Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Борівському районі ремонтують та будують близько 30 об’єктів соціальної та гуманітарної сфери

У Борівському районі ремонтують та будують близько 30 об’єктів соціальної та гуманітарної сфери

Більша частина робіт, запланованих на 2018 рік, виконана. Решта – на стадії завершення.

Питання реалізації проектів розглянули під час наради у Борівській РДА. Участь у засіданні взяв заступник голови ХОДА Вадим Данієлян, який 6 листопада відвідав район з робочою поїздкою.

«Розвиток соціальної, гуманітарної сфер – це пріоритет, визначений головою ХОДА Юлією Світличною. Вона чітко визначила задачу – створити для жителів нашої області належні умови життя. Це стосується і лікування, і навчання, і отримання соціальної допомоги, і багатьох інших сфер, - сказав Вадим Данієлян на початку наради. - Сьогодні на Харківщині проводиться стільки ремонтів та реконструкцій, скільки не було ніколи за роки незалежності. Більш того, вперше за багато десятиліть ми будуємо нові об’єкти – сучасні, такі, що відповідають світовим стандартам. Це амбулаторії, школи, інклюзивно-ресурсні центри. Приємно, що Борівський район також активно працює у цьому напрямку, долучаючи до фінансування робіт районний та місцеві бюджети, які мають можливість розвивати свої території завдяки реформі децентралізації».

За інформацією начальника відділу містобудування, архітектури та ЖКГ Борівської РДА Юрія Ханейчука, загальна сума видатків з усіх джерел фінансування у 2018 році на реконструкцію, будівництво і ремонти соціальних об’єктів району склала понад 34 млн грн.

Серед головних об’єктів - Борівська школа №1, Борівська дитяча музична школа, Першотравневий ДНЗ. Відремонтовано низку сільських клубів, серед яких - Будинок культури Підлиманської сільської ради та Веселівський клуб. Розпочато в районі і будівництво сільської амбулаторії в рамках реформи сільської медицини. Заклад будують в селі Чернещина.

Дуже багато робіт виконано в рамках проекту «Енергія світла», ініційованого головою ХОДА Юлією Світличною. Зокрема, було модернізоване освітлення в смт Боровій по вулицях Привокзальна, Першотравнева, Слобідська, Набережна, провулку Шкільний. Вуличне освітлення з’явилося в селі Підлиман. У селі Богуславка освітлення встановили по вулицях Чепурного, Слобожанська, Лугова, Польова, на провулку Шкільний. Також нові прилади освітлення з’явилися в селі Загризове по вулицях Шевченко, Перемоги, Оскільська. Капітальний ремонт вуличного освітлення виконали в селі Піски-Радьківські та інших населених пунктах.

Також проведено довгоочікувані роботи з капітального ремонту доріг комунальної власності.

Підбиваючи підсумки наради, Вадим Данієлян запевнив, що район і надалі матиме підтримку обласної адміністрації у питаннях розвитку.

Також, перебуваючи на Борівщині, заступник голови ХОДА відвідав один з найвіддаленіших населених пунктів – село Калинове Підвисочанської сільської ради, де провів зустріч з громадою.

Жителями села порушувалися питання щодо перспективи об’єднання територіальних громад району, підвезення та харчування учнів Підвисочанської школи, ремонту доріг тощо. Вадим Данієлян пообіцяв вивчити всі питання та сприяти їхньому вирішенню у межах компетенції ХОДА.