Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині протягом грудня близько 170 осіб стали воїнами-контрактниками ЗС України

На Харківщині протягом грудня близько 170 осіб стали воїнами-контрактниками ЗС України

Про це повідомив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

За його словами, у Харківській області сформували та направили до навчальних центрів Збройних сил України чергову команду призовників, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом.

«Це крайня цього року група новобранців загальною кількістю близько 50 осіб, - пояснив  Юрій Калгушкін. - Усього ж з цими захисниками України у грудні до війська вирушило близько 170 жителів Харківщини, 32 особи з них є учасниками бойових дій».

Після здобуття новобранцями у навчальних центрах військових спеціальностей хлопці та дівчата продовжать службу у різних військових частинах.

«Відзначаю високий моральний дух та патріотизм цьогорічних призовників-контрактників. Їх абсолютно не лякає можливість проходити службу у районі проведення ООС чи у складі українського миротворчого контингенту. Через це приблизно 70% з них поповнили лави Сухопутних військ, воїни яких виконують відповідальні бойові завдання на Донбасі», - зауважив полковник Юрій Калгушкін.

Загалом же протягом 2018 року на Харківщині понад 2 тисяч осіб оформили особові справи військовослужбовців служби за контрактом і зараз носять погони різних видів та родів військ Збройних сил України.