Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині планують створити Інноваційний бізнес-інкубатор

На Харківщині планують створити Інноваційний бізнес-інкубатор

Планується, що інкубатор буде відкрито працювати з розробниками і студентськими стартапами всіх університетів та академічних інститутів регіону.

Це питання було обговорено на зустрічі заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева із засновником венчурного фонду US Venture Capital Fund «Phoenix» Чарльзом Уайтхедом. Також в обговоренні взяли участь ректор ХНУ ім. В.Н. Каразіна Віль Бакіров, експерт USAID Вільям Меркер і заступник генерального директора групи компаній УПЕК Едуард Сімсон.

Розпочинаючи зустріч, Анатолій Бабічев окреслив соціально-економічну і суспільно-політичну ситуацію в Харківській області, акцентувавши увагу на тому, що регіон є не тільки безпечним, але й перспективним.

«У нас є всі можливості для того, щоб залучати інвестиції в регіон, - зазначив Анатолій Бабічев. - Ми пишаємося харківською наукою і освітою. Це наш бренд, наша візитна картка. Крім того, ми змогли зберегти наші наукові інститути, заклади вищої освіти. У нас є багато наукових досягнень. І питання їх комерціалізації важливі. Тому облдержадміністрація зацікавлена ​​в створенні бізнес-інкубатора в регіоні. Ми, зі свого боку, готові сприяти вирішенню питань, які знаходяться в нашій компетенції».

Бізнес-інкубатор планується створити за підтримки USAID для супроводу технологічних стартапів з університетів та академічних установ.

За словами учасників зустрічі, в Харкові є величезна кількість науково-технічних можливостей, і бізнес-інкубатор буде сприяти їх реалізації в конкретні бізнес-проекти.

У рамках візиту в Харківську область члени іноземної делегації хочуть оцінити готовність харківського наукового та освітнього середовища для роботи з бізнес-інкубатором. Зокрема, було проведено низку зустрічей з авторами наукових і технологічних розробок, а також молодими стартаперами, які представили свої ідеї, з кількох харківських вишів.