Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У восьми районах області вже розпочато будівництво нових амбулаторій

У восьми районах області вже розпочато будівництво нових амбулаторій

Про це під час брифінгу 18 жовтня повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

За його інформацією, загалом у регіоні мають побудувати 50 нових амбулаторій. Роботи по 30 з них вже розпочаті. По решті почнуться наступного року.

«По 27 вже підписані договори та проведені тендерні процедури. Будівельні роботи розпочаті на 11 об’єктах у Балаклійському, Валківському, Дергачівському, Зачепилівському, Красноградському, Харківському районах, смт Краснокутську та м. Куп’янську. По трьох амбулаторіях протягом тижня завершаться конкурсні процедури, - сказав Михайло Черняк.  – Ініціатива Президента України Петра Порошенка щодо будівництва амбулаторій – питання принципове та важливе. Виконання цього завдання контролюється особисто головою ХОДА Юлією Світличною. Люди у селі повинні відчути зміни».

Михайло Черняк також відзначив, що до кінця року по деяких об’єктах основні будівельні роботи будуть завершені. Амбулаторії будуються за типовим проектом, у медичних закладах, окрім основного простору, де пацієнтам надаватимуться послуги, передбачено житло для лікарів. 

«Пацієнт повинен знати, що, прийшовши до будь-якої амбулаторії, він отримає якісні послуги в комфортних умовах», - сказав Михайло Черняк. 

Він також нагадав, що на селекторній нараді з регіонами щодо реалізації реформи сільської медицини Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко відзначив, що Харківська область є одним з лідерів у країні з реалізації проектів будівництва нових амбулаторій.

«Сподіваюсь, що цю динаміку ми втримаємо і будемо до останнього одними з найкращих у реалізації цього проекту», - відзначив заступник голови ХОДА.