Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Куп’янську завершуються Всеукраїнські тренувальні збори з вільної боротьби

У Куп’янську завершуються Всеукраїнські тренувальні збори з вільної боротьби

Тренування проходять до 12 січня та є підготовкою спортсменів до чемпіонату України U-23.

Як зазначив старший тренер молодіжної збірної Харківської області з вільної боротьби, заступник Куп'янського міського голови Геннадій Мацегора, місто приймає близька 40 борців з Харківської, Київської, Полтавської, Львівської та Миколаївської областей. Серед учасників - 19 майстрів спорту України, 2 майстри спорту міжнародного класу, переможці та призери чемпіонатів світу, Європи, юнацьких Олімпійських ігор.

Збори включають як загальну підготовку, так і тренувальні спаринги, які проходять під керівництвом заслужених тренерів України. Майже відразу по їх закінченню спортсмени вирушать до Хмельницького, де з 15 по 18 січня відбудеться чемпіонат України з вільної боротьби серед спортсменів до 23 років.

До складу збірної Харківської області увійдуть і вісім вихованців куп’янської школи вільної боротьби: Роман Зінченко, Олег Гайдар, Євген та Георгій Солодовники, Роман і Руслан Фельк, Олег Ельджаров та Рустам Гулієв.

За словами Геннадія Мацегори, організатори планують зробити ці збори традиційними.

«Уперше такі всеукраїнські збори ми провели три роки тому та мали після них дуже гарні результати. У нас були п’ять майстрів спорту та два учасники чемпіонату Європи. У цьому році ми плануємо поліпшити результати, а також прагнемо більшої популяризації вільної боротьби у Куп’янську», - підкреслив Геннадій Мацегора.

Також він висловив подяку голові Харківської облдержадміністрації Юлії Світличній за підтримку та сприяння у проведенні ремонту Куп’янської дитячо-юнацької спортивної школи.

«Усіх цих досягнень у боротьбі мої земляки не здобули б, якби не підтримка особисто голови області. Завдяки Юлії Світличній вдалося виділити кошти з обласного бюджету й у минулому році відремонтувати покрівлю спортивної зали, яка протікала», - сказав Геннадій Мацегора.