністративного суду відкрили 11 лютого. Участь у заході взяла голова ХОДА Юлія Світлична.

«Вітаю вас з отриманням нового приміщення, - звернулася до присутніх керівник області. - Вважаю, що це ще один крок на шляху до реформування суддівської гілки влади. Адже гарні умови як для суддів, так і для людей, які до вас звертаються, нормальні зарплатні, а також прозорість вибору суддівського апарату – це найважливіше для того, щоб завоювати довіру людей. Думаю, що ваш колектив – завзятий та професійний – виноситиме в цих стінах справедливі рішення. Адже саме на це сподіваються люди, саме на це ми чекаємо, і саме це стверджує нас на демократичному шляху».

Привітати колег зі святковою подією до Харкова завітали почесні гості, серед них - голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк та голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду України Михайло Смокович.

«Приємно, що в Україні розвивається адміністративна юстиція, й органи влади допомагають їй розвиватися. Це означає, що вони не бояться українського народу. І не думайте, що це комфорт для суддів. Ні, це комфорт для людини, яка прийде захищати свої права та інтереси в суд», - підкреслив Михайло Смокович.

Приміщення в північному корпусі ХНУ ім. В.Н. Каразіна знаходиться у використанні суду останні 10 років, проте до 2016-го коштів на його ремонт не було. Реконструкцію провели протягом 2017 – 2018 років.

«Ми вже відчули дійсні покращення у своїй роботі. Перш за все, колектив об’єднався в одній будівлі. Це створює зручності для всіх громадян, які звертаються до суду для захисту своїх прав та інтересів, - відзначила суддя-спікер Харківського окружного адміністративного суду Ольга Бєлова. – А суттєве збільшення залів судових засідань у цьому приміщенні дозволяє залучати до процесу практичного освоєння знань студентів ХНУ ім. В.Н. Каразіна та НЮУ ім. Я. Мудрого, а також інших вишів, що готують фахівців у галузі права».

Більше фото