Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА відбулось засідання ради оборони за участю керівництва районів та ОТГ області

У ХОДА відбулось засідання ради оборони за участю керівництва районів та ОТГ області

Учасників наради поінформували щодо заходів, які необхідно вжити на місцевому рівні для забезпечення обороноздатності та сталого функціонування системи територіальної оборони.

Захід пройшов 30 листопада під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

«Усі на місцях мають діяти відповідно до нового режиму, передбаченого Указом Президента України щодо запровадження воєнного стану. Сьогодні всі силові структури області перейшли на несення служби у посиленому режимі. Ми на місцях маємо працювати відповідно до цього режиму», - сказав Марк Беккер.

Секретар Ради оборони Харківської області, директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов повідомив учасникам заходу про рішення, ухвалені радою під головуванням керівника області Юлії Світличної.

«Україна є мирною державою, і ми будемо все робити для забезпечення сталого соціально-економічного розвитку Харківської області та безумовного забезпечення прав і свобод громадян, - підкреслив Олексій Максимов. - Причин для паніки немає. Жодних обмежень прав жителів області не передбачено – маємо тільки забезпечити та захистити їх».

Керівники районів отримали відповідні доручення, серед яких - забезпечити постійну охорону об’єктів критичної інфраструктури та об’єктів життєзабезпечення.

Про заходи щодо підготовки та функціонування системи територіальної оборони розповів військовий комісар Харківської області Юрій Калгушкін.

Представники ГУ Національної поліції Харківської області поінформували учасників наради щодо додаткових заходів, спрямованих на гарантування безпеки та громадського порядку. Зокрема, на території області встановлено додаткові блокпости. Тимчасові пункти пропуску будуть встановлені у всіх населених пунктах області. Місця їхнього розташування будуть визначені разом з місцевим керівництвом.