Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині реалізовано комплекс заходів, спрямованих на забезпечення обороноздатності

На Харківщині реалізовано комплекс заходів, спрямованих на забезпечення обороноздатності

Про це розповів директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Олексій Максимов під час брифінгу 27 грудня.

26 грудня о 14:00 Президент Петро Порошенко повідомив про завершення дії воєнного стану на території 10 регіонів, у тому числі на території Харківської області.

«За цей місяць було виконано значний обсяг робіт та реалізовано комплекс заходів, які були спрямовані на покращення і забезпечення обороноздатності як країни в цілому, так і підготовки Харківської області до оборони», - зазначив Олексій Максимов.

Він розповів, що впродовж місяця працювала оборонна рада області під керівництвом голови ХОДА Юлії Світличної. Під час засідань ради приймалися основні рішення щодо забезпечення зміцнення обороноздатності Харківської області, обговорювалися завдання Генерального штабу ЗСУ та приймалися рішення для забезпечення їх виконання.

«Фактично ми реалізували те, що було заплановано регіональними оборонними програмами, які містять реальні заходи та мають реальне фінансування», - сказав Олексій Максимов.

Військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін повідомив, що під час воєнного стану були проведені збори з окремими бригадами територіальної оборони, у яких взяли участь понад 3500 військовозобов’язаних та військових резервістів.

«Під час воєнного стану було призвано понад 500 військовозобов’язаних резервістів першої черги. Близько 10% від загальної кількості виявили бажання скласти контракт. Загальна кількість осіб, що пройшли навчання, - понад 3500 чоловік», - сказав Юрій Калушкін.

Він зазначив, що бійці відпрацьовували практичне виконання стрільб на полігонах, проводили відпрацювання завдань за предметами тактичної, вогневої, інженерної та медичної підготовки. Кращих, за підсумками проведення навчань, нагороджено не лише відзнаками Харківського обласного військового комісаріату, а й командування Сухопутних військ Збройних сил України.