Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2019 році в області планують забезпечити житлом 60 учасників АТО і ООС

У 2019 році в області планують забезпечити житлом 60 учасників АТО і ООС

Затверджено Програму надання підтримки учасникам антитерористичної операції і операції об'єднаних сил для будівництва житла в Харківській області на 2019-2021 роки.

За програмою з обласного бюджету компенсують 40% розрахункової вартості житла, яке придбає сім'я учасника АТО (ООС).

«Програмою передбачено в 2019 році забезпечити житлом 60 учасників АТО або ООС. У цілому ж за три роки роботи програми вона дасть можливість забезпечити житлом безпосередньо 180 учасників антитерористичної операції і операції об'єднаних сил», - відзначили в Департаменті містобудування та архітектури ХОДА.

Обласну підтримку надають з розрахунку не більше ніж на 21 кв. метр загальної площі житла на одну особу та додатково 10,5 кв. метрів - на сім'ю. У разі, якщо учасник АТО або ООС обирає квартиру або будує індивідуальний/садовий житловий будинок, площа яких перевищує нормативно встановлені метри, різницю він оплачує повністю. Якщо учасник АТО (ООС) обирає житло, площа якого менша за нормативно встановлену, обласна підтримка надається за фактом.

Перелік багатоквартирних будинків, в яких може купуватися житло, визначає Департамент містобудування та архітектури ХОДА.

Список кандидатів для участі в програмі і їх черговість визначає комісія, яка створена спільним розпорядженням голови ХОДА та голови облради.

Нагадаємо, в 2018 році за програмою, розрахованою на 2016 - 2018 рр., житло придбали 50 сімей учасників АТО (4 з них - переселенці). До кінця року планується придбати ще 5 квартир. Усього за три роки дії програми житло змогли придбати 137 сімей учасників АТО.