Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулось чергове засідання штабу мобільного реагування на випадки порушення прав землевласників

Відбулось чергове засідання штабу мобільного реагування на випадки порушення прав землевласників

Захід пройшов 11 січня під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

У минулому році до штабу надійшло понад 100 заяв від землевласників, 3 з яких відпрацьовуються і на сьогодні. Під час чергового засідання присутні доповіли керівнику штабу про проведену роботу щодо заяв землевласників.

«Спрямовані відповідні звернення до правоохоронних органів, а також проведена робота з перевірки законності реєстрації документів працівниками Головного територіального управління юстиції в Харківській області», - зазначила начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Тетяна Єгорова-Луценко.

З початку 2019 року до оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів надійшло 7 звернень. Більшість з них стосується незаконного продовження договору оренди земельної ділянки.

«Права землекористувачів не повинні порушуватися, а всі конфліктні ситуації сторони мають вирішувати виключно за законом», - зазначив Марк Беккер.

Нагадаємо, штаб був створений розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної. Головною метою його діяльності є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії щодо захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщає діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів. До складу штабу входять представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби та Держгеокадастру області. Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.