Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян

Євгеній Шахненко провів особистий прийом громадян

За допомогою у вирішенні житлово-комунальних і будівельних проблем 16 листопада до заступника голови ХОДА звернулися понад 10 жителів області.

Так, з проханням сприяти питанням будівництва до Євгенія Шахненка звернувся представник фірми-забудовника. За словами заявника, сьогодні з 214 індивідуальних будинків у житловому масиві «Зарічанка» (Дергачівський район - Солоницівка) добудували 90, але, щоб інвестори змогли повноцінно користуватися житлом, тут необхідно вирішити газові та інші питання. Євгеній Шахненко пообіцяв вивчити ситуацію і запропонував для завершення будівництва масиву використовувати регіональні будівельні програми.

«Сьогодні в області активно працюють дві будівельні програми - для воїнів ООС і сільських жителів. Предметно обговоримо питання з керівництвом газових служб, органами місцевого самоврядування, організаціями ветеранів АТО (ООС) і департаментами ХОДА», - запропонував Євгеній Шахненко.

Також питання неправомірного, за його словами, будівництва багатоповерхового житлового будинку на Салтівці порушив житель Харкова. На думку чоловіка, зведення будинку порушує прийняті норми будівництва, бо будова впритул підходить до дитячих майданчиків й сусідніх будинків. Заступник голови ХОДА пообіцяв заявнику в найкоротші терміни провести комісійне обстеження і розібратися в ситуації.

Крім того, низка питань стосувалась ремонту та обслуговування сфери ЖКГ. Порушували теми ремонту покрівель багатоповерхівок, відновлення газопостачання. Так, мешканка Чкаловської громади Чугуївського району скаржилася на газовиків. За її словами, працівники газової служби зняли її лічильник на повірку, але не надали іншого - тимчасового. Євгеній Шахненко дав завдання представнику Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА провести перемовини з представниками газової галузі, щоб такі ситуації надалі не повторювалися.

Ще один випадок порушення норм і правил встановлення опалювальних приладів стався, за твердженням мешканки Роганської громади Харківського району, в двоповерховому будинку, де вона проживає. Тут сусід з другого поверху встановив у квартирі твердопаливний котел, через що в житло заявниці надходить дим. Євгеній Шахненко дав доручення Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА, а також главі громади розв'язати наявну проблему в рамках чинного законодавства.

Всі питання, озвучені в ході особистого прийому, заступник голови ХОДА взяв під особистий контроль.