Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Військкомати на Харківщині планують реформувати в терцентри комплектування до кінця 2019 року

Військкомати на Харківщині планують реформувати в терцентри комплектування до кінця 2019 року

Про це повідомили в Медіа-центрі Міністерства оборони України (м. Харків).

Військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін та його заступник з морально-психологічного забезпечення підполковник Андрій Семенович розповіли про законодавчу базу проведення реформи їхньої структури оборонного відомства.

«Улітку цього року в рамках пілотного проекту на базах Чернігівського обласного військкомату та Козелецького РВК побудували територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Планується, що на Харківщині це нововведення функціонуватиме до кінця 2019 року, а, можливо, й раніше», - розповів Юрій Калгушкін.

За його словами, в складі обласного ТЦК та СП передбачено створення наступних центрів: рекрутингу та комплектування; обліково-мобілізаційної роботи; морально-психологічного забезпечення і по зв'язках з громадськістю; територіальної оборони.

«Основною метою ж територіальних центрів стануть: створення прозорої системи надання сервісних адміністративних послуг щодо соціального і правового захисту військовозобов’язаним, резервістам, ветеранам війни та військової служби, пенсіонерам з-поміж військовослужбовців Збройних Сил України та членам їх сімей, яка здійснюватиметься за системою «єдиного вікна», - пояснив офіцер.

Підполковник Андрій Семенович зупинився на відмінностях райвійськкоматів від ТЦК.

«Принципово новим передбачається введення до штату нових центрів посад інструкторів окремо для кожного виду чи роду військ ЗСУ. Ці військові фахівці будуть здійснювати пошук, вивчення та відбір кандидатів виключно для військових частин відповідного виду ЗС України, носити однострій вказаного виду та комплектуватися військовослужбовцями за пропозицією командування виду ЗС України», - зауважив заступник військового комісара Харківського ОВК з морально-психологічного забезпечення.

«ТЦК та СП, так само як й військові комісаріати, будуть місцевими органами військового управління, що забезпечуватимуть виконання законодавства з питань військового обов’язку і військової служби, мобілізаційної підготовки та мобілізації в особливий період людських і транспортних ресурсів на відповідній території. Проте виконуватимуть ці завдання центри в рази швидше, ніж нинішні РВК. Адже більшість документації прийматиметься в електронному вигляді та будуть створені спеціальні бази різних категорій військовозобов’язаних», - пояснив Юрій Калгушкін.