Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області запрацювали 27 мобільних постів поліції, а військові готують навчання з тероборони

В області запрацювали 27 мобільних постів поліції, а військові готують навчання з тероборони

Про посилення безпекових заходів та ситуацію в регіоні розповіли під час брифінгу в ХОДА 3 грудня.

Брифінги для інформування громадськості про ситуацію на Харківщині за дорученням керівника області Юлії Світличної проходитимуть щотижнево.

Розпочинаючи захід, радник голови ХОДА Сергій Стороженко відзначив, що тиждень у регіоні пройшов спокійно.

«Область керована, Харківська облдержадміністрація працює у звичайному режимі. Голова ХОДА Юлія Світлична провела, як і було заплановано, Раду оборони Харківщини, де обговорили відповідні питання, прийняли рішення щодо координації роботи всіх структур, які відповідають за життєзабезпечення нашого краю», - повідомив Сергій Стороженко.

Силові структури області продовжують нести службу в посиленому режимі. Про це повідомили представники керівництва УСБУ та ГУ Національної поліції в Харківській області.

«Посилено патрулювання пішими нарядами на території міста Харків та населених пунктів Харківської області. Особливо тих, які примикають до кордону з Російською Федерацією. Для патрулювання та оперативних заходів щодоби залучено близько 1300 співробітників поліції», - навів дані начальник Управління превентивної діяльності ГУ НП у Харківській області Сергій Бірбасов.

Він також відзначив, що на в'їздах до всіх великих населених пунктів області створили мобільні пости, на яких несуть службу співробітники поліції. Також залучили ті стаціонарні блокпости, які були створені в 2014 році.

«На постах несуть службу співробітники поліції - для посилення контролю за безпекою дорожнього руху, проведення превентивних заходів, розкриття злочинів, пов'язаних з незаконним обігом зброї тощо.  Працює близько 27 мобільних постів та стаціонарні пости навколо Харкова», - повідомив Сергій Бірбасов.

Заступник начальника УСБУ в Харківській області Юрій Рябуха відзначив, що управління продовжує зосереджувати свою увагу на об'єктах критичної інфраструктури області.

«Зміщені акценти на протидиверсійні, антитерористичні заходи. У тому числі, ми забезпечуємо й ті громадські заходи, які проводяться в місті та області. Аналіз оперативної обстановки свідчить про те, що підстав стверджувати про активізацію якихось ефемерних на даний момент диверсійних груп немає. Обстановка в регіоні контрольована. Диверсійної і терористичної загрози на даний момент немає», - сказав Юрій Рябуха.

Заплановані заходи проводять і військові. Так, з Харківської області до військових частин України на навчальні збори вже було відправлено першу групу військовозобов’язаних оперативного резерву 1-ї черги.

«Протягом цього тижня кожного дня будуть здійснюватися відправлення до військових частин ЗСУ. Військовозобов'язані оперативного резерву 1-ї черги - це ті, хто, починаючи з 2014 року, проходив службу в зазначених військових частинах на тих посадах, на які вони й призиваються. Навчальні збори передбачено провести строком до 15 діб», - пояснив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін.

Він також повідомив про роботу системи територіальної оборони області.

«З 3 грудня починають працювати штаби районів територіальної оборони та штаб територіальної оборони Харківської області. Планується 4 та 5 грудня провести командно-штабні тренування з територіальної оборони», - сказав Юрій Калгушкін.

Присутні на брифінгу керівники Південної залізниці та Міжнародного аеропорту «Харків» запевнили, що транспортна інфраструктура регіону працює в штатному режимі.