Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2019 році в Близнюківській ЦРЛ почнуть капітальний ремонт

У 2019 році в Близнюківській ЦРЛ почнуть капітальний ремонт

За дорученням глави ХОДА Юлії Світличної під час робочої поїздки до Близнюківського району зі станом лікарні та планами робіт у ній ознайомився Євгеній Шахненко.

Заступник голови ХОДА підкреслив, що керівник області приділяє першочергову увагу розвитку сфери охорони здоров'я.

«Тільки в цьому році за ініціативи Юлії Олександрівни кошти з обласного бюджету були спрямовані на проведення робіт у більш ніж 50 установах охорони здоров'я. Крім того, на реконструкцію цих об'єктів виділяються гроші з Державного фонду регіонального розвитку, - підкреслив Євгеній Шахненко. - Сьогодні мають зовсім інший вигляд районні лікарні в Новій Водолазі, Краснокутську, Краснограді, Ізюмі та інших райцентрах».

За інформацією заступника голови ХОДА, спільно з керівництвом району та лікарні розроблено комплексний проект реконструкції Близнюківської ЦРЛ. Він пройшов державну експертизу. У наступному році коштом ДФРР розпочнуться ремонтні роботи.

«Я особисто ознайомився зі станом приміщень медичного комплексу, можу сказати, що тут необхідно реконструювати практично всі будівлі. Почнемо з ремонту покрівель та утеплення фасадів, заміни вікон й комунікацій», - зазначив Євгеній Шахненко.

Головний лікар Близнюківської ЦРЛ Лариса Полікова повідомила, що ремонт необхідно провести в терапевтичному, неврологічному, гінекологічному, дитячому, поліклінічному, лабораторному відділеннях. Проект передбачає також реконструкцію кухні та первинного медичного центру. Головлікар зазначила, що в минулі роки коштом місцевого та обласного бюджетів у лікарні відремонтували приміщення інфекційного й хірургічного відділень.

«У Близнюківській ЦРЛ я працюю вже 15 років - такої уваги і допомоги з боку обласної та районної адміністрацій ніколи раніше не було, - підкреслила Лариса Полікова. - Адже ми знаходимося на відстані 180 км від Харкова, й надання якісної і своєчасної медичної допомоги для майже 20-тисячної громади є просто життєво необхідним».

За інформацією глави Близнюківської РДА Анатолія Калашника, районний бюджет також братиме участь у фінансуванні майбутньої реконструкції медкомплексу.