Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Ізюмщині капітально ремонтують 3 сільських будинки культури

На Ізюмщині капітально ремонтують 3 сільських будинки культури

З ходом ремонтних робіт під час робочої поїздки до району ознайомився заступник голови ХОДА Вадим Данієлян.

Заклади культури Ізюмського району вже давно потребували ремонтів, адже вони не проводилися впродовж багатьох років.

«За сприяння голови ХОДА Юлії Світличної, яка на особистому контролі тримає розвиток сфери культури та мистецтва в регіоні, з обласного бюджету виділені кошти на проведення капітальних ремонтів», - зазначила голова Ізюмської РДА Любов Шамрай.

У Будинку культури села Довгеньке вже замінено вікна та двері на енергоощадні, проведено роботи з облаштування цоколю, налагоджено роботу водопостачання та каналізації. Для закладу закуплена вся необхідна сантехніка, а в приміщеннях проводяться ремонти. Також встановлено твердопаливний теплогенератор. У відремонтованому приміщенні буде затишна концертна зала на 140 глядацьких місць. А також працюватиме вокальний гурток для дітлахів населеного пункту.

Заступник голови ХОДА відзначив, що цього року на Ізюмщині проводять три капітальних ремонти сільських будинків культури за кошти обласного бюджету – до ладу приводять Довгеньківський, Іванчуківський та Олександрівський БК. Ще один, четвертий, Будинок культури в районі ремонтують коштом районного та місцевого бюджетів.

«Це говорить про те, що влада на всіх рівнях працює в одному напрямку», - сказав Вадим Данієлян.