Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Кегичівському РБК реконструюють глядацьку залу

У Кегичівському РБК реконструюють глядацьку залу

Кошти на продовження капітального ремонту будівлі виділили з обласного бюджету за ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної.

Капітальних робіт у Кегичівському районному будинку культури не проводили жодного разу з моменту будівництва – 1956 року. Тому будівля потребувала повної реконструкції. Роботи тут розпочали ще в 2017 році. За цей час повністю замінили систему опалення та електрику, покрівлю, всі вікна й двері. Але для продовження внутрішніх робіт необхідні були додаткові кошти. Те, що заклад отримає їх уже цього року, пообіцяла під час робочої поїздки на Кегичівщину голова ХОДА.

«Дякуючи голові ХОДА Юлії Світличній, за її підтримки, були виділені кошти з обласного бюджету. Також фінансування виділяли з районного бюджету. І вже багато зроблено, - говорить директор Кегичівського РБК Ірина Карунська.  – Уже закінчені кімнати – хорова, музична, методичний кабінет. На завершенні – глядацька зала, у якій залишилося провести оздоблення та замінити підлогу на сцені».

За інформацією голови Кегичівської РДА Романа Гончарова, завершити основний обсяг робіт планують до кінця цього року.

РБК у Кегичівці – не єдиний об’єкт культури в районі, який приводять до ладу. Значний обсяг робіт проведено в Будинку культури села Мажарка. Ще в 2015-му році будівля, в якій розташований заклад, була в аварійному стані – тут не було опалення та електрики, протікав дах. Перші кошти для проведення протиаварійних робіт виділили з районного бюджету, а вже з 2017-го року за підтримки керівництва області на реконструкцію БК вдалося залучити державне фінансування. Зараз тут повністю замінено дах, змонтовано сучасну електричну систему опалення, проведені роботи в глядацькій залі тощо.