Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Глушківському ДНЗ на Куп’янщині ремонтують приміщення для нової групи на 25 дітей

У Глушківському ДНЗ на Куп’янщині ремонтують приміщення для нової групи на 25 дітей

З ходом ремонтних робіт ознайомився заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

У червні цього року Глушківський дитсадок «Берізка» відвідала голова ХОДА Юлія Світлична, перебуваючи в районі з робочою поїздкою.

«Вона залишилася задоволена побаченим, схвалила вже проведені в садочку ремонтні роботи та зауважила, що обласна влада буде підтримувати тих, хто самостійно працює над розвитком, - розповів перший заступник голови Куп’янської РДА Анатолій Дробот. - Юлія Олександрівна пообіцяла допомогти з ремонтом приміщень для 4-ї групи садка у 2019 році за умови розробки проектно-кошторисної документації. Але вона не просто дотрималася обіцянки, а навіть перевиконала її. Кошти на роботи були виділені з обласного бюджету вже в цьому році».

Зараз робітники виконують на об’єкті внутрішні роботи – штукатурять стіни, облаштовують підлогу. У приміщенні вже готові комунікації. Завершити ремонт планують узимку.

«Після цього закупимо меблі та інвентар, і вже навесні група зможе розпочати роботу», - зазначив Анатолій Дробот.

Зараз у садочку займаються 65 дітлахів. Ремонт нових приміщень дозволить збільшити кількість вихованців до 90.

«Це питання дуже актуальне, адже черга в дитячий садок є. Заклад обслуговуватиме декілька сіл – Глушківку, Кругляківку Колесниківку та Сенькове», - уточнив перший заступник голови РДА.

Також, перебуваючи в Куп’янському районі, Євгеній Шахненко перевірив хід будівництва амбулаторії загальної практики - сімейної медицини в селі Курилівка. Тут будують амбулаторію на двох сімейних лікарів з житлом у рамках реформування сільської медицини. Заклад обслуговуватиме понад 7000 мешканців Курилівки та прилеглих населених пунктів. Роботи були розпочаті на минулому тижні. Зараз будівельники облаштовують фундамент будівлі та проводять комунікації.

Євгеній Шахненко зазначив, що проект будівництва сільських амбулаторій контролює особисто керівник області Юлія Світлична. Він наголосив на важливості своєчасного та якісного виконання робіт, яке дозволить людям отримувати кваліфіковану медичну допомогу в комфортних умовах.

Крім того, заступник голови ХОДА ознайомився з ходом ремонтних робіт у Куп'янському районному будинку культури. У 2016 році тут відремонтували фасад та встановили вікна, у 2017-му капітально відновили глядацьку залу, фойє, вестибюль. У цьому році у БК облаштовують сучасні санвузли. Роботи планують завершити до кінця місяця.