Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартував обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту робіт учнів – членів МАН

Стартував обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту робіт учнів – членів МАН

Урочистий захід з нагоди початку захисту робіт юних науковців відбувся 15 січня.

Під час відкриття обласного етапу конкурсу до його учасників звернувся заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев. Він передав присутнім вітання від голови ХОДА Юлії Світличної.

«Харківщина сьогодні - це інновації, це реформи та зростання. І ми в цьому сподіваємося на вас, адже за декілька років ви, учні, братимете участь у розбудові нашої Харківщини»,- сказав Анатолій Бабічев.

Він підкреслив, що нашому регіону є чим пишатися - це й сучасні досягнення, і славетна історія.

«Минулого року ми відсвяткували 100-річчя Національної академії наук. Але на цьому не зупиняємося і чекаємо на появу нових імен у харківській науці. Робимо все, аби підтримувати молодих науковців», - зазначив заступник голови ХОДА.

За його словами, в 2108 році Харківщина продемонструвала рекордний результат успішності в змаганнях всеукраїнських учнівських олімпіад, зі 120 учасників 109 стали переможцями, та за результатами Всеукраїнського конкурсу-захисту робіт Малої академії наук з 58 учасників – 48 переможців.

«Подібна увага до розвитку науки в регіоні з боку влади - це доказ того, що Харківщина хоче зберігати традиції, бути лідером у розвитку науки, адже це не лише обличчя Харкова, а і його перспектива», - сказав голова Північно-Східного наукового центру НАН і МОН України Володимир Семиноженко.

Ректор Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Віль Бакіров зазначив, що Харківська мала академія наук вже багато років посідає перші місця серед установ України, і головний секрет успіху - це налагоджена взаємодія між освітніми установами, закладами вищої освіти та підтримка обласної влади.

«Харківська обласна державна адміністрація дуже багато робить для розвитку науки. Навіть те, що на сьогодні ми маємо нашу будівлю, де розміщується Мала академія наук, це все завдяки підтримці та допомозі обласної адміністрації», - сказав Віль Бакіров.

За його словами, для харківських науковців створені всі умови для подальших перемог.