Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відчуваємо потужну міжнародну підтримку у захисті суверенітету України. Президент

Відчуваємо потужну міжнародну підтримку у захисті суверенітету України. Президент

Петро Порошенко відзначив, що зустрічі з лідерами країн у під час його робочого візиту до Франції були позитивними.

«Активну позицію підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, підтримки нас у процесі реформ ми абсолютно потужно відчуваємо з боку наших партнерів, з боку світової спільноти. Це надзвичайно важливо. Всіх вітаю з дуже вдалим форумом («Паризький форум заради миру» - ред.)», - сказав Глава держави під час зустрічі з представниками ЗМІ.

За його словами, за два дні українською стороною було проведено понад 40 зустрічей.

Глава держави також нагадав, що у Парижі відбулося дві важливі події. Вранці 11 листопада понад 80 глав держав та урядів взяли участь у церемонії, яка була присвячена сторіччю завершення Першої світової війни. «Це відбулося 11 листопада 1918 року. Об 11.00. Ця трагічна і, одночасно, дуже важлива подія зібрала таку кількість керівників, щоб ще раз повернутися до розмови про мир», - зазначив Президент.

Також відбувся «Паризький форум заради миру», який спрямований на об'єднання зусиль націй і світу, щоб зупинити війну. «Важко знайти країну в світі, для якої ця тема була би більше актуальна, ніж Україна», - зауважив Петро Порошенко.

Глава держави подякував французькій стороні за блискучу організацію форуму, додавши, що мав можливість подякувати особисто Президенту Франції Еммануелю Макрону і Першій леді пані Макрон.