Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За 2 роки обсяги виробництва «Електроважмашу» зросли в 1,5 раза, а зарплати - на 70%

За 2 роки обсяги виробництва «Електроважмашу» зросли в 1,5 раза, а зарплати - на 70%

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична. 19 грудня вона відвідала підприємство, зустрілась з колективом, провела нараду з керівництвом і особистий прийом громадян.

«Електроважмаш» - це один з флагманів машинобудування країни. Єдиний завод, який виробляє комплексно обладнання для залізничного та міського електротранспорту. На цьому заводі були дуже важкі часи. Але за 2 останні роки підприємство збільшило обсяги виробництва в 1,5 раза, а зарплату - на 70%, має повний пакет замовлень на 2019 рік», - повідомила Юлія Світлична.

При спілкуванні з керівництвом заводу керівник області поставила завдання: кожне досягнення підприємства повинно відбиватися на зарплаті кожного робітника.

«Ми приділяємо комплексну увагу розвитку промисловості. Підприємства мають з нашого боку не тільки підтримку, але й контроль - для того, щоб кожне підприємство збільшувало соціальні гарантії та зарплати», - сказала голова ХОДА.

В.о. директора ДП «Електроважмаш» Дмитро Костюк зазначив, що, виходячи з наявного портфеля замовлень, наступного року підприємство розраховує отримати зростання прибутку на більш ніж 40% і збільшити зарплати на 15%.

«Ми виграли практично всі контракти, конкурси на які проводила компанія «Укргідроенерго». Виконуємо спільно з цією компанією реконструкцію всіх гідроелектростанцій Дніпровського каскаду. Також уклали низку закордонних контрактів. Історичний контракт ми підписали - вперше за 15 років - це постачання на ринок Бангладеш. Починаємо брати участь у модернізації рухомого складу країн Балтики та Польщі. Такі закордонні контракти у підприємства - вперше за останні 20 років. Вперше ми дивимося в наступний рік впевнено», - сказав Дмитро Костюк.

Він зазначив, що серйозне значення для розвитку підприємства та розширення його ринків збуту має підтримка на рівні керівництва країни й області.

«У нас є об'єктивна підтримка в особі Президента України, в особі керівника області Юлії Світличної, яка на міжнародній арені допомагає нам, вирішує питання, а також у нас вірить», - сказав Дмитро Костюк.

На даний момент на заводі «Електроважмаш» працює понад 4000 робітників, середня зарплата робітника - близько 10,5 тисячі гривень. За словами керівника підприємства, зараз відкрито понад 400 вакансій: заводу потрібні як робочі, так і адміністративні фахівці.

«Залучаємо молодих фахівців, які володіють іноземною мовою, щоб продовжити переорієнтувати ринки збуту», - зазначив Дмитро Костюк.

Під час відвідування «Електроважмашу» голова ХОДА провела прийом громадян для його робітників. Зі своїми питаннями до керівника області звернулося 12 осіб. Працівники «Електроважмашу» озвучували прохання, що стосуються стану доріг, комунального господарства, питання з соціальної сфери і сфери охорони здоров'я.

«Ми не залишимося осторонь від проблем, які були озвучені. Жодне питання не залишиться без нашої уваги», - запевнила Юлія Світлична.

Більше фото