Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Музиканти зберуть кошти на принтер Брайля для дітей з вадами зору

Музиканти зберуть кошти на принтер Брайля для дітей з вадами зору

21 грудня на сцені ХНАТОБу ім. М. Лисенка відбудеться благодійний концерт світових зірок класичної музики «Класична феєрія».

Музиканти з різних континентів уже всьоме приїдуть до Харкова, щоб подарувати дітям дві години чарівної музики і зібрати кошти для дитячих лікувальних установ і навчальних закладів для дітей з інвалідністю.

Традиційно 60% місць у залі будуть безкоштовно віддані дітям з інтернатів, дитячих будинків, малозабезпеченим і багатодітним сім'ям. Кошти, зібрані з продажу інших квитків, підуть на благодійність. У цьому році на них буде куплений принтер Брайля для дітей з вадами зору, які навчаються в КЗ «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс імені В.Г. Короленка».

Програму концерту, що складається переважно з шедеврів класичної музики, урізноманітнюють мелодії вірменського дудука.

Серед музикантів, які візьмуть участь у концерті, - Ласло Феніо (Німеччина) - один з кращих віолончелістів світу, Данило Австріх (Німеччина) - скрипаль, який грає в квартеті «Мікеланджело», Олександр Дворниченко (Україна) - альтист, заступник директора МАСО «Слобожанський», Сергій Дворниченко (США) - кларнетист, лауреат багатьох конкурсів у США і Європі, Арутюн Чколян (Вірменія) - музикант-мультиінструменталіст, що спеціалізується на вірменських народних духових інструментах, таких як дудук, зурна, шві, ней, а також на кларнеті.