Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На будівлі офтальмологічного корпусу обласної лікарні замінили дах

На будівлі офтальмологічного корпусу обласної лікарні замінили дах

З ходом ремонтних робіт, що відбуваються в ОКЛ, 20 листопада ознайомився заступник голови ХОДА Вадим Данієлян.

«Наймолодшому» з корпусів КНП ХОР «Обласна клінічна лікарня» - вже понад 30 років. При цьому капремонт тут не проводили жодного разу з часів побудови. Цього року відновлюють одразу кілька будівель ОКЛ: офтальмологічний та хірургічний корпуси, поліклініку та 5-й і 7-й поверхи головного лікувального корпусу. Всі відділення не припинили свою роботу та щоденно приймають пацієнтів.

«Турбота про населення, як завжди, - пріоритет роботи обласної влади. Таке завдання поставила перед нами голова ХОДА Юлія Світлична. Попри швидкий та динамічний хід ремонту робота медичного закладу продовжується, - відзначив Вадим Данієлян, - Дуже важливо в такі моменти не забувати про людей, адже обласна клінічна лікарня обслуговує населення всієї Харківщини».

Будівлі реконструюють у рамках проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України», що фінансується коштом Європейського інвестиційного банку.

«Обласна влада теж дуже активно підключилася до процесу, й з обласного бюджету теж виділяються великі суми на проведення тих робіт, які не можуть бути включені до проектів, що фінансуються коштом ЄІБ», - зазначив представник підрядної компанії, що займається ремонтними роботами.

У ході ремонту в офтальмологічному корпусі повністю замінили дах та частково відремонтували фасад, встановили систему водостоку. У будівлі замінили на енергоощадні вікна та двері, а також змонтували нову систему опалення, завдяки якій у приміщенні завжди буде можливість підтримувати комфортний температурний режим. Зараз замінюють електромережу та ремонтують коридори 1-го й 3-го поверхів. Також в офтальмологічному відділенні капітально відновлять декілька палат для пацієнтів. У головному лікувальному корпусі теж тривають роботи. Будівельники вже демонтували підлогу, замінили вікна та двері на енергоощадні, а стелю обшили гіпсокартоном.

«Приймальне відділення теж повинно зазнати кардинальних змін, адже воно має відповідати новим стандартам та бути пристосоване для сучасного медичного обладнання, задля комфортного транспортування хворих», - зазначив заступник голови ХОДА.

Щодо хірургічного та поліклінічного корпусів, то тут уже замінили вікна та двері, провели нові інженерні мережі та підшили стіни гіпсокартоном. На черзі – ремонт у реанімації. В усіх лікувальних корпусах, які відновлюють цього року, також замінили сантехніку та облаштували спеціальні кімнати для людей з інвалідністю. Усі ремонтні роботи проходять згідно з графіком.